MAGNA3 на GRUNDFOS - Надеждна иновация.

MAGNA3 е циркулационна помпа, базирана на изпробваната и тествана технология MAGNA и на нашия водещ експертен опит в областта на електронните помпи.
15.10.2012
Грундфос България
507
отопление, grundfos, magna3, циркулационна помпа, електронна помпа
MAGNA3 на GRUNDFOS - Надеждна иновация.
Източник: Грундфос България ЕООД

MAGNA3 е циркулационна помпа, базирана на изпробваната и тествана технология MAGNA и на нашия водещ експертен опит в областта на електронните помпи.
Двигателят с постоянен магнит, функцията AUTOadapt и вграденият честотен конвертор са част от конструкцията на MAGNA, но ние сме добавили някои забележителни нови технологии. Резултатът е модерна и интелигентна технология, която наследява ненадминатата надеждност на продуктите с марката Grundfos.


Повече от помпа
Ако търсите най-ефективното решениена пазара в комбинация с висока интелигентност и наистина пълна гама продукти, не търсете повече - MAGNA3 е тук  http://www.youtube.com/watch?v=BTvP7yne_N4&feature=g-all-u


ПЪЛНА ГАМА – перфектно пасва на вашите нужди и намалява разходите за жизнения цикъл


НАЙ-ДОБРАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА ПАЗАРА – минимизира енергийните разходи
ВИСОКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ – намалява инвестиционните разходи и осигурява пълен контрол върху вашата система
ДОКАЗАНА НАДЕЖДНОСТ – базирана на 40-годишен опит и 1 милион часа тестове
ЛЕСНО ИНСТАЛИРАНЕ – пести време и усилия


Характеристики


 • Функцията AUTOADAPT непрекъснато регулира кривата на пропорционалното налягане и   автоматично определя по-ефективната крива без компромис с комфорта. С тази фабрична настройка в 80% от инсталациите не е необходимо допълнително ръчно настройване. Режимът на пропорционално налягане се използва в циркулационни системи. Помпата непрекъснато адаптира своята работа към променящите се изисквания за дебит. 
 • Режимът на константна крива се използва, когато има нужда от постоянен дебит и постоянен напор. Помпата се настройва за желаната работна точка, при което ограничителните вентили на помпата, които традиционно се изискват в подобна ситуация, се оказват излишни
 • Режимът на константна температура се използва в системи с променлив дебит, където е необходимо да се поддържа постоянна температура на течността със стойност, определена от потребителя. Помпата контролира дебита, като не е необходим външен контролер за регулиране на температурата. 
 • Режимът на константно налягане е подходящ за системи с променлив дебит с много малки загуби на налягане в тръбите и за отворени системи, където загубите на налягане в тръбите са зависими от статичния напор.
 • Функцията FLOWADAPT е комбинация от AUTOADAPT и FLOWLIMIT. MAGNA3 непрекъснато следи дебита, осигурявайки той да не бъде надвишен. Това ще спести разходи за отделен баланс-вентил при помпата.


Идеален режим за управление
Интелигентният контрол пести време и енергия. MAGNA3 ви предоставя пълния набор от режими за управление, които бихте очаквали от една съвременна циркулационна помпа. Но интелигентните режими – AUTOADAPT и FLOWADAPT – изпращат MAGNA3 далече пред конкурентите. Наред с това функциите FLOWLIMIT и "Автоматичен нощен режим" са приложими за всички режими за управление на MAGNA3.


ИНТЕЛИГЕНТНИ РЕШЕНИЯ


 • Създадени за системи за управление на сгради
  Опционните CIM модули поддържат всички широкоразпространени стандарти за полеви мрежи, което прави MAGNA3 идеалното допълнение към всяка система за управление на сгради (BMS).
 • Топломер
  MAGNA3 разполага с вграден топломер, който може да наблюдава разпределението и потреблението на топлинната енергия в системата, за да се избегнат прекалено големите разходи за енергия, получени в резултат на дисбаланс в системата. Топломерът има точност от +/-1% до +/-10% в зависимост от работната точка и ще ви спести разходите по монтирането на отделен топломер в системата.
 • Без баланс-вентили
  Новата функция FLOWLIMIT и режимът за управление FLOWADAPT ви позволяват да определите максимална стойност на дебита за вашата помпа MAGNA3. Помпата непрекъснато следи дебита, за да не бъде надвишен желаният максимален дебит. Така се премахва необходимостта от баланс-вентил при помпата и по този начин се подобрява общата енергийна ефективност на системата. За да спази ограниченията за дебит в системата, помпата ще настройва своята работа към предварително зададена точка на настройка, което значително намалява консумираната енергия.
 • Безжична комуникация между две единични помпи
  MAGNA3 е снабдена с безжична технология, което й позволява да се свързва с друга помпа MAGNA3. Чрез вградената помощна процедура бързо и лесно може да се установи връзка с паралелно работеща помпа. В този случай двете помпи могат да работят в каскаден режим, алтернативен режим или режим с резервна помпа. МAGNA 3 разполага с вграден топломер и функция за ограничаванеита, която заменя баланс-вентила при помпата.


Интелигентност


 • Допълнителен вход/изход за по-интелигентна система 
  Чрез добавяне на допълнително конфигурируемо реле и един аналогов вход пълният I/O комплект на MAGNA3 осигурява по-добро наблюдение на системата и оптимално регулиране на помпата.
 • I/O комплект за MAGNA3
  1 x аналогов вход (0-10V/4-20mA) за сензор за диференциално налягане, непрекъснат контрол на температурата, измерване на топлинна енергия или външна точка на настройка
  2 x изхода от релета, конфигурируеми като сигнали за аларма, готовност или работа 3 x цифрови входа за външен старт/стоп, макс. крива и мин. крива
 • Лесна оптимизация
  Иновативната система 3D “Работна история” и кривата “Работна точка във времето” правят оптимизацията лесна и прецизна. Двете нови функции ви дават данни за работата на помпата от деня, в който тя е била монтирана, както и информация за работните условия,  средна температура и консумация на енергия. На базата на тези данни е лесно да се намери оптималната помпа за подмяна, идеалният план за оптимизация или да се отстрани неизправност.

 


Пълната продуктова гама на Grundfos обхваща всички области на приложение в сградите:


 • Нагнетяване
 • Отопление
 • Охлаждане
 • Геотермална енергия (GSHP)
 • Комунално топлоснабдяване
 • Дезинфекция на вода
 • Третиране на отпадни води
 • Събиране на дъждовни води
 • Противопожарни системи

 


Автор: Грундфос България
Закони Нормативна база Коментари