Granitto – уникални плочи със съвременни форми и традиционна визия на гранит

С новата серия плочи Semmelrock дава нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства. В основата на серията Granitto е неповторимият рисунък и фина структура на гранитната повърхност.
13.05.2022
Винербергер ЕООД
1231
настилки от гранит, плочи от гранит, серия Granitto
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Уникалните плочи Granitto от новата продуктова серия на Semmelrock са въплъщение на гранитна визия със щадящ екологичен отпечатък. Компанията, вдъхновена от усилията си за предлагане на екологични и устойчиви решения, е разработила уникаланата гама продукти от серия Granitto, които отскоро предлага на българския потребител.

България е с дългогодишни традиции в добива и преработката на гранит за направа на плочи и павета.  Преди 102 години над Владая е създадена първата кариера за гранитни павета, като се има предвид, че гранитът е преобладаващата скала на Витоша. В София гранитните павета се полагат от 1906 г. като основният вид ( по булевардите Бъкстон, Гоце Делчев, Джеймс Баучер, Дондуков, Цар Борис III) са с кубична форма и с размери на страните 8/10 см. Добивът на гранитни павета дава сериозен тласък на каменоделството и проучването на находищата на камък. До 70-те години на XX век е имало 12 кариери. Поради сериозните и непоправими екологични последици находищата в полите на Витоша вече не се експлоатират. Към настоящия момент в България има само две действащи кариери.


Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

С новата серия плочи Semmelrock дава нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства. В основата на  на серията Granitto е неповторимият рисунък и фина структура на гранитната повърхност. С използването на иновативната технология Umbriano®, специалистите от Semmelrock влагат целия си опит и експертиза в разработването на гамата Granitto, като ѝ придават уникална визия.
 


Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД


Като пионер в разработването на устойчиви, екологични решения за Semmelrock е много важно да даде своя принос в предпазване на градската среда от прегряване. Продуктите от гамата Granitto са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Плочите  от  гамата Granitto са светли и устойчиви, като притежават т.нар. “cooling effect”.


Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Разработвайки т.нар. планкови формати - 75х25х8 см и 50х10х8 см, стремежът на компанията е да предложи актуално звучене на цялата продуктова серия в унисон с последните архитектурни тенденции. Допълнително към гамата има и плочи с размери  50х50х8 см и 50х50х5 см.


Серията Granitto съчетава технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Уникалността на форматите на плочите от тази серия позволява разнообразие на архитектурните решения при оформлението на всеки двор или градина, а големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар, именно от лидера в областта на екстериорни решения за настилки – Semmelrock.


Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Изчистените линии на серията Granitto създават усещане за лукс и класическа елегантност, придават хладен скандинавски привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък. Плочите от серията  Granitto имат всички предпоставки да диктуват тенденциите в ландшафтната архитектура.

Съществените технически преимущества на серията  Granitto са свързани със системата за свързане и интегрирана сигурност срещу разместване PaveLock  без това да води до компромис с дизайна и визията. Системата срещу разместване PaveLock е предпоставка за оптимална функционалност и осигурява   възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, за продуктите с височина 8 см.

       
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Благодарение на вложените при производството добавки в повърхностния слой на плочите Granitto поддръжката и почистването на площи с тези плочи става бързо и лесно. Друго предимство на плочите от тази серия е  допълнителната обработка на повърхностния слой, която повишава мразоустойчивостта им при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки.


Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Ако трябва да реновирате своя двор или градина, или Ви предстои нов проект, може нагледно да видите усвоени площи с плочи Granitto в мострена градина на компанията.  За да получите професионален отговор си запазите час за консултация със специалист.  В случай, че сами искате да визуализирате вашия двор или градина, може да изтеглите приложението Garden Visions, разработено специално за настилки Semmelrock. Апликацията позволява да избeрете подходящата настилка и да визуализирате пространството около вашия дом с нея.


Повече за продуктовата серия Granitto може да прочетете тук.

 

Автор: Винербергер ЕООД
Закони Нормативна база Коментари