ITALIAN DESIGN DAY 2022

Международен ден на италианския дизайн, RE-GENERATION, Дизайн и нови технологии за устойчиво бъдеще
25.03.2022
Конфиндустрия България - Segreteria Confindustria Bulgaria
530
ITALIAN DESIGN DAY 2022, RE-GENERATION, ИЧЕ - Агенция София, Посолство на република Италия в София, Италиански културен институт
Източник: Конфиндустрия България - Segreteria Confindustria Bulgaria

ITALIAN DESIGN DAY е инициатива на Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия, която стартира през 2017 година. Веднъж годишно по целия свят се реализират събития, свързани с значимостта на италианския дизайн. 

София тазгодишното издание на ITALIAN DESIGN DAY ще се проведе на 29 март, от 15:30ч. в Sofia Event Center, с организатори ИЧЕ - Агенция София, Италианското посолство в София, Конфиндустрия България и в сътрудничество с Италианския културен институт, под надслов RE-GENERATION, Дизайн и нови технологии за устойчиво бъдеще.

 

Официален гост на събитието в София ще бъде архитект Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света източник на нови тенденции в интериорния ипродуктов дизайн. За отражението на италианския дизайн върху модерните интериорни тенденции в България ще говори интериорният дизайнер Елена Мустакова, част от екипа на фирма Lignа Group, която съчетава италианско образование и българска креативност.

 

Относно участието си в София, Арх. Алберто Мария Прина споделя: „С публиката ще се обърнем назад към миналото на италианския дизайн, за да потърсим отговори на въпросите, които продължават да вълнуват мнозина, а именно как италианският дизайн съчетава изкуство и индустрия в едно и успява да се наложи в целия свят като феномен.

 

Като официални гости на събитието ще присътват: Н.Пр.Джузепина Дзара, Посланик на Италия в София, Киара Петрò, Директор на ИЧЕ –Агенция София, Италианска агенция за външна търговия,Роберто Санторели, Председател на Конфиндустрия Българи, Сдружение на италианското предприемачество в България и арх. Здравко Здравков, Главен Арх. на Столична Община.

Изложба на италиански интериорен дизайн
В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна.

 

ITALIAN DESIGN DAY, предходните издания в България
С цел промотиране на емблематичния италиански дизайн по света, по покана на Конфиндустрия България, през 2018 г. гост лектор в София беше арх. Масимиляно Фуксас, а през 2019 – инж. Паоло Пининфарина.

 

Организатори:
ИЧЕ - Агенция София
Посолство на република Италия в София
Конфиндустрия България, Сдружение на италианското предприемачество в България
Италиански културен институт

 

Допълнителна информация
Приложено се изпраща програмата на събитието.
Участието е безплатно с предварителна он-лайн регистрация на следния линк: РЕГИСТРАЦИЯ

 

Осигурен е симултанен превод на италиански и български език.

 

Закони Нормативна база Коментари