Media room – модерна нужда, не са само за тийнейджъри

TV-кътът в дневната или юношеската стая вече съвсем не е достатъчен, за да предложи функционално зониране за всички електронни устройства.
15.11.2013
Антоанета Салфидж
507
интериор, реконструкция, дневна, media room, аудио оборудване
Източник: www.minhembio.com/Z3M-johan

TV-кътът в дневната или юношеската стая вече съвсем не е достатъчен, за да предложи функционално зониране за всички електронни устройства. Телевизорът, аудио уредбата, компютърът вече стават все по-големи и имат нужда от пространството на всички стени. Същевременно нараства и електронния архив от CD и DVD-та, който, добавен към фамилната книжна библиотека, се оказва че краде все повече от мястото за домашен архив. 


Модерното решение на този пост - електронен проблем се нарича media room. Това е нова, но все по-популярна напоследък стая вкъщи, чиято основна функция е, да предложи максимално удоволствие от гледането на филми и телевизия, слушането на музика и сърфирането в Интернет.
 


Ето един маниашки пример за media room, който самият собственик с псевдоним johan / http://www.minhembio.com/Z3M-johan/ сподели в Мрежата.Johan превръща в media room своята собствена стая, така че в нея все пак трябва да остане място за легло, гардероб и диванче за меко сядане. Както самия той споделя в един форум основната му грижа при създаването на интериора е да направи така, че повърхността на стените да остане свободна за голям телевизор и няколко по-малки стенни екрана. Тази задача изисква творчески подход към мястото на електронния архив. Той трябва да е функционално подреден и лесно достъпен и по възможност невидим на пръв поглед. Функционална система от стелажи  се монтира на стената над леглото. Рафтовете са проектирани  така, че точно да събират дисковете на височина като заемат не много място и внасят цвят в къта. Системата от метални лайсни е окомплектована с акцентно осветление, което помага при търсенето в дигиталния архив.


   Допълнително складово пространство създава и самото легло, под матрака на което се крие голямо чекмедже.


Голямата стена на стаята johan превръща в  екран. За целта помещението е оборудвано с мултимедия, перфектна аудио - уредба, специално осветление и забавен видео-симулатор. За да  бъде стопанинът винаги и навсякъде в мрежата работното му място пред видео стената е обзаведено с още два телевизора и всевъзможни мини устройства.


За някой тази стая може да се струва манияшка, факт е, че в нея наистина няма как да скучаеш.


 

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари