Home office през 2022 - откъде да започнем?

Обособяването на пространство за работа вкъщи не е лека задача и не всеки разполага с нужното пространство, но с доза въображение най-накрая ще създадете мечтания и удобен home office от ново поколение, съобразен изцяло със самите Вас.
25.01.2022
Мила Стоянова
1541
домашен офис, офис у дома, рафтове, офис стол, бюро, home office, лавици
Как да създадем своя офис у дома?
Източник: www.office1.bg

Предвид големите промени през последните години, на всички ни се наложи да приемем „новото нормално“ и да превключим на режим „работа от вкъщи“. Някои от нас прекарват 100% от работното си време у дома, други изпълняват своите задължения на хибриден принцип. Едно е сигурно – където и да работите, комфортът на работното място е нужната предпоставка, за да се чувствате добри професионалисти. А когато организацията му зависи и от Вас самите, то определено е нужно да подходите решително и да обособите своя кът за важни професионални дела.

Така ще си решите три важни проблема:

  • Ще разделите „визуално“ личния от      професионалния си живот;
  • Ще си направите мечтаното работно място;
  • Ще създадете необходимия ред и организация у дома.


И тъй като сме сигурни, че вдъхновението вече напира във Вас с пълна сила, ще Ви дадем и няколко практични съвета за това как да създадете своя офис у дома, така че да постигнете оптимални резултати и да се чувствате винаги удобно на работното си място вкъщи.


Бюро Nova A   Източник: www.office1.bg

Изберете подходящо бюро

Първата Ви задача е да изберете мястото в дома си, където желаете да разположите своя home office. Трябва да съобразите редица фактори при избора си, като например светлината, стаята, в която ще се разположите, възможностите за добавяне на мебели и рафтове, и разбира се, интериора на помещението. Тук е важно сами за себе си да прецените от колко точно площ се нуждаете, когато работите, защото прекалено малката повърхност на бюрото може да намали Вашата производителност. Ако сте свикнали да се разполагате нашироко и около лаптопа си да държите папки, тефтери, цветни листчета и други офис продукти, съобразете това при избора на бюро или работна маса.


Бюро Nova A NARBUTAS     Източник: www.office1.bgСдобийте се с перфектния стол

Време е сами да изберете стола, на който ще прекарвате една трета от денонощието. Това е изключително важен избор, който може да се сравни единствено с този на матрак за спалнята Ви. Разнообразието на пазара е голямо – различни материи, твърдост, функции на въртене и регулиране на височина и облегалка, настройка на подлакътниците и др. Тук моментът с тестването е от изключително значение, защото столът трябва да Ви пасне като обувка. Разбира се, няма как да не се съобразите и с бюрото, което сте си избрали, както и с интериора на помещението. Най-важното предназначение на Вашия офис стол е да Ви осигури нужния комфорт по време на работа. Неслучайно в последно време редица работодатели подбират внимателно тези мебели за офисите си, защото искат да се погрижат за здравето на служителите.
RFG Директорски стол     Източник: www.office1.bg


Подберете подходящи рафтове и лавици за стената

Ако не разполагате с достатъчно пространство, бихте могли да го оптимизирате като използвате различни рафтове и лавици за стена. Разполагайки ги във вертикала, Вие не само спестявате място, но и разполагате всичко в един обозрим хоризонт пред себе си и така всичко е на един поглед разстояние. Освен това, те дават възможност и за „разчупване“ на интериора, тъй като се предлагат в различни цветове, модели и форми. Така Вашият home office ще бъде както практичен, така и дизайнерски оборудван.


Създайте своя мечтан и удобен home office     Източник: www.office1.bg

Открийте любимото си осветление

У дома имате отлична възможност да подберете светлината за работа според предпочитанията си. Всички знаем, че в големите офис помещения осветлението е зададено на централно ниво като т.нар. „бяла“ или „жълта“ светлина, с различна степен на яркост и разположение на осветителните тела. Сега можете сами да изберете настолната си лампа и да я сложите на бюрото си или пък да заложите на такава, която да виси самостоятелно като допълнителен интериорен аксесоар.

Специалистите препоръчват да изберете крушка с мек, топъл нюанс, за да предотвратите напрягането на очите. Това е и най-добрият начин да осветите лицето си по време на видео разговор.
Не забравяйте, че дневната светлина е за предпочитане. В най-добрия случай обособете своето местенце за работа близо до прозорец.

 
Снимка 1: MOBI маса RFG     Снимка 2: Narbutas табуретка UP     Източник: www.office1.bg

Създайте свой собствен декор

Бъдете креативни с идеите за офис декор! Скрийте зарядни устройства или малки офис аксесоари в декоративни контейнери или органайзери. Създайте си настроение като добавите декор за стена в и около рафтовете си – снимки на любими хора, вдъхновяващо изкуство, огледала, саксии със сукуленти или кактуси, часовници, картички и др. А защо не и някой малък аквариум със златна рибка за късмет! От практична гледна точка, наличието на коркова дъска, на която да забождате малки цветни бележки със задачи за деня определено ще подобри Вашата производителност.


За Вашия домашен офис може да изберете работна маса, която да е в унисон с интериора     Източник: www.office1.bg

Обзаведете се с офис аксесоари

Освен функционални, офис аксесоарите могат да бъдат и интериорен акцент във Вашия работен кът. Препоръчваме Ви да си направите списък с всички необходими офис продукти, от които имате нужда, за да върви работният процес гладко. В специализираните магазини за офис обзавеждане ще откриете разнообразие от хиляди офис аксесоари за всеки вкус.

И все пак, ако искате да оставите своя характерен почерк на работното си място у дома, бъдете креативни и изобретателни. Обособяването на пространство за работа вкъщи не е лека задача, но с доза въображение всеки може да създаде своя мечтан и удобен home office от ново поколение, съобразен изцяло със самия него.

Статията е подготвена с любезното съдействие на Мария Попова, Маркетинг мениджър в Office 1.


 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари