FESTOOL с най-добрият потъващ циркуляр TS 55-R.

Още по-прецизен. Без никакъв луфт. Най-добрият потъващ циркуляр, който някога сме конструирали.
11.04.2012
Тултехник Системс ЕООД
1399
festool, инструмент, ts 55 r, циркуляр, потъващ циркуляр
Новият TS 55 R - най-добрият потъващ циркулярен трион.
Източник: Тултехник Системс ЕООД

Новият TS 55 R увеличава подвижността и подобрява контрола със своята прецизност. Той е най-добрият потъващ циркулярен трион, който сме произвеждали някога.

Първият ръчен циркуляр AS-70 от Festo излиза на пазара през 1931/32 година и е усъвршенстван до съвършенство с новият TS 55 R през 2012 година.
Това, което го откроява от досегашните модели е изключително плоският корпус и преместената в задната част вложка за прахоизсмукване. Така бива осигурено рязане близко до стената при минимално разстояние от 12мм. По избор, циркуляра може да бъде оборудван с прозрачно прозорче или защита от зачепване.

Новият TS 55 R гаранира повече контрол и по-прецизни резултати.
Новоразработеният водещ клин излиза точно преди режещия диск, осигурява сигурност и допълнителна прецизност при поставяне във вече съществуващи жлебове на разрези. И не на последно място подобреното ъглово настройване и двустранното показание на дълбочината на разреза като гарант за още по-голяма прецизност и лесна употреба.

Лесен за разчитане и настройване:
- двойна скала за дълбочината на разреза за работа с и без водеща шина.
- с едър шрифт и възможност за фина настройка.

Който иска чисти и гладки разрези трябва да работи с водеща шина. TS 55 R е фиксиран чрез безинструментно настройващите се водещи ролки и затова работата с него се осъществява без никакво играене на инструмента.
Защитата срещу зачепване е лесна за поставяне и може да се замени безинструментно с прозрачното прозорче. Гладките разрези са гарантирани благодарение на защитата срещу зачепване в комбинация с водещата шина.
За перфектни срезове, например при кухненски плотове, където потъващите разрези трябва да се фиксират прецизно върху цепнатината. Прозрачното прозорче дава допълнителна възможност за перфектна видимост към крайното оразмеряване (например в ъглите).

Отлична е скоростта на рязане -  до 5 м за минута без блокиране.
С MMC- електрониката оборотите могат да бъдат избрани като константни или променливи. Мекото водене, защитите срещу прегряване и претоварване, както и тройнaта защита на мотора спомагат за дългия живот, а бързата спирачка – за сигурността.

Компактна модулна система превръща мобилният потъващ цирулярен трион  в стационарен циркуляр за маса. С комбинирания шаблон може директно да се пренася ъгъла върху работния детайл.
Възвратната блокировка, която придържа циркулярния трион в канала може да се използва и като ограничител. Предпазителят подпомага перфектното плъзгане на прахоизмукващия маркуч, а успоредния ограничител е идеален за малки серийни разрези с еднакво оразмеряване.

Технически данни TS 55 R


  • Консумирана мощност    1200 Вт
  • Обороти на празен ход с електроника    2000–5200 мин-1
  • Обороти на празен ход без електроника    6300 мин-1
  • Диаметър на циркулярния диск    160 мм
  • Ъглов диапазон    -1° до 47°
  • Дълбочина на разреза    0–55 мм
  • Дълбочина на разреза 45°    0–43 мм
  • Разстояние при рязане до стената    Мин. 12 мм
  • Тегло    4,5 кг

Продукти на Festool са с удължена тригодишна гаранция и пълен сервиз.
Повече информация на www.festool.bg и в приложените фалове.

Закони Нормативна база Коментари