HOH – House On Hill

Сградата се намира в землището на с. Голяма Раковица, на 35 км източно от София.
08.07.2009
aрх. Георги НИКОВ
133
проект, еднофамилна къща, 3K studio

арх. Георги Ников
3K studio  www.3Kstudio.net


Сградата се намира в землището на с. Голяма Раковица, на 35 км източно от София и се  използва целогодишно от четиричленно семейство.
 
Tеренът, върху който е ситуирана, е с голяма денивелация и загърбва неблагоприятното северно изложение. Всички помещения са завъртяни на юг към въздействащ изглед на планината. Сградата има обърната функционална схема, при която входът и гаражите се намират на най-горното ниво (кота ±0.00 м), и имат директен подход от пътя.


  


Ефирна стълба води до второ ниво (на кота -3.00 м), на което са разположени кухня, трапезария и родителска спалня с голямо гардеробно пространство и отделен санитарен възел към нея.
Поради спецификата на терена, спалнята дава възможност директно да се излезе на озеленения покрив на долния етаж, а оттам и в двора.
Второ рамо на стълбата отвежда на третия, най-долен етаж, разположен на кота - 6.00м, където са поместени всекидневната, двете детски спални с отделни санитарни възли и склада.
В непосредствена близост е проектирана лятна къща, свързана с топла връзка с къщата. Всички помещения на лятната къща са разположени на нивото на терена и имат директен излаз на него.
Под лятната къща е заделено място за склад и винарна.

Композицията от обеми, която формира облика на сградата, завършва с тялото на частично вкопан в терена басейн. Тенис корт, разположен перпендикулярно на склона и следващ хоризонталите, допълва богато озелененото дворно пространство.
 Погледната откъм пътя, сградата изглежда семпла, едноетажна, с двускатен покрив и гараж. При поглед от друга страна тя изглежда динамична, разчупена и раздвижена по стръмния склон на терена. Частично озелененият покрив също допринася за органичното единство с природата.


Фасадите са изпълнени с традиционните за планината материали - дърво и камък, а покривът е от каменни шиндли, които също допринасят за планинския изглед на къщата.


Първи етаж: 53.19 кв.м
Втори етаж: 105 кв.м
Трети етаж: 254 кв.м
Застроена площ: 412.19 кв.м
Застроен обем: 1236.57 куб.м

СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари