Multipor получи Българско техническо одобрение.

В края на 2012 г.КСЕЛА България получи Българско техническо одобрение за своята иновационна топлоизолационната система Multipor. Техническото одобрение се отнася за приложението на плочите Multipor
10.02.2013
Ксела България
6
топлоизолация, multipor, изолация, къща, Ксела България
Топлоизолационната технология Multipor е предназначена за изпълнение на външна изолация на фасади.
Източник: КСЕЛА България

Multipor е немска технология за изолация, която включва шест задължителни компонента: минерални топлоизолационни плочи Multipor, лек разтвор Multipor, който се използва като лепило и основна мазилка, армираща мрежа, дюбели за закрепване, грундиращо покритие и финишна мазилка.

Основният продукт от системата са минералните топлоизолационни плочи Multipor, които предлагат уникално съчетание от свойства:  материалът е твърд, минерален, негорим (не отделя вредни газове), дишащ, с отлични топлоизолационни качества и не променя свойствата си с течение на времето.  

Топлоизолационната технология Multipor е предназначена за изпълнение на външна изолация на фасадни стени, изградени от зидария (тухли, блокчета) или бетон с клас по реакция на огън А1. Приложима е за нови и съществуващи сгради. 

Производството на минералните плочи Multipor стартира в завода на КСЕЛА в гр. Добрич през м. септември миналата година. Поради уникалното си съчетание от свойства минералните топлоизолационни плочи Multipor освен за външна изолация са подходящи и за вътрешна изолация на стени и тавани, както и изолация на стоманобетонни елементи. 

Производителят на Multipor, „КСЕЛА България”, наскоро стана член БАИС (Българска асоциация за изолации в строителството). Системата Multipor е вече одобрена за участие в програмата за енергийна ефективност REECL. Тя предоставя на домакинства или сдружения на собственици от цялата страна възможност да се възползват от предимствата на енергийната ефективност и да получат целеви кредити. Кредитополучателите по програмата имат право да ползват и безвъзмездна финансова помощ. 

КСЕЛА България ЕООД е на българския строителен пазар от 1994 г. и е единственият производител на YTONG в България През 2012 г.  фирмата започва производството и на изолационните плочи Multipor. Производствената база на Multipor в гр. Добрич е единствената  база в света, освен заводите в Германия.  YTONG и Multipor се произвеждат от екологично чисти суровини – пясък, негасена  вар, цимент,  гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. 

Автор: Ксела България
Закони Нормативна база Коментари