COMFORT PM - Превъзходен комфорт и тиха работа

Комбинацията с интелигентната функция autoadapt поставя нови стандарти в енергийната ефективност при рециркулацията на БГВ (битова гореща вода) в домовете.
13.12.2012
Грундфос България
371
grundfos, помпи comfort pm, битова гореща вода, помпа, autoadapt
COMFORT PM - Превъзходен комфорт и тиха работа
Източник: Грундфос България ЕООД

Новият мотор с постоянни магнити и ниско ниво на шума позволява консумацията на енергия на гамата COMFORT PM на GRUNDFOS да бъде намалена до 5-8,5 W. Комбинацията с интелигентната функция autoadapt поставя нови стандарти в енергийната ефективност при рециркулацията на БГВ( битова гореща вода) в домовете.


Благодарение на новия мотор с постоянни магнити, гамата COMFORT PM сега включва два нови варианта за рециркулация на БГВ. С консумацията си на електроенергия от само 5-8,5 W и двете помпи COMFORT autoadapt и COMFORT B с фиксирана скорост могат значително да понижат използването на електроенергия. Всъщност, цената на изразходваното електричество при работа в режим autoadapt е приблизително 1-2 лв.* на година. Сравнено с конвенционалните помпи, които работят непрекъснато, това се равнява на приблизително 96% намаление на разходите за електричество. Спестеното количество топлинна енергия е приблизително 48%.


* Базирано на 0,20 лв./kWh и средна продължителност на работата 3 часа на ден


Принцип на работа на режима autoadapt
Принципът на работа на режима auto adapt в действителност не е никак сложен. В продължение само на две седмици помпата COMFORT изучава навиците на използване на топла вода на домакинството и се адаптира към тях. Съхранената информация гарантира, че помпата ще работи само когато е необходимо, което значително намалява разхода на енергия и топла вода. Ако моделът на консумация се промени, например в празнични дни, след 24 часа помпата COMFORT с autoadapt разпознава застоя и преминава в режим за ваканционни дни. При подновяване на консумацията, интелигентната помпа автоматично се настройва към модела на работа от преди празничните дни. В следствие от това, мигновеният достъп до топла вода е винаги подсигурен.


Минимизиране на разхода на вода
Всички помпи COMFORT – с или без функция autoadapt – комбинирани с връщащата тръба, мигновено доставят топла вода навсякъде в къщата. Това премахва скъпото и досадно чакане за затопляне на водата и намалява годишната консумация на вода. Резултатът е понижени разходи и гарантиран комфорт с моментално доставяне на топла вода.


Лесна инсталация
Помпата COMFORT BA с autoadapt и постоянно работещата помпа COMFORT B са еднакво компактни и са проектирани да улеснят в голяма степен инсталирането им, дори и в ограничени пространства. И двете се доставят с обновения ALPHA куплунг и всичко, което е необходимо в действителност е да свържете куплунга и да стартирате помпата.


Comfort PM - Работни режими
Помпата COMFORT с autoadapt има три работни режима.


  • Режимът autoadapt изучава, запаметява и се адаптира към модела наконсумация на БГВ. 
  • Температурният режим поддържа температурата на водата в автоматично настроени граници за определената система.
  • И накрая при режим на работа 100%, помпата работи постоянно на пълна скорост. Независимо от избрания работен режим, гамата COMFORT гарантира ниско ниво на шума за да осигури комфорта на обитателите.
Закони Нормативна база Коментари