Chicolatti – домът на шоколадовите изкушения

Най-новата шоколадова къща отвори врати на пл. „Македония”№10 в столицата, в началото на ноември 2017.
19.11.2017
Още за къщата
3497
chicolatti, шоколадова къща, шоколад
Chicolatti - мятото, където шоколада свършва в края на деня
Източник: Chicolatti

В София има едно приказно място, където ще се почувствате като у дома- шоколадова къща Chicolatti. Още от витрините всичко ви грабва – от кукленския кът, представляващ тераската на шокладовия дом на Силвия и Петко, до широката усмивка на шоколадовия домакин, шоколатиерът Петко Мирчев, извайващ произведенията на изкуството си точно пред вас. А прекрачиш ли прага, уханието на шоколад и прясно изпечени сладкиши те карат да не искаш да си тръгнеш. Но преди да разкажа за всичко, което може да опитате, да видите, да усетите, да почувствате и да останете запленени, малко предистория…


Когато  мечтата стане реалност
Мечтата – „Chicolatti“ се появява преди две години и до нейната реализация се стига след много упорит труд, безкраен ентусиазъм, вяра, подготовка и професионален подход. Концепцията е не просто да бъде шоколадова къща, а да се превърне в нов, семеен ДОМ. Дом, в който да се почувства всеки гост като у дома, с всички аромати, атмосфера, интериор, уют и да получи специалното отношение като към приятел от собствениците Петко Мирчев, Силвия Тодорова и нейната дъщеря Александра Николова.


Не без значение е професионалният опит на всеки един от тях – Петко се влюбва професионално в шоколада след работа при известният сладкар и шоколатиер Ради Стамболов и курсове при известни френски шоколатиери. Междувременно бе и участник в телевизионното предаване за сладкари и пекари BAKE OFF. Потъвайки все повече в магията на шоколада, Петко разработва свои уникални вкусове на различни ганаши. Ръчно рисува и създава своите бонбони, трюфели, медиани, портокалови корички в шоколад и още доста широка гама от шоколадови изделия. Може би най-впечатляващият му вкус и успешен експеримент е шоколадовия бонбон с шарена сол, който е и единствен в света.


А за останалите изкушения ще разкажа след малко, но препоръчвам посещение и дегустация. И ако имате късмет, Петко може и да ви посвири на личното си пиано, важна част от обзавеждането, както и един от многото негови таланти. Фотографията е другата негова страст, за която той може да ви разкаже, докато ви приготвя шоколад по ваш избор, а вие отпивате неповторимият му горещ шоколад, поръсен с няколко зрънца морска сол. Това е една от уникалните възможности, която предоставят тук – шоколад по ваш избор и вкус, с добавки от аромати, ядки и сушени плодове.


Време е да  разкажа и за двигателя на това начинание- Силвия Тодорова. Нейните таланти са безброй, както енергията и усмивките ѝ. Дългогодишен специалист в областта на хотелиерският и авиационен бизнес, тя е човекът създаващ последните 12 години, уникални събития, събития с „душа“, за едни от най-големите компании в България. Тя е създателят на фирма ToDoor.  С усета си към красивото, с вечният си перфекционизъм, с професионалния си подход към всичко, с което се ангажира, тя направи мечтата Chicolatti реалност. От няколко години помага и се грижи за деца в неравностойно положение, живеещи в домове. В шоколадовата къща могат да се видят рисунки  на някои от децата, които можете да закупите и им помогнете финансово за развиване на таланта им.


И накрая, но не на последно място е прекрасната Александра Николова – супер модел на България, с много награди в страната и в чужбина, която от няколко години е професинален диджей и можете да се насладите на музиката й в някои от най-известните нощни клубове в София.


Chicolatti - място приказно-магично…
Отстрани нещата винаги изглеждат много по-лесни, отколкото всъщност са. Трудностите по реализирането на шоколадова къща Chicolatti не уплаши никой от тримата. Вярваха, че съдбата е решила да създадат своята шоколадова къща и че вселената и цялата позитивна енергия на стотиците им приятели им помагат. Интериорът е като от пощенска картичка – бонбонен, люляков цвят, ръчно изрисувани стени, уникален френски кът с ретро, реставрирани мебели (за който препоръчвам да си направите предварителна резервация, тъй като за него има най-много желаещи) и романтиката, която се забелязва във всеки детайл. Пианото, на което може да посвирите. Сладкото ухание на шоколад, нежната музика на френски шансони, книгите по етажерките и светлина, светлина, която струи отвсякъде. Но най - вече личното отношение към всеки прекрачил прага на този дом на шоколада, те карат да не искаш да си тръгваш. За децата тук е голямо забавление. В захлас те наблюдават как шоколатиер Петко Мичев приготвя всичко пред тях, а когато им даде да опитат от шоколада – радостта им е неописуема.


Тук ви очакват пресни кроасани с ароматно, австрийско кафе или горещ шоколад с щипка морска сол,  уникалната домашна баница на Силвия, брауни и шоколадови мъфини; за обяд ще ви предложат кишове и не само; за следобед тапаси с френско сирене и шоколадов чипс, вино, уиски или бейлис. През целия ден се предлагат още над десет вида шоколадови бонбони и трюфели, "Ентреме" (индивидуален десерт с купол от шоколадов мус и основа бисквита направена от три вида ядки и шоколад ) в изкусителни цветове,  шоколадови мусове, еклери, торти и най-вече шоколадови магии. И за едно бъдете сигурни – не само всичко е безкрайно красиво, но и много вкусно, направено с истински суровини, от най-високо, френско качество. И фактът, че пред вас се приготвя всичко, което ще хапнете, гарантира постоянното поддържане на много високо ниво.  


За Коледа и Нова година, а също и за рождени и именни дни, годежи, сватби, кръщенета, и всякакви други щастливи моменти можете за закупите ваучери. Не пропускайте да зарадвате любимите си хора с шоколадово изкушение.


За по-големи поръчки е задължително да направите предварителна заявка, защото асортиментът очаквано се изчерпва в края на деня, напук на разбирането, че в пазарната икономика това не може да се случи.


Ето и Коледното работно време на Chicolatti:
24, 25, 31.12.2017
отворено от 10:00 ч до 16.00 ч.


26.12.2017 почивен ден
01.01.2018 почивен ден


Стандартното работното време е:
Вторник-Петък: 8.30-19.00 ч.
Събота и неделя: 10.00 – 18.00ч.


Повече информация на Фейсбук страницата на Chicolatti:

+13
Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари