Caparol - „Carbon Edition” – сигурна защита за Вашия дом

Фасадата отразява начина, по който нейните обитатели виждат самите себе си.
10.08.2011
„ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ” ЕООД
159
caparol, фасада, фасадни бои, цветове, фасадна система
Caparol - „Carbon Edition” – сигурна защита за Вашия дом.
Източник: „ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ” ЕООД

 

Фасадата е между два свята. От една страна, тя е външната част на конструкцията, като има защитна функция, а от друга страна – чрез фасадата на своя дом човек казва: „Това съм аз”. Тя е интерфейсът между обитателите и външния свят. В идеалния случай фасадата отразява начина, по който нейните обитатели виждат самите себе си.

Поговорката „Моят дом е моята крепост” подчертава една основна човешка потребност – да се живее в напълно защитена сграда, където прекарваме основната част от времето си. 

 „По дрехите посрещат...” и ако човек може да сменя облеклото си в зависимост от настроението, случая и т.н., сградата трябва да поддържа своята визия дълги години.

С най-новите технологии от Caparol фасадата се превръща в сигурен щит на дома, изпълнявайки функциите си десетилетия.

 Carbon Edition by Caparol е най-високотехнологичната контактна фасадна система към момента, която покрива всички изисквания за дълготрайна устойчивост, като:

1. Дълготрайност на цветовете. Изборът на цвят е задача с много неизвестни, много ограничения и много пристрастия. На какво трябва да се обърне внимание, като вземем предвид, че следващото „преобличане” на фасадата ще е след 20-30 години. Според  немския стандарт BFS (Федерална комисия по бои и защита на собствеността) устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, влизащи във формулата за постигане на желания цвят. Класификацията на продуктите е в зависимост от тяхното свързващо вещество и е A, B и С, като клас А е най-високият, а класификацията на пигментите е 1, 2 и 3 и показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация. Тъй като оцветената боя е комбинация от качествата на продукта и на пигментите, са възможни различни варианти, като клас А1 определя най-висока устойчивост, а С3 – най-ниска. Посредством нанотехнологии и прецизно рецептиране на бази и пигменти Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1, с продуктите си от серията Carbon Edition, които имат обозначението NQG (Nano Quartz Gitter). (виж таблица 1)

2. Устойчивост на механични натоварвания. Една фасадна система е изложена на различни механични натоварвания като удар, надраскване и други. ETAG 004 поставя минимални изисквания на устойчивост на удар от 3 и 10 J. Със системите от Carbon Edition може да се постигне устойчивост от 10 до 60 J, като запазват своята цялост дори при удари от топка и градушка. Изследванията, направени в лабораториите на Caparol за силата на удара при градушките, са показани в таблица 2. 

3. Устойчивост на цвета. Високата устойчивост на механични натоварвания е в пряка зависимост и от високата устойчивост на термодинамични натоварвания, т.е. с Carbon Edition вече няма ограничения в цветовете и е възможно да се направят контактни фасади дори и в черен цвят – с коефициент на светлоотражение = 5. Както е известно, ниският коефициент на светлоотражение показва висока способност за поглъщане на светлината, което води до нагряване и до големи термодинамични натоварвания в системата, както и силно нагряване на топлоизолационния материал. Повечето цветове, които се използват в момента и се търсят, се постигат чрез добавяне на органични пигменти, които ги правят по-нетрайни във времето!

4. NQG Technology. Технология нанокристална решетка. Продуктите с  NQG Technology са клас А според BFS и в комбинация с високоустойчиви неорганични пигменти осигуряват максимална стабилност на цвета и устойчивост във времето. Освен това особено внимание е отделено