Jumpthegap обяви шестото си издание

Jumpthegap, един от най-важните международни конкурси в сферата на обзавеждането за баня, е насочен към млади специалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят.
29.09.2014
Рока България АД
207
конкурс, jumpthegap, дизайн
Jumpthegap обяви шестото си издание
Източник: Рока България АД

На 28 септември беше представено шестото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap. Това стана на церемония в павилиона на Барселона в китайската столица, в рамките на Пекинската седмица на дизайна, най-престижното и голямо събитие за дизайн в Азия. 

Регистрация за участие в конкурса може да се направи до 25 февруари 2015 г. чрез официалния сайт www.jumpthegap.com.

Този международен конкурс за дизайн, организиран от Roca в сътрудничество с Барселона дизайн център BCD, предоставя международна платформа на млади професионалисти и студенти по дизайн или архитектура от цял свят, за да покажат своите идеи и талант. За тази цел, участниците ще създават и предлагат иновативни решения за пространството в банята и продуктите свързани с него.

От създаването си, jumpthegap разчита на жури от признати архитекти и дизайнери. В това ново издание, президент на журито е китайският архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), носител на различни награди, като наградата 2014 Young Global Leaders (YGL).

Останалите членове на журито са престижни професионалисти от цял свят:

 • Марсело Розенбаум, Бразилия (Marcelo Rosenbaum),
  дизайнер и ръководител на офис за дизайн и иновации Розенбаум;
 • Том Дайкхоф, Великобритания (Tom Dyckhoff),
  журналист и архитектурен критик;
 • Гута Моура, Португалия (Guta Moura),
  съосновател на Experimenta и директор на EXD Biennale;
 • Хосеп Конгост, Испания (Josep Congost), Мениджър Roca Design Centre;
 • Арх. Рафаел де Ла-Хоз, Испания (Rafael de La-Hoz),
  патрон на Фондация за съвременна архитектура (Contemporary Architecture Foundation);
 • Исабел Роиг, Испания (Isabel Roig),
  Управляващ директор на BCD (Barcelona Centro de Diseño) и президент на BEDA (Bureau of European Design Associations).


Това издание на конкурса, 2014 – 2015, има някои нововъведения:

 • На първо място, с цел насърчаване на върховите постижения и таланта на по-младите, jumpthegap ще включва две категории: една за студенти и друга за професионалисти. Два проекта ще получат награда от по 4000 Евро, един в категорията за професионалисти и един в категорията за студенти.
 • Другата новост е ангажимент към устойчивото развитие, един от най-важните принципи, когато се правят иновации за банята. Затова, тази година jumpthegap ще включва специална награда за устойчивост. Тя ще бъде дадена от инициираната от Roca фондация We Are Water, чиято цел е да се създава нова култура на водата, такава, че да дава възможност за справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси.

С всяко следващо издание, общият брой участници, както и на участниците от България непрекъснато расте. В петото издание на международния конкурс за млади дизайнери се състезаваха 139 проекта от България. Общият брой участващи проекти беше 3 444 от 102 страни. С надеждата, че скоро ще има отличен български проект, Рока България ще съдейства на младите български творци с необходимата информация и представяне на конкурса. Те могат да следят публикациите на сайта на компанията www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук www.facebook.com/ExpoBathSofia .

Пълна информация за конкурса, както и правните рамки са публикувани на официалния сайт: www.jumpthegap.com. Те са достъпни и чрез профила на конкурса във Facebook profile (jumpthegap). 

Автор: Рока България АД
Закони Нормативна база Коментари