Oстровно съседство, Аlmere-Buiten, Холандия 1999-2001 г.

На границата на Алмере е планирано изграждането на нова жилищна зона, в директна близост до водат
08.07.2010
139
къща, проект, апартаментни къщи, жилища
Oстровно съседство, Аlmere-Buiten
Източник: copyright - Richters Christian

Design UN Studio
Ben van Berkel, Gianni Cito, Henri Snel, Boudewijn Rosman, Alex Jung, Katrin Meyer, Aad Krom, Andreas Bogenschutz, Yuri Werner, KSK Tamura, Jasper Jugers, Stella Vesselinova, Martin Kuitert

На границата на Алмере е планирано изграждането на нова жилищна зона, в директна близост до водата. Проектът предвижда високо ниво на разграничаване и обособяване на отделните жилища, което превръща индивидуалните апартаментни къщи в независими от околните обекти. Междублоковите пространства създават максимална дистанция, като разграничението между отделните типове сгради е само визуално. Това е идеалната локация за живеене, където всеки може да изрази своята индивидуалност, създавайки къща по свой вкус.

Първоначалната идея била да се създаде максимална гъвкавост и да се обособят индивидуални пространства. Всяко едно жилище съдържа базисен пакет, който може да бъде развит и допълнен в зависимост от индивидуалните изисквания и начин на живот на клиента.
Базисният пакет съдържа два бетонни модула, широки по 6 м, с дължина 10 м и височина 3 м. По този начин първият етаж е изтеглен с около 2,5 м. по дължината напред, за да образува балкон на второ ниво.

Пакетът от опции е разработен, за да обогати основния жилищен план спрямо индивидуалните нужди. Той предлага възможността да се разработи и увеличи обемният потенциал на жилището. Конструкцията е изградена от рамка от рециклирана стомана, оформяща ”кутия" с размери 2,5 м на 6 м. Тя е ”включена" в базисния пакет на нужната позиция. Тази кутия е облицована с дърво, за да служи като балкон, зимна градина или допълнително помещение.

Автор:
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари