Forest Mansion- осъществена мечта.

Forest Мansion не е просто къща в гората. Forest Мansion е метафора, отражение и допълнение на девствената гора в която е ситуирано. Forest Мansion е мечта.
14.03.2013
Starh Stanislavov architects
972
архитектура, жилищна сграда, starh, forest Мansion, проект къща
Патинираната стомана е съчетана с видимия бетон и стъклото
Източник: STARH Stanislavov Architects

Функционален тип: Жилищна сграда
Автор: арх. СветославСтаниславов STARH Stanislavov architects
Местоположение: България, гр.Силистра
Година на дизайн: 2012
Разгъната застроена площ: 2000кв.m
Статус: в строеж


Forest Мansion не е просто къща в гората. Forest Мansion е метафора, отражение и допълнение на девствената гора в която е ситуирано. Forest Мansion  е мечта, преживявана от собственика си вече 20 години.


 Изглед 4. STARH Stanislavov Architects


Сградата, ситуирана в предградията на град Силистра, е построена в далечната 1989г и е била предвидена за ресторант в горска среда. Никога не е въвеждана в експлоатация и била изоставена и разграбена в началото на 90те години. Собствениците, младо семейство, се сдобиват със сградата за да и вдъхнат нов живот, като я превърнат в имение за постоянно обитаване. Изглед 6. STARH Stanislavov Architects


На площ от около 2000кв.м, Forest Мansion  съдържа в себе си три самостоятелни апартамента, дневна и жилищна зона за собствениците, СПА  с вътрешен басейн, както и парти зона. Функцията е изцяло съобразена със сложното конценрично разпределение на съществуващата сграда, както и с изискванията на обитателите си. Целият покрив е озеленен,  а материалите вложени в къщата са резултат на задълбочен естетически и функционален анализ от собственика и архитекта.Изглед 7,   STARH Stanislavov Architects

Предвидени са оригинали и органични материали. Варовиковият камък се добива в близост до имението, графитните каменни  шисти допълват и придават контраст на обемите. Патинираната стомана съчетана с видимия бетон и стъклото подчертават авангардността на Forest Мansion.
Стъклените пространства пред дневния тракт и парти зоната са своеобразни екрани на заобикалящата гора, като металните профили са стеблата, а бордовете- короните на дърветата.


Forest Мansion не е просто имение в гората, Forest Мansion е идея и начин на живот. 

Закони Нормативна база Коментари