Ideal Standard поставя началото на нова ера в дизайна

Възвръщане на лидерството в дизайна като следваща важна стъпка за компанията
30.04.2019
Идеал Стандарт - Видима АД
1182
баня, ideal standard, интериор баня, дизайн баня

На международното изложение ISH, март 2019 компанията с гордост представи първата колекция, в резултат от обявеното през декември 2018 г. партньорство, на известното дизайнерско студио Palomba Serafini Associati (Студио Паломба Серафини), поставяйки началото на нова ера в дизайна.
 Торстен Тюрлинг, изпълнителен директор на Ideal Standard Group

Торстен Тюрлинг, изпълнителен директор на Ideal Standard Group обяви: „През последните няколко години успешно повишихме нивото на конкурентоспособност и иновациите си. Следващата важна стъпка сега е да си възвърнем лидерството в дизайна и да укрепим нашата марка“. Той добави, че: „Ideal Standard винаги е бил дизайнерска марка с дълбоковкоренени умения и богато наследство. Тъй като бяхме възпитани от майсторите на дизайна от миналото и представяме италианския дизайн във всичките му аспекти по целия свят, ние не можем да си представим, че някой ще успее по-добре от Ludovica и Roberto Palomba (Лудовика и Роберто Паломба) да проучи това наследство и да го представи по подходящ начин в 21-ви век.“
 


Революционният дизайн винаги е бил заложен в гените на Ideal Standard. Работейки с майсторите на дизайнерите като Gio Ponti (Джио Понти) през 1950-те, Achille Castiglioni (Акиле Кастильони) и Paolo Tilche (Паоло Тилке) през 70-те и 80-те години, компанията не само въведе дизайна в света на банята, но и оказа влияние върху мисленето в обществото, изцяло променя представата му за ролята на банята и дава визия за модерен начин на живот.
 


Торстен Тюрлинг, изпълнителен директор на Ideal Standard Group и Роберто Паломба от Дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.


Студио Паломба Серафини определя тенденциите в дизайна на банята през последните 25 години. Излизайки извън ограниченията на банята асоциацията си сътрудничи с водещи международни марки като Kartell (Картел) или Samsung (Самсунг). Работата й е международно призната и е получила множество престижни награди, включително реномираната Compasso D’Oro. До днес Студио „Паломба Серафини“ са единствените дизайнери, получили тази награда за проект за баня.
 

   

Изграждане бъдещето на модерния живот
Вече повече от 100 години Ideal Standard се фокусира върху иновациите и дизайна, за да направи живота на клиентите си по-добър. Работейки в тясно сътрудничество с водещи университети, архитекти, дизайнери и строителни компании по целия свят, Ideal Standard цели да формира бъдещи положителни насоки на съвременния живот, като отговаря на нуждите на клиентите си днес и същевременно предусеща бъдещите модерни изисквания.
 „През 2019 г., Ideal Standard празнува 50-годишнина от изобретяването на керамичния затварящ механизъм, който е водеща иновация, създала изцяло нова категория едноръкохваткови смесители.“, споделя Торстен Тюрлинг, изпълнителен директор на Ideal Standard Group.

Съвременните тенденции в начина на живот, като преминаването към култура на „споделяне“, определено предизвикаха еволюция, при която частният и общественият живот се обединяват в едно. Това налага изискване за нова визия на решенията за баня, визия, обединяваща формата и функционалностите.
 

    

Следващата генерация на Ideal Standard
Сентенцията на идентичността на Ideal Standard се съдържа в израза Together for better, в който „по-добро е обещанието, което даваме на нашите клиенти, на нашите доверени партньори и на милионите хора, които използват нашите продукти всеки ден“.

На база сътрудничеството със Студио Паломба Серафини и неотдавна създадения Глобален дизайнерски център в Милано, Италия, Ideal Standard има за цел да създаде неповторим дизайнерски стил, при който банята се възприема като част от архитектурата в нейната цялост, “при който се обмисля всеки детайл“ и който се характеризира с изчистеност и семплост.
 Както споменава Роберто Паломба, „добре създаденият дизайнерски проект напълно надхвърля неговата функция и остава вечен”. Това Ideal Standard нарича "Вечната стойност на дизайна": синергия между функционалното съвършенство и естетическата красота, при която дизайнът придава смисъл, надхвърлящ финкционалността, което обаче по никакъв начин не намалява качеството.
 

   

 


Торстен Тюрлинг, заяви по време на изложението:

„Много съм доволен от този момент от нашата история, в който се обръщаме към традициите си и отново поставяме дизайна на фокус. Както никой друг от участниците в тази индустрия, ние сме в състояние да надграждаме дълбоките основи на нашето дизайнерско наследство и богатия си опит в производството на продукти от нашите основни категории – санитарна керамика, смесители и системи за вани и душове. Това, в комбинация с ненадминатите умения на дизайнерското студио Паломба Серафини, ни позволява да сме в състояние да създаваме и мащабни дизайнерски решения за индустрията, които не бяха възможни до този момент".
 
Закони Нормативна база Коментари