Porotherm 38 W.i. Plan – иновационната “пълнена” тухла

Porotherm 38 W.i Plan - блокове, съчетаващи керамика и вата в едно и спестяващи много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация.
15.10.2017
Винербергер ЕООД
3375
тухли, тухли с вата, porotherm 38 w.i pla, тухла с изолация
Porotherm 38 W.i. Plan – иновационната “пълнена” тухла
Източник: www.wienerberger.bg

Замисляли ли сте се какво търсят различните хора при избора на определен строителен материал? Енергоспестяване, ефективност, дълготрайност, здравословност, икономичност. Все ключови думи, които изникват в съзнанието ни, когато мислим за качествени строителни материали. Мислейки за тях, всъщност се концентрираме върху крайния резултат, а именно: мечтания дом, в който да прекараме младини и старини… Уютното вкъщи, където намираме почивка и утеха… Най-скъпото ни място, което споделяме със семейството си… Успешният проект за архитект, проектант, строител или пък майстор. На пазара има редица продукти, които в съчетание с допълващите ги елементи отговарят на едни или други изисквания. Какво би било обаче, ако има един-единствен строителен материал, който да съчетава всички предимства на керамиката и в същото време да изключва нуждата от мисли и тревоги за допълнителна външна изолациионна система, без която мнозина у нас смятаха, че не може?


Porotherm 38 W.i Plan е иновационен за българския пазар продукт, но на запад отдавна е популярен и предпочитан. Това са блокове, съчетаващи керамика и вата в едно и спестяващи много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация. Освен лесната работа с тях, те имат и други предимства „добавена стойност“, които не са за подминаване. И най-важното: отговарят на всички изисквания и са подходящи за желанията на всеки от нас.
 


С керамичните блокове Porotherm 38 W.i Plan лоши времена няма. Източник: www.wienerberger.bg


За младите
Разговаряхме с най-различни млади двойки, чийто съвместен живот тепърва стартираше. Опитахме се да разберем, какво ги мотивира, коя е най-важната за тях причина да изберат определен строителен материал за своя дом? Болшинството споделиха, че най-важното е да бъде дълготрайна инвестиция за тях. „Така строят влюбените, когато трябва да останат завинаги“, коментираха често те, „Както в добри, така и в лоши времена! С керамичните блокове Porotherm 38 W.i Plan лоши обаче няма“, каза младото семейство Атанасови например. Керамичните материали действително са изключително устойчиви във времето и устояват на всякакви атмосферни условия. За това говорят не само наскоро изградените с керамичните блокове сгради, но и многото запазени от древността чак до наши дни. Този материал запазва стойността си дълги години. Ето как се прави рентабилна инвестиция.


Здравословен климат, материали, щадящи околната среда. Източник: www.wienerberger.bg


За семейните
Какво казват обаче семейните хора за мечтания дом, когато се радват и на детски смях у дома? Кое е най-важното нещо за тях? Всички еднозначно отговаряха: Здравословен климат, материали, щадящи околната среда. „Така строят хората, за които здравословният живот и комфортът у дома за важни“ уверяваха ни те. И са прави! Керамичните блокове се състоят от 100% естествени материали. Глината е плод на перфектната комбинация на четирите елемента – Земя, Вода, Въздух и Огън, а минералната вата прави тухлите завършени защитници на дома от студ, жега, вятър и дъжд. 


Реално получаваме две основни предимства: Гарантиран здравословен въздух в стаите, тъй като поддържат оптимална влажност - поглъщат излишната влага и я отдават, когато е необходимо – и опазване на околната среда, защото не отделят вредни вещества. А бонусът е, че са енергийноефективни. Те запазват топлината по естествен начин, защото керамиката има уникална акумулираща способност. Освен това специалната решетка, която пази вложената вътре вата и гарантира по-дългия й живот. Същата тази способност ни помага да оставам и жегите извън дома си, не само студа. Малцина знаят, че обикновено за охлаждане е необходима дори много повече енергия, отколкото за отопление. Това пести много – средствата ни, времето и усилията ни, а и ресурсите на планетата.


Постигане на максимално естетични и издържали на времето и тенденциите сгради. Източник: www.wienerberger.bg


За архитектите и проектантите
Нека видим обаче, какво мислят архитектите, които създават градовете ни, извайват домовете ни! Наред с фактори като дълголетие и устойчивост, мисъл за здравето и околната среда, важното за тях е строителният материал да позволява пълно разгръщане на креативността на архитектурната мисъл, да постигнат максимално естетични и издържали на времето и тенденциите сгради.  Арх. Николай Иванов казва: „Керамиката е материал с многогодишна история, но и с качества, подходящи да изпълнят и най-смелите изисквания на съвремието ни.“


Оптимална ефективност на строителната площадка. Източник: wienerberger.bg


За строителите
Е, архитектурните идеи трябва да бъдат и реализирани. Как го постигат строителите? Кое е най-голямото предимство, когато се строи даден обект? Всички биха се съгласили с едно: оптимална ефективност на строителната площадка, защото ефикасността на майстора пести време и пари. Така получаваме добавена стойност вместо добавени разходи: Porotherm 38 W.i Plan е с вградена вата и позволява по-кратко време за изпълнение на строителството, защото се спестява цял един процес по полагане на допълнителна топлоизолационна система. „Та нали изолацията вече е вътре в тухлата“, възкликват мнозина. „Слагаш тухлата и продължаваш.“ А ние да допълним: „И се пестят разходи за труд, складиране на материали, механизация и какво ли още не“. Да не забравяме, че работата със специалното полиуретаново лепило Porotherm Dryfix е два пъти по-бърза, по-лесна и по-прецизна. Освен, че е изключително здраво, то може да се използва при температури до -5°С. С него строителната площадка остава чиста по време на целия процес на зидане.


Каква е равносметката?
Досега битуваше ограничаващото мислене, че един продукт не може да отговаря на различни нужди и да съвместява много функции, без да губи от качествата си. Две в едно, три в едно – обикновено производителите се ограничават до съчетаването на 2-3 неща. Ето как обаче създадохме един иновативен за България продукт, който отговаря по перфектен начин на нуждите на всеки. А десетки вече се увериха в това и лично.

Закони Нормативна база Коментари