Maglite® - новата алтернатива в сухото строителство

Maglite® (“Маглайт”) е нов строителен материал с широко приложение, основно използван за жилищно и търговско строителство.
11.09.2011
“Маглайт” ЕООД
15
сухо строителство, интериор, гипсокартон, екстериор
Maglite® - новата алтернатива в сухото строителство
Източник: “Маглайт” ЕООД

 

Maglite® (“Маглайт”) е нов строителен материал с широко приложение, основно използван за жилищно и търговско строителство. Подходящ е за широк обем от операции, свързани с довършителни строителни работи и извършвани с панели за сухо строителство, както и приложения, изискващи висока пожаро- и прахоустойчивост, защита от плесен и звуков комфорт. 

Като строителен материал Maglite® има няколко основни предимства: пожароустойчивост, влагоустойчивост, устойчивост срещу плесен и мухъл, здравина, получени от неговата химическа формула Mg - магнезий, О - кислород. Магнезиевият оксид често се обозначава с абревиатурата му - MgO. Maglite® се използва в сухото строителство вместо гипсокартонните стенни плоскости или гипсофазерните плоскости, за фасади, вместо тежките и трудни за обработка плоскости на циментова основа, за окачени тавани и за облицовъчен материал. В многостранните му приложения се включват още: корнизи, шахти, вътрешни разделителни стени, покриви, заместител на външна изолация и циментови замазки.

Maglite® се предлага с различни размери и дебелина. Това е материал, който не е облицован с хартия и е на разположение в светлосив, бял или бежов цвят. Текстурата му варира от груба до много гладка.

В момента Maglite®/MgO  плоскостите са широко използвани в Азия като строителен материал. Той е основен строителен материал на летните олимпийски игри ПЕКИН 2008. Използван е при строителството на една от най-високите сгради в света - „Тайпе 101” в Тайван, за вътрешната и външната облицовка, като пожароустойчив материал за облицовка на носещите стоманени греди и като подова изолация. Плоскостите са одобрени за използване в строителството в САЩ през 2003 г. Благодарение на пожароустойчивостта и високото ниво на безопасност Ню Йорк и Ню Джърси бяха първите, заложили на този тип плоскости. Щатът Флорида е избрал Maglite за основен строителен и изолационен материал заради високата му здравина (защита на населението от сезонните урагани) и заради резистентността на материала срещу мухъл, плесен и влага. 

Предимства 

• Оценки и тестване: 

• Класификационен протокол за клас EI240, негорим материал с издръжливост 255 минути при 800 °C.

• Пожароустойчив ISO 9001:2000 (UL 055 и ASTM-Изпробван с оценка А) 

• Водоустойчивост (замръзване/размразяване, тестван в продължение на 36 месеца) 

• Не поддържа развиването на плесен, мухъл или насекоми (не е хранително за мухъл, гъбички, насекоми ASTM G-21) 

• Устойчив на механични въздействия - удар (ASTM D-5628) 

• Одобрен в Ню Йорк (МЕА # 359-02-М) 

• Не съдържа силициев диоксид /азбест 

• Може да се използва като заместител на традиционните системи за сухо строителство. Не се изискват специални инструменти 

• Твърда неабсорбираща площ – без хартия 

• Може да се използва в приложения като циментова основа, сайдинг 

• Предлага се в цветове 

Maglite® е почти непроницаем за огън, вода, насекоми; не поддава на мухъл или гниене; нетоксичен, негорим и незапалителен; издръжлив; запазва линейната си стабилност дори когато е мокър и има изключителна повърхност за химическо и механично свързване. 

Maglite® е зелен продукт на минерална база (сертифицирано производство по стандарта ISO 14001:2004). Хомогенен е и не се разслоява. 

Продуктите на Maglite® могат да окажат положително въздействие върху здравето и безопасността, като същевременно се удължи животът на вложените инвестиции. 

 

Автор: “Маглайт” ЕООД
Закони Нормативна база Коментари