Oткриване на Център за обучение Бош Термотехника в София

Новият Център за обучение Бош Термотехника е оборудван с най-новите технологии и иновативни продукти и системи за отопление, охлаждане и топла вода. Целта на Бош е да усъвършенства уменията на инсталаторите и на сервизните партньори в сектор Tермотехника в България.
26.09.2019
Роберт Бош ЕООД
634
bosch, Роберт Бош ЕООД, Бош Термотехника, Център за обучение на Бош
Новият Център за обучение Бош Термотехника се намира в централната сграда на фирмата в София.
Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова

Днес водещият световен доставчик на технологии и услуги Бош, официално откри нов Център за обучение Термотехника в централната си сграда в София. Бош стартира този иновативен проект, за да отговори на предизвикателствата на пазара, след 25 години успешна работа на българския пазар и развитие във всичките си бизнес сектори.
 

Г-н Михай Болдижар – генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България (в средата). Източник: Роберт Бош ЕООД, Снимка: Лилия Йотова


„Концепцията за сътрудничество между вътрешните отдели на Бош и свързаността на предлаганите от компанията продукти и услуги е двигателят за създаването на по-добро потребителско преживяване, а в този център можем да видим практически примери каквито са първия котел със стъклен дизайн Condens 7000i и интелигентен терморегулатор EasyControl CT200“, заяви Михай Болдижар – генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България.
 

Центърът за обучение Бош Термотехника поставя нови стандарти за обучение в отоплителния бранш. Източник: Роберт Бош, снимка Лилия Йотова


Новият учебен център представя Бош като комплексен доставчик на високоефективни технологии, като се демонстрира широк спектър от продукти като решения за отопление, охлаждане и топла вода, както и домакински електроуреди. Освен това, Центърът заедно със сградата, в която е позициониран офисът на Бош, е и чудесен пример за ефективни сградни решения, като системи за видеонаблюдение, сигурност и пожароизвестяване.  
 

С Центъра за обучение, Бош цели да повиши уменията на инсталаторите в страната чрез създаване на квалифицирани и професионални сервизни специалисти. Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова


Центърът за обучение Бош Термотехника поставя нови стандарти за обучение в отоплителния бранш. Модерното помещение предлага чудесни възможности за тестове, обучения и демонстрации на съоръженията. Оборудвано е с най-актуалната гама кондензни газови котли и термопомпи на Бош. С откриването на този Център за обучение, Бош цели да повиши уменията на инсталаторите в страната чрез създаване на квалифицирани и професионални сервизни специалисти, които ще могат да отговорят на нарастващите очаквания на клиентите и пазара.
 

Г-н Йордан Дочев (първият вляво), ръководител на отдел Термотехникаг-н Ивайло Рашев, Управител на БСХ Домакински уреди; г-жа Регина Симон, Търговски директор Електроинструменти; г-н Панайот Николов, Търговски директор Автомобилно оборудване; г-н Михай Михай Болдижар, Генерален директор Роберт Бош ЕООД и г-н Михаил Бончев, Търговски мениджър Сградни технологии във фирмата.  Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова
 

„Вярваме, че чрез професионално обучение на инсталаторските фирми и инвестиция в развитието на бъдещите кадри в сектора, ще се повиши качеството на обслужване и доверието на потребителите в предоставяните от нас продукти и услуги“, каза Йордан Дочев, ръководител на отдел Термотехника на Роберт Бош ЕООД България.

Една от целите на Центъра е да инвестира в развитието на млади таланти чрез сътрудничество с университетите и дуално обучение. „Създаването на такова модерно и иновативно учебно съоръжение е важна стъпка не само за Бош, но и за бранша и пазара на термотехника като цяло“, допълва Дочев.
 

Бош вярват, че професионалното обучение на инсталаторските фирми е инвестиция в развитието на бъдещите кадри в сектора. Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова.

 

Проектът по изграждането на Центъра стартира през март 2019 г. и след по-малко от шест месеца той е готов да посрещне първите си клиенти за обучения в кондензната и термопомпената технология. По време на процеса на планиране и изграждане е обърнато особено внимание на детайлите, за да се създаде атрактивен и вдъхновяващ интериор.  
 

В Центърът могат да се видят и последните иновативни домакински уреди с марката BOSCH в специално изградената за целта кухня. Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка : Лилия Йотова
 


Г-жа Регина Симон, Търговски директор на Електроинструменти демоннстрира новият революционен ъглошлайф BOSCH. Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова

В центърът може да се видят 8 инструмента от гамата продукти Електроинструменти за професионална употреба, които са необходими на инсталаторите при работа с продуктите на отдел Топлотехника.
 

Г-н Болдижар тества инспекционната камера за ефективно обслдване на туднодостъпни места. Източник: Роберт Бош ЕООД, снимка: Лилия Йотова

 

Група Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги с около 410 000 служители по целия свят (към 31 декември 2018 г.). През 2018 г. Групата реализира продажби в размер на 78.5 млрд. евро. Дейността на Бош е организирана в четири бизнес сектора: Автомобилни технологии, Индустриална техника, Потребителски стоки и Енергийна и сградна техника. Като водеща IoT компания Бош предлага иновативни решения за интелигентния дом, умните градове, свързаната мобилност и свързаното производство. Със своята компетентност в сензорните технологии, софтуера и услугите, както и със своя собствен IoT облак, компанията предлага на потребителите си свързани и разнообразни решения за най-различни сфери само от един доставчик. Стратегическа цел на Бош е разработването на иновативни, ефективни и вдъхновяващи решения за подобряване качеството на живота в мрежово ориентиран свят. Ето защо Бош предлага „Техника за живота“. 

 

Закони Нормативна база Коментари