Dibla Design Awards отличи най-добрите интериори за 2017 г.

Раздадоха престижните отличия на впечатляваща церемония в София.
28.11.2017
Dibla Design Awards
381
интериор, Дибла, dibla design awards, годишни награди, дизайнер на годината
Проведоха се годишни награди Dibla Design Awards 2017
Източник: Dibla Design Awards

Меги Илиева е „Дизайнер на годината“ за 2017 година в тазгодишното издание на националните награди за интериорен дизайн Dibla Design Awards. Тя се сдоби с престижното признание за своя дългогодишен опит, доказан професионализъм, разнообразни по естество и мащаб проекти и множество международни награди – само през тази година неин проект спечели три награди от World Luxury Spa Awards, включително приза за Най-луксозен фитнес и спа център в света за 2017!

„Оставихте ме без думи! Изключително щастлива и горда съм да получа тази награда на такава вълнуваща церемония“ заяви новоизбраният Дизайнер на годината, след като вдигна специалната бронзова статуетка под аплодисментите на над 650-те гости от бранша, които уважиха церемонията в столичния Sofia Event Center.

Събитието наистина бе повече от впечатляващо – 100-метров червен килим посрещаше гостите, интерактивното пространство на залата предлагаше уникални визуални ефекти, а водещите Мария Силвестър и Костадин Крантев, както и трио Хипнотик, се справиха като за награда в ролята си на почитатели на добрия дизайн.

„Дизайнът прави от дома не просто крепост, а място, което да споделяш“, обяви от сцената членът на журито Хасегава Аой, която преподава в Академия „Домус“ в Милано. „Церемонията наистина беше на световно ниво, поздравления за всички замесени“ - допълни след събитието японската дизайнерка, която дойде в България специално за награждаването. Гост на церемонията бе и преподавателят в  Европейския институт за дизайн Фернандо Кобело от Венецуела, който изтъкна достойнствата на българските дизайнери и факта, че журирането на толкова много стойностни и модерни проекти го е изненадало приятно.

Освен „Дизайнер на годината“, в рамките на събитието бяха отличени и най-добрите интериори сред над 200 заявки на www.dibla-awards.com в двата основни раздела на конкурса – „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“.

По време на церемонията всички над 140 номинирани проекти бяха представени на гостите в специална луксозна книжка. Отличените с награда интериори пък ще намерят място в традиционния годишен каталог „Най-доброто в интериорния дизайн за 2017“, който се издава в началото на всяка година и показва нивото на бранша у нас за предходната. На върха в различните категории международното жури, съставено от български и чуждестранни специалисти, практици и преподаватели в областта, подреди:

•    категория „Апартамент“ – Ина Дамянова
•    категория „Фамилна къща“ – арх. Анна Неврокопска (E House Architects)
•    категория „Магазин/изложбена площ“ – dontDIY
•    категория „Офис/работна среда“ – DA Architects
•    категория „Заведение/бар-ресторант“ – Funkt Architects
•    категория „Ресторант“ – Красимир Капитанов
•    категория „Нощен клуб“ – студио IDEA (начело на което е Дизайнер на годината за 2016 година Алекс Ковачев)

Инициативата за годишните награди е на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, която обединява над 650 професионалисти от бранша. Организаторите разкриха, че много скоро ще обявят поредното събитие от програмата си, а церемонията догодина ще е дори още по-впечатляваща.

Автор: Dibla Design Awards
Закони Нормативна база Коментари