Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия в Международния ден на осведомеността относно шума

На 24 април 2019 г. целият свят отбеляза за 24 пореден път Международния ден на осведомеността относно шума. През 1996 г Центърът за изслушване и комуникация (CHC) инициира това събитие, за да насърчи обществото да вземаме мерки относно контрола върху шума на местата, на които живеем и работим, а децата ни играят и учат. HOVAL e компания, която подхожда отговорно към здравето на хората и околната среда.
25.04.2019
Ховал ЕООД
1681
термопомпа, hoval, отоплителна техника, ден на шума
Източник: www.hoval.bg

На 24 април 2019 г. целият свят отбеляза за 24 пореден път Международния ден на осведомеността относно шума. През 1996 г Центърът за изслушване и комуникация (CHC) инициира това събитие, за да насърчи обществото да вземаме мерки относно контрола върху шума на местата, на които живеем и работим, а децата ни играят и учат. HOVAL e компания, която подхожда отговорно към здравето на хората и околната среда.  В подкрепа на тази инициатива  компанията полага непрекъснати усилия да оптимизира своите продукти, за да бъдат те максимално щадящи и безопасни. Най-новата им термопомпа UltraSource е изключително тиха, с нивото на отделяния шум  само 28 dB(А) на разстояние 3м  е доказателство за това.
 

 

UltraSource - Ново поколение термопомпи на HOVAL
Новата термопомпа UltraSource® на Hoval е тиха, компактна и модерна. Тя използва енергията на въздуха, почвата или водата. Когато ресурсът е въздух, термопомпата е сплит система с вътрешно и външно тяло.  Стилният и компактен дизайн на външното тяло и се вписва перфектно в градината, без необходимостта да се крие в задния двор.
 Тиха като нежен полъх  на листата от вятъра термопомпата UltraSource®  разсейва мнението, че термопомпите са много шумни. След подробен анализ и сравнения на шума, специалистите от HOVAL коментират, че  нивото на шума от външните тела на тези термопомпи е сравнимо с шумоленето на листа в гората, което означава, че почти не се чуват. Същото се отнася и за вътрешните тела, които работят много тихо и непрекъснато променят своята мощност, за да отговарят на изискванията за отопление и охлаждане във всеки един момент - процес, който специалистите наричат "модулация". Благодарение на красивият си дизайн и тихият режим на работа UltraSource® може лесно да се инсталира в дневната или друго помещение в дома и не е необходимо да се крие в мазето.
 


Птиците могат да пътуват на огромни разстояния, без да изразходват много енергия благодарение на силата на вятъра. Благодарение на усъвършенстваната технология UltraSource® също така може да спести огромни количества енергия. Термопомпата  идеално се адаптира към конкретните нужди за отопление, охлаждане и топла вода, като използва природни ресурси  - модулираща способност за икономична работа, а това носи предимства както за околната среда, така и за портфейла.

Ефективността осигурена от термопомпата UltraSource®, е сред най-високите от този клас на пазара.  Модел въздух-вода е с коефициенти COP: 4.4 (A2W35) и  EER: 3.1 (A35W7), а модел вода-вода  COP: 5.0 (B0W35)  и COP: 6.3 (W10W35). Тайната се крие в прецизната технология на Hoval, която през годините претърпя  непрекъснато  усъвършенстване.

Благодарение на дизайна и конструкцията си, новата термопомпа спокойно може да се монтира в тясно стълбище или тесни коридори. Още по-компактни термопомпите стават и когато бойлерът за битова гореща вода е вграден. Тогава не е необходимо допълнително място за отделен бойлер, а стъпката/заеманата площ е същата, тъй като бойлерът се намира в горната част на термопомпата. Преимущество на компактната версия е, че с оглед на по-лесно позициониране и монтаж, термопомпеното тяло и бойлерът могат да бъдат разделени, докато се поставят на място, а след това бързо и лесно да се сглобят едно върху друго, така че да не заемат излишно място в помещението.
 Благодарение на  компактните си размери монтажът на термопомпите UltraSource® е  изключително лесен дори в малки пространства. UltraSource® ca напълно готови за свързване и имат вградени множество компоненти, които пестят пространство и време за монтаж. Подготвените тръбни връзки са подходящи и за ъглов монтаж до стена, и са проектирани така, че да осигуряват максимална гъвкавост. За поддръжка на термопомпата, сервизният техник се нуждае от достъп само до предната част на уреда. Всички модели са снабдени с вграден трипътен вентил за производство на топла вода, което спестява време при монтажа на системата.


Новата високоефективна термопомпа от Hoval е с впечатляващ красив  дизайн. Външното тяло на термопомпата UltraSource® въздух / вода се вписва идеално в екстериора на дома и градината следвайки тенденциите на  модерната архитектура. Красивите ламелите на външното тяло придават облик на модерна градинска мебел или част от фасадата и е трудно да се разбере, че този красив детайл е  термопомпа.
 


Интелигентната контролна система TopTronic®E е допълнение към високотехнологичните компоненти, с които са оборудвани термопомпите. Те произвеждат отоплителна и охладителна мощност, колкото е необходимо чрез плавно модулиране на мощността. През цялата година модулиращата термопомпа работи с максимална ефективност, което спомага за намаляване на текущите разходи. Свързаността й с интернет е Улеснение за клиента  е свързаността ѝ с интернет и възможността за контрол и наблюдение от разстояние.
Допълнително предимство е следенето на прогнозата за времето 3 дни напред, което спомага за реализиране на допълнителни 7%  икономии

Допълнителна информация за марките, продуктите и услугите, които предлага у нас Ховал ЕООД, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите ТУК.

 

Автор: Ховал ЕООД

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари