GRUNDFOS - 75 години екипно новаторство

От първата помпа през 1945 г. до съвременните дигитални решения, Grundfos е синоним на новаторски дух, социална отговорност и иновативни решения. 75-та годишнина е посветена на ценностите, споделяни от 19 280-те служители на компанията по целия свят.
14.05.2020
Грундфос България
773
помпи, grundfos, помпа
75-та годишнина е посветена на ценностите, споделяни от 19 280-те служители на компанията по целия свят.
Източник: Grundfos

„Честваме духа на новаторството и социалната отговорност, повел Grundfos от самото начало и продължаващ да ни води и до днес. Продължаваме да следваме тези свои убеждения, твърдо решени да се борим с бъдещите предизвикателства, свързани с климата и водата, които засягат всеки от нас“, заявява Мадс Нипер, президент и изпълнителен директор на Grundfos.

Официалната дата за отбелязване на годишнината беше на 12 май, когато служителите празнуваха в своите регионални екипи. Мнозина  участваха в празника дигитално, тъй като някои служители работят от дома си вследствие на коронавирусната пандемия. Това е повод да се замислим над миналото, настоящето и бъдещето.

Повече информация може да получите от видеото:
 „С гордост мога да заявя, че компанията Grundfos е по-силна от всякога. Стъпвайки върху нашите невероятни традиции, сме си поставили за цел през следващото десетилетие да допринесем за безопасното снабдяване с питейна вода на 300 милиона души, както и да бъдем компания с позитивно влияние върху климата“, каза Мадс Нипер.  В допълнение той заявява: „Благодарение на нашия талантлив и многообразен екип от служители по света, ние продължаваме да се развиваме, постоянно търсейки новаторски решения, които задават дневния ред в сектора и извън него.“
 

  Първата помпа на Grundfos произведена през 1945 г. Производствената база през 1950 г.


Историята на компанията за производство на помпи започва в края на Втората световна война, когато основателят на Grundfos, инженерът Пол Дю Йенсен бил запитан от местен фермер дали може да му набави помпа. По онова време, както и непосредствено след войната, всичко било дефицитно, така че инженерът трябвало да конструира и изработи от нулата цялостно качествено решение за водоснабдяване. Продуктът се оказал изключително успешен и, както показва историята, поставил началото на компанията, която познаваме днес.

 

Офисът на Grundfos през 1960 година.


Освен новатор по дух, Пол Дю Йенсен бил горещ привърженик на екипната работа и  превърнал Grundfos в приобщаваща работна среда, ръководена от принципа, че всеки може да допринесе с нещо.
"Ако човек е сам, все ще посвърши нещичко, но ако работи в екип, може да постигне наистина много", казвал той, сочейки служителите като ключова предпоставка за постиженията на компанията.

 

Първото лого на GRUNDFOS през 1950 година.


Grundfos, със седалище в Бйерингбро, Дания, е световен лидер в производството на усъвършенствани помпени решения и водещи технологии за водоснабдяване. От 1945 г. компанията е посветена на разработването на новаторски решения за справяне с предизвикателствата, свързани климата и водните ресурси в света, и за подобряване на качеството на живот на хората.

Grundfos произвежда енергийноефективни помпи и интелигентни дигитални решения за различни приложения в различни сегменти, включително жилищни и търговски сгради, индустриални съоръжения и управление на питейни и отпадни води.

 

 

За повече информация посетете сайта на Грундфос България (www.grundfos.bg)

Закони Нормативна база Коментари