ECOWATER - вода, пречистена интелигентно

Можем да си осигурим омекотена, чиста и прозрачна вода с подобрени вкусови качества.Това става чрез подходящо подбрани съоражения за омекотяване и пречистване на водата.
10.02.2020
инж. Емил Райков, Фоник ЕООД
3351
пречистване на вода, филтриране на водата, Фоник ЕООД, ECOWATER, омекотител за вода
Можем да си осигурим омекотена, чиста и прозрачна вода с подобрени вкусови качества чрез ECOWATER Systems.
Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Всички знаем колко важно е да осигурим максимално чиста вода в къщата или жилището, където живеем. Водата във Вашата къща може да бъде доставена по два начина: чрез общински водопровод или от собствен водоизточник - сондаж. И в двата случая обаче, водата трябва да е чиста и годна за пиене и битови нужди.

В различните региони на страната качеството на водата се различава, така че би могла да е твърда, да е с повишенна мътност или с други примеси, влошаващи качеството ѝ.
Доставчиците преодоляват проблемите най-вече с мътността и наличието на механични примеси. Те остраняват, до колкото е възможно, с различни технологии седименти и механично замърсяване. Също така, третират водата с препарати най-вече на хлорна основа, за да осигурят микробиологично чиста вода за питейни нужди. Тези препарати обаче, оказват негативно влияние на качеството на водата, ако дозирането не е перфектно и тя често е с не добър вкус и мирис. Компаниите доставчици не се занимават с твърдостта на водата, която непрекъснато уврежда домакинските уреди и създава дискомфорт в ежедневието на домакинствата.

Пречистването на водата вкъщи е правилното решение, с което се решават изброените основни проблеми. Можем да си осигурим омекотена, чиста и прозрачна вода с подобрени вкусови качества. Това става чрез подходящо подбрани съоражения за омекотяване и пречистване на водата.


ФОНИК ЕООД е изключителен представител за България на американската компания ECOWATER Systems, която е един от най-големите производители в света на компактни битови омекотители и пречистватели на вода. ECOWATER e създадена в далечната 1925 год. и вече се счита за определяща стандартите в бранша. Фоник ЕООД работи в партньорство с тази компания от 2000-та година.

Ползвайки омекотител за вода във Вашия дом, Вие ще си осигурите над 60 % по-малко текущи разходи за година. Ще защитите Вашите електроуреди и ще си осигурите конфорт.

Уредите ECOWATER за пречистване на водата в дома     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Уредите на ECOWATER са подходящи най-вече за еднофамилни и многофамилни къщи. Последният хит на пазара е серия eVOLUTION.


Серия eVOLUTION на ECOWATER за пречистване на водата в дома     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Това са съоражения за омекотяване и пречистване на вода от най-висок технологичен клас, най-доброто не само в България, но и на европейския и световен пазар. Всеки продукт е проектиран и служи за някаква конкретна цел.


Автоматичен филтър за премахване на механични примеси     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Автоматичен филтър AFF премахва от водата механични примеси и седименти с размери 60 или 150 микрона. Амтоматично се самопречиства през няколко дни, в зависимост от настройките. Не изисква обслужване. Захранва се от 9V батерия или трансформатор. Свързва се с канал.

 
Централна система за филтриране на водата     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Централна система за филтриране на вода ECWF8. Уредът е с пълнеж от активен въглен и фин кварцов пясък. Пречиства механични примеси до 50 микрона, премахва миризми (примерно хлор) и подобрява вкуса на водата. Монтира се на захранващия водопровод, като се изисква наличие на ел.контакт и канал. Няма консумативи! Активната работеща среда се подменя на 6 - 8 години. Капацитетът му е 2150 кубика, в зависимост от качеството на входящата вода.

