Ideal Standard получи четири приза от международните награди Red Dot Awards 2022

Ideal Standard получи огромно признание на международни награди Red Dot Awards 2022!
15.08.2022
Ideal Standard
939
ideal standard, продуктов дизайн, смесител, международни награди, Red Dot Awards 2022, дизайнерска колекция
Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections бе отличена с награда.
Източник: Идеал Стандарт - Видима АД

С четири награди за продуктов дизайн беше отличен Ideal Standard на международните награди Red Dot – призове получиха три гами от дизайнерската колекция Atelier и новия смесител Ceraplan iX. Всяка година международно жури отличава продукти с изключителен дизайн, функционални, интелигентни и иновативни.

Един от наградените продукти е Joy Neo - най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections. Неокласическата естетика на продуктите идеално съчетават екстравагантност и скромност с геометрични форми и симетричен дизайн, които придават луксозна, фина елегантност. Гамата смесители се предлага в две различни покрития, разнообразие от модели и два стила на ръкохватката, с което Joy Neo насърчава творческото изразяване.

 
Сн. 1 - Един от наградените продукти е Joy Neo.       Сн. 2 - Колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани.     Източник: www.idealstandard.bg

Високо признание от журито получи колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани, прославящи емблематичната колекция Linda, представена за първи път през 1977 г. Фините, извити линии на гамата Linda-X са постигнати с иновативния материал Diamatec®, който разширява границите на керамиката, за да предложи тънки, но изключително здрави и издръжливи изделия. Резултатът е колекция, която прекрасно отговаря на нуждите на съвременния живот.

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections е третият продукт, който беше награден. Внимателно изваяна в едно тяло от фина керамика, този уникален умивалник се отличава с монолитен силует и гладки преливащи повърхности, което го прави елегантен, открояващ се елемент във всяка баня.
И трите колекции са проектирани в партньорство с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot. Усъвършенстваната технология на смесителя съчетава гъвкавостта и контрола на едноръкохватковия смесител за мивка с предимствата за хигиена и пестене на вода на безконтактния смесител. Специално проектирана да внесе технология без докосване в жилищните домове и хотелиерския сектор, колекцията Ceraplan iX постига красив баланс между иновативна технология и стилен дизайн, отговаряйки на нуждите на съвременния живот. Новата гама беше ексклузивно представена на тазгодишния Salone del Mobile в Милано и ще бъде пусната на пазара по-късно през 2022 г.


Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot.     Източник: www.idealstandard.bg

Наградените продукти могат лесно да се комбинират с продукти от други гами на Ideal Standard, за да осигурят цялостно решение за всяка баня чрез иновативния подход на марката Singular™. Разработен специално, за да опрости процеса на подбор, като същевременно вдъхновява креативността, Singular рационализира дизайна на баня за архитекти, дизайнери, търговци на дребно, търговци и крайни потребители.

С хиляди участници от цял свят наградата Red Dot е едно от най-големите световни състезания за дизайн. От създаването си през 1955 г., отличието Red Dot е желан международен печат за изключително качество на дизайна.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, казва: „Радваме се, че изключителният дизайн на Ideal Standard отново получи признанието Red Dot. Нашите колекции Atelier, са насочени към насърчаване на процеса на създаване чрез обединяване на висока технология в производството и иновативен дизайн, за да позволят реализацията на вечни проекти. Чест е, че нашите продукти впечатлиха толкова уважавани съдии и спечелването на четири награди е изключително постижение.“

 

Автор: Ideal Standard
Закони Нормативна база Коментари