"Midnight in Paris "- наградата на сп."Още за къщата"

Списание "Още за къщата" награди представения проект от конкурса "Идеал Стандарт Баня на годината" 2016.
14.03.2017
арх. Росица Радомирова
829
Стил, лукс, изисканост, романтичност и дори лека ретро атмосфера.
Източник: арх. Росица Радомирова; www.housebump.com

Зоната за освежаване в Нощен клуб е изключително важна част от дизайна на нощното заведение. Интериорът е необходимо да е, както функционален, така и да носи послание за чистота, лукс и стил. Важно е посетителите да се чувстват също толкова специално и с необходимото настроение, както и във всяка една от останалите зони на заведението.


Интериорът на тоалетните в това обществено пространство, трябва да е интересен, различен и нетипичен. Той трябва да е разчупен, да носи определен заряд и да създава необикновена атмосфера. Всичко това определя класата на заведението и таргета от посетители към които е предназначен.  Дизайнът на тоалетните в такава обществена зона трябва да е логично обвързан с цялостия интериор на заведението. Той трябва да носи настроението и емоцията на клуба. 


Дизайнът на интериора,  трябва да предразполага посетителите и да ги провокира към необходимия етикет и култура на ползане. С тази цел съм избрала светли, лъскави и полирани материали, които насочват към лукс и чистота.


Midnight in Paris е филм вдъхновение, с което пряко съм търсила да асоциирам конкретния дизайн към стил, лукс, изисканост, романтичност, дори лека ретро атмосфера.


Дизайнът на мивките представлява комбинация от модул от две елегантни мивки свободностоящи от серия Dea без отвор за смесител. Смесителят представлява самостоетелен модул с индивидуален дизайн, комбиниран с огледало, заедно монтирани към тавана.  В линията на този дизайн са направени и държачите за хартия. За тоалетните е използвана серия Dea конзолна толатна чиния. В мъжката зона са ползвани и писоари от серия Connect. Използваните материали за основния модул на мивките, са бронзови метални елементи в коминация с бял полиран мрамор. Преградните модули между тоалетните са HPL плоскости на конструкция с бронзова текстура. Вратите са HPL сив гланц с матово стъкло. Основният таван е черен, опънат таван, тип Barisol. Като допълнителни декоративни елементи по стените са използвани осветени стъклени плоскости с черно- бели принтове.


Използвани елементи от серия Dea       


  • DEA МИВКА СТОЯЩА 52 CM БЕЗ ОТВОР ЗА СМЕСИТЕЛ 
  • КОНЗОЛНА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ DEA- AQUABLADE®  
  • ПИСОАР CONECT - БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВОДА  
+3
Закони Нормативна база Коментари