Омекотителите за вода ECOWATER от серия eVOLUTION са най-доброто решение за премахване на твърдостта на водата. Това са класически омекотители с йонообменна смола, които се монтират на захранващия водопровод на къщата. На мястото за монтаж трябва да са осигурени ел.контакт и канал за заустване на дренажни маркучи. Мястото трябва да не позволява замръзване и да не е във външна шахта.Омекотител за вода ECOWATER, в който един път в месеца трябва да се добавят таблетки сол     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

При преминаване на водата през омекотителя, в него се задържат калциевите и магнезиевите йони, определящи твърдостта на водата. При запълване капацитета на йонообменната смола в уреда, автоматично се предизвиква регенерация с концентриран солен разтвор, който реагира с калциевите и магнезиеви йони и същите се изхвърлят в канализацията. Практически, след омекотителя водата е изцяло омекотена. Целият процес е напълно автоматизиран. Ролята на собственика е да добави консуматив - сол таблетки, един път на месец или два месеца.


Омекотителите на ECOWATER са характерни с високоинтелигентно смарт оборудване. 

Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Патентована микропроцесорна система следи потреблението, самопрограмира се  на основа на консумацията на вода и осигурява винаги перфектно омекотяване. В съораженията от серия eVOLUTION има вграден WiFi модул за следене и контрол на уреда от смартфон, таблет или компютър чрез интернет.

За новата серия уреди от серия eVOLUTION – наличие и на пети информативен екран за статус на връзката WiFi.

Сменящите се екрани на дисплея са на Български език и още 17 езика, като осигуряват много информация за собственика. Infra Red сензор следи нивото на консуматива и показва на екран за колко време ще стигне. Всички тези технологични новости правят уредите от серия eVOLUTION без алтернатива на пазара в България.

В серия eVOLUTION  се предлагат и модели пречистватели Refiner. Това са комбинирани уреди 2 в 1 - омекотител и филтър с активен въглен. Активният въглен премахва миризми, органични примеси, някои тежки метали и пестициди. Подобрява вкуса на водата.

  
Модел Refiner Boost за по-малки жилища и Модел Refiner Power за къщи   Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Модел Refiner Boost e с по-малък капацитет и габарити. Подходящ е за жилища с ограничено място за монтаж. Модел Refiner Power е за къщи с консумация на вода 20 и повече кубика месечно и завишена твърдост на водата.

За къщи, осигуряващи водата си от собствен водоизточник, е нужно да се направи подробно изследване на водата в лаборатория - химичен и миробиологичен анализ. При завишени показатели на манган и желязо във водата, ECOWATER предлага моделът ECOMULTI. Същият е оборудван със специален състав йонообменна смола, отстраняваща обща твърдост, манган и желязо.

Моделът ECOMULTI  е подходящ при завишени показатели на манган и желязо във водата.     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

За многофамилни къщи и жилищни кооперации с няколко апартамента, е разработен специален  модел от серия eVOLUTION-600 Power. Той е с отделен съд за солни таблетки и с много голям капацитет, осигуряващ омекотена вода за повече домакинства.


Модел от серия eVOLUTION-600 Power е разработен за  многофамилни къщи и жилищни кооперации     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

При наличие на микробиологично замърсяване на водата, се използват UV лампи за дезинфекция, които се монтират след омекотителите.

При ограничено място за монтаж в жилището, се препоръчват модел омекотител Compact 200 или пречитвател за вода Refiner Boost. Същите са с компактни размери, като могат да се монтират и в шкаф на подходящо място.


Омекотител Compact 200     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

За да получите подходящ модел омекотител или пречитвател за Вашата къща или жилище, е желателно да се свържете предварително със специалистите от фирма ФОНИК ЕООД. Те компетентно ще Ви предложат оптимално подходящ модел, съобразявайки се с Вашите нужди и параметри на използваната вода в обекта.


Пречиствател за вода Refiner Boost     Източник: Фоник ЕООД,     www.fonikwater.com

Запитване може да направите чрез сайтовете: www.fonikwater.com и www.ecowater.bg, както и на телефон 0887 828 717.     

Повече за системата ECOWATER за пречистване на водата в дома може да научите от видеото.
 

Закони Нормативна база Коментари