ISH 2013: Laufen повдига завесата.

Швейцарският експерт в банята Laufen ще се представи от 12 до 16 март на изложението ISH във Франкфурт (зала 3.1 / щанд B 51) с взривяваща експозиция на нови продукти и иновации.
28.02.2013
Рока България
422
roca, laufen, санитарна керамика, баня, умивалници
Умивалникът SaphirKeramik, коренно променя дизайна при умивалниците.
Източник: Laufen

Един от акцентите ще бъде продукти, направени от новия материал SaphirKeramik (Sapphire Ceramics / Сапфирна керамика), с който компанията започна коренна промяна в дизайна на керамика. Швейцарският специалист в банята ще покаже на щанда си и нови смесители, както и развитието на съществуващи продуктови линии, като най-новите допълнения към колекцията Palomba.

На ISH 2013, Laufen съвсем леко повдига завесата на новата си SaphirKeramik (Сапфирна керамика) като показва първите изделия, мостри на два много деликатни умивалника изработени от иновативния материал. Благодарение на своята изключителна твърдост и якост на огъване, SaphirKeramik позволява дизайн на продукти с изключително тънки стени и много малък радиус на ръбовете, без да се прави компромис по отношение на стабилност и устойчивост. Постижими са стени с дебелина около 4 мм и дефинирани ръбове с радиус от 1 до 2 мм. „ISH е идеална платформа за започване на революция в дизайна на санитарна керамика”, казва Алберто Магранс, главен изпълнителен директор на Laufen, „и аз съм сигурен, че ние ще изненадаме индустрията с нашите нови продукти от SaphirKeramik.” Изключителното ниво на иновативност на новия керамичен материал впечатли и експертното жури, което го отличи с награда Design Plus, учредена от търговския панаирен и изложбен център Messe Frankfurt в сътрудничество с Германския съвет по дизайн.

Умивалниците изработени от SaphirKeramik са създадени от дизайнера Андреас Димитриадис, чието дизайнерско студио (platinumdesign) е базирано в Щутгарт, Германия. „Новият керамичен материал на Laufen ми предлага невиждан творчески простор в дизайна и изисква изцяло нов начин на мислене”, коментира Димитриадис с ентусиазъм. „Сега ние мислим, за точни ръбове и тънки стени вместо за повърхности и допустими отклонения”. Разбира се, трябваше да се вземе предвид и ефектът, който новите „сапфирни” умивалници ще имат върху зрителите, така, че те трябваше да запазят естествения характер на направена от човешка ръка керамика, въпреки цялата си прецизност и да представят добре балансирани, хармонични пропорции.

Най-новите допълнения към колекцията Palomba, която вече има няколко награди, също ще бъдат показани на ISH в Германия за пръв път в тяхната цялост. Моделите с централно място на сцената на новостите ще бъдат стоящият на пода умивалник  Menhir (името означава висок, побит камък), напомнящ скала, оформена и полирана от приливите и отливите, и уникална вана с динамична, асиметрична геометрия и висока облегалка. Четири нови умивалника върху плот, два умивалника купи и серия нови мебели за баня ще са групирани около тези основни герои. „Новите продукти на колекция Palomba са само върхът на айсберга", казва Магранс, „тъй като нашето портфолио включва много повече нови решения, дизайни и иновации – ще оставим няколко изненади за нашите посетители!”

У нас продуктите на марката Laufen се предлагат от Рока България. Най-интересните колекции на швейцарската марка са представени и могат да се видят в изложбения център Експо Баня София на бул.Мария Луиза 16 в столицата.

Автор: Рока България
Закони Нормативна база Коментари