Maison et Objet септември 2018

С над 3000 изложители от 65 страни поредното есенно издание на Maison et Objet в Париж за пореден път очерта новостите и тенденциите в интериора, които ще влияят на пазара през следващите месеци.
01.10.2018
Теменужка Захариева
1041
интериор, мебели, изложение, maison et objet
Темата на вдъхновяващото пространство в изложението
Източник: Maison et Objet

С над 3000 изложители от 65 страни поредното есенно издание на Maison et Objet в Париж за пореден път очерта новостите и тенденциите в интериора, които ще влияят на пазара през следващите месеци. Отново бе избрана тема, която според организаторите ги обединява - ‘Virtuous’ (добродетелен), представена от  тях в специални вдъхновяващи пространства, Inspirations Space и Bookshop-Café.


     Фоттьойлът е на Gommaire. Източник:  www.dkorinteriors.com;                                   DAM - табуретки от корк. Източник: DAM

"Със сигурност има място в интериорната индустрия за привлекателни концепции, които всъщност са добродетелни
" казва Vincent Grégoire от агенцията NellyRodi, проектирала тези пространства.  „Уважение към човека и природата, спасяването на природните ресурси, предаването на знанието на бъдещите поколения, борбата с планираното излизане от употреба: такива са предизвикателствата на 21-ви век. Чрез насърчаване на този добродетелен кръг, ние създаваме нова динамика, която в крайна сметка ще бъде от полза за всеки от нас“ е краткото обяснение на избраната тема. Това може да стане чрез отговорно производство все повече се съсредоточено върху "производителите", занаятчийството и справедливата търговия, устойчивото развитие, алтернативните материали и локалните източници.


SUGO CORK RUGS - ръчно изтъкани килими от корк с иновативен дизайн. Източник: Archiproducts

Един красив пример за такова производство са SUGO CORK RUGS – това е нова марка ръчно изтъкани килими, направени от корк, с модерен, устойчив и иновативен дизайн, който използва традиционните техники на тъкане.                      greenclock- естествени напълно запазени мъхове в прoдукти за интериора. Източник: Green Mood


Интересни са и различните зелени модули, които освен че освежават интериора имат и функцията да изолират шума на белгийската компания Green Mood. Тя предлага естествени напълно запазени мъхове в различни модули и продукти за интериора, включително и в стенен часовник. 


                      Новост са и надуваемите меки мебели за дневната на MOJOW. Източник: MOJOW

Освен килимите от корк новост са и надуваемите меки мебели за дневната (но и за навън!) на MOJOW

Новият елегантен диван/шезлонг EDA-MAME, дизайн на Piero Lissoni. Източник: B&B


Италианската компания B&B представи новият си елегантен диван/шезлонг EDA-MAME, дизайн на Piero Lissoni, вдъхновен от формата на соевото зърно.


И в това издание отново имаше силно влияние на подчертано луксозни и лъскави мебели на компании като Essential Home and DelightFULL с много месинг, кожа, плюш и кадифе, независимо от темата му.


Фотьойл La Folie на португалската компания Dooq. Източник: Archiproducts


Тенденциите: отново ретро-влияния в мебелния дизайн, продължава присъствието на много кадифе и плюш, както и на пастелните цветове и розовото – това са познатите от няколко години тенденции в интериора, потвърдени и тази есен в Париж. Появява се отново и тенденцията да се използват текстилни десени като туид и рибена кост от дамската и мъжката мода в тапицерията на меката мебел, дори и в абажурите на лампите.


 

Закони Нормативна база Коментари