Rockwool представя своята мисия и изолационни продукти.

“Каменна ера” в изолациите: ново качество на живот, чиста природа.
02.06.2011
Rockwool България
32
rockwool, каменна вата, изолации, топлоизолации
Monrock Max E – изолационна плоча с изключителни качества, за плоски покриви
Източник: Rockwool България

На своята първа среща  на 26 май с българските медии Rockwool България очерта последните тенденции в областта на изолациите от каменна вата. В представянето на компанията основен акцент беше поставен върху все по-голямото значение на високото качество на изолациите за постигане на нормите на енергийна ефективност и за устойчиво, природосъобразно строителство.

Представителите на Rockwool откроиха четирите ключови предимства, които са в основата на конкурентоспособността на продуктите от каменна вата в контекста за нарастващи изисквания за зелено строителство, а именно: несравнима пожароустойчивост, превъзходна акустика, дълготрайност без аналог и природосъобразност благодарение на употребата на неизчерпаеми суровини. Оказва се, че който и да е от изолационните продукти на Rockwool спестява повече от 100 пъти енергията и въглеродните емисии, необходими за неговото производство. Това в голяма степен се дължи на ниската топлопроводимост и дълготрайността на изолациите от каменна вата, предлагани от фирмата. Затова изолацията с Rockwool е икономически ефективна – тя спестява от сметките за енергия в дългосрочна перспектива. В същото време продуктите на фирмата гарантират безопасност за хората и имуществото при пожар и създават здравословни условия и комфорт на обитаване, елиминирайки вредните въздействия на шума и влагата.
От Rockwool разкриха разнообразни приложения на каменната вата в богатата гама от специализирани продукти: Frontrock Max E – твърда плоча с двуслойна плътност за фасадна изолация, Rockmin Plus – за скатни покриви и преградни стени, Monrock Max E – изолационна плоча с изключителни качества, за плоски покриви. Компанията предлага също така топлоизолация за вентилирани фасади и подове в лицето на продуктите Fixrock, Airrock и Steprock.
Компанията ROCKWOOL е най - големият производител на минерална каменна вата в света. На българският пазар е от 2000 година. Тя има 25 завода в 16 страни и търговски представителства 35 и повече от 8500 служители. Централният офис на ROCKWOOL International A/S е разположен в Хедехузене, в околностите на Копенхаген, Дания. С повече от 70 годишен опит в производството на минерална вата, ROCKWOOL днес продължава да усъвършенства производството на този вид изолация. Въпреки големия технологичен прогрес, ROCKWOOL е запазил близката си връзка с природата. Това прави естествените изолационни продукти от истинска минерална вата ROCKWOOL най - добрият избор. ROCKWOOL предлага голямо разнообразие от продукти за покривна изолация, фасадна и подова изолация, пожарозащита и техническа изолация.

Автор: Rockwool България
Закони Нормативна база Коментари