CERSAIE: Съвършени имитации на мрамор и дърво при плочките

През септември в италианския град Болоня за 30-ти пореден път се проведе Cersaie, най-голямото изложение за баня и строителни материали.
15.10.2012
Антоанета Салфидж
583
баня, дизайн, плочки, имитации, камък и дърво
Съвършени имитации на мрамор и дърво при плочките.
Източник: BaniSpa.com

Гранитогресът расте, а камъкът вече се огъва 


Светът на банята оцелява с ефектни визии на ниска цена
През септември в италианския град Болоня за 30-ти пореден път се проведе Cersaie, най-голямото изложение за баня и строителни материали. На популярния търговски панаир се представиха  почти всички италиански брандове в сектора, но и много европейски и  и азиатски производители на облицовки и  оборудване за баня.  По данни на организаторите над 100 000 души са посетили изложбените палати в панаирния център като 32% от посетителите са чужденци, което е с около 7-8% повече от миналата година.


Съвършени имитации на дърво и камък
Cersaie категорично показа, че наложилата се от няколко години тенденция за имитация на природата и естествените материали продължава да се разработва и новите предложения са още по-близки до оригинала.


Дървесните визии са не просто с разнообразни фладери. Те вече и  на допир са с характерен релеф, меки и топли като истинско дърво. Предлагат се и серии, байцвани в различни цветове, и декори с майсторски „дърворезби“ и „интарзии“. Новата мода, която явно тръгва от тазгодишното Cersaie са щампите по „дървото“. Това са разнообразни мотиви на цветя, текст, флорални мотиви, лица, които благодарение на новите принт-технологии обогатяват декора на колекцията. Като че ли най-успешни тази година са принтовете при ретро и винтидж колекциите, които подчертават „оригиналната“ визия на облицовката.


Камъкът от керамика и гранитогрес също е „изваян“ до съвършенство. Нюнсите, жилите и пукнатините по текстурата вече не са никакъв проблем. Финишът при имитациите на камък обикновено е полиран и идеално гладък, а вече и с допълнително анти-слип покритие срещу хлъзгане.


Размерите, особено при гранитогреса, вече са гигантски. Почти всички фирми предлагат в портфолиото си плочи 20х120, 15х120, чиято дължина подкрепя визията на дървото и имитацията на паркет. Гранитогресът в най-дългата категория – 3 метра, също вече е с овладяно производство. Производителите предлагат варианти с дебелина от 6 до 3 мм  и предимно с идеални визии на полиран камък. Graniti Fiandre, един от лидерите в производството на новия дълъг гранитогрес, вече пуска плоча с размери 3х1.50 м и богата палитра от цветове.


Формите и релефът при керамиката вече наистина са неограничени. Правоъгълници, триъгълници, квадрати, кръгове, неправилни форми, които се съединяват като пъзел, огънати, изпъкнали и буквално намачкани плочки. Факт, новите технологии позволяват керамиката да се облече в най-разнообразни дизайнерски визии и да се превърне в съвършения хамелеон на облицовъчната индустрия.

Автор: Антоанета Салфидж
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари