Maison et Objet, Париж - Зона на удобство

Септемврийското издание на изложението Maison et Objet се провежда в рамките на Парижката Седмица на Дизайна - 8-16-ти септември 2017 г.
30.08.2017
Теменужка Захариева
274
дизайн, домашен текстил, изложение, maison et objet, меки мебели
Темата за есенното изложение Maison et Objet - Зона на комфорта
Източник: Maison et Objet

Есенното издание (8 до 12 септември) на провеждащия се два пъти годишно в Париж голям международен панаир на продуктите за дома Maison et Objet, тази година е посветено на темата Comfort Zone – Зона на удобство. Marie-Jo Malait, координаторът на Обсерваторията на M & O и главен редактор на книгата "Вдъхновения" обяснява същността на темата: "За да задоволим копнежа си за почивка и тишина, формите стават по-обширни, по-обгръщащи. Те сякаш ни прегръщат в защитен и утешителен пашкул. Смешни възглавници на крака заместват столовете и осигуряват идеалното място да седнете и да се отпуснете. Меките материали са навсякъде и допринасят за нашето благополучие. Едновременно топъл и небрежен, стилът на съвременния дизайн допринася за това да се чувстваме максимално добре".

И тази тема се разширява извън границите на дома, включително и в обществените пространства – спирките на градския транспорт, чакалните, кината, офисите.Nuvola 09 на Paola Navone . Снимка: Gervasoni


Стремежът към повече комфорт се забелязва в меките, широки и обгръщащи форми на фотьойлите и изобщо местата за сядане, в използването на подвижни разделения за простраснтвото, които могат да ни осигурят усещане за сигурност и уют, в ергономичния дизайн на всички продукти, в покритията за стени от мек шумоизолиращ материал.

Правите ъгли постепенно се изместват от по-меки линии, а органичните форми на мебелите като тези на фотьойла Beatnik на Donar стават все по-популярни. А в офисите така наречените капсули за разтоварване и възстановяване се срещат все по-често.


 
A като Airy - полилей PAPILLON на Forestier. Източник:Maison et Objet, Буквата О – органичен - пейка от естествено дърво на UNOBIUM. Снимка МОМ


Показвайки новите продукти и тенденции, обсерваторията представя своето вдъхновяващо пространство като азбука -  една буква представя една концепция и един продукт, символизиращ тази концепция. Буквата А - „Airy“ - символизира ефирността и лекотата като стил чрез красивия полилей на FORESTIER – Butterfly. Буквата О – органичен, естествен и т.н.


 
BIJOU VEGETAL - пръстен с истински лишеи. Източник: Maison et Objet; Design House Stockholm - Greenhouse - терариум. Източник: МОМ


Като добър начин да се отпуснем и живеем удобно и спокойно се смята контактът с природата –  в това всички сме убедени, но понякога в студените зимни дни е трудно да го имаме. Затова – нека я внесем у дома и я вземем със себе си. DESIGN HOUSE STOCKHOLM предлага малки зимни градини Greenhouse, където да отглеждаме любимите си цветя и зеленина. А BIJOU VEGETAL предлагат дори пръстен с истински лишеи, дизайн на Maryse GILBERT et Manuella GRIFFATON.


Литографски печат върху текстил - възглавници от Evolution, Южна Африка. Снимка МОМ Product


Свързани и вдъхновени от природата са и продуктите за дома, представени от над 10 южноафрикански компании. Те успешно съчетават традиционните техники с новите технологии.


 
Луксозно памучно спално бельо колекция La cerise sur le gateau на Anne Hubert. и  Plaid  на WE LOVE DESIGNИзточник: МОМ


Широко застъпени са и луксозните меки мебели и качествения домашен текстил, съществена част от продуктите, осигуряващи ни така важния комфорт. А в съвременния свят на нестабилност и несигурност едва ли би могло да се намери по-подходяща тема, която да се противопостави на пълзящия дискомфорт.Луксозни тапицирани мебели от Luxxu Modern Design&Living. Източник: Luxxu Modern Design&LivingСептемврийското издание на изложението Maison et Objet се провежда в рамките на Парижката Седмица на Дизайна - 8-16-ти септември 2017 г.

TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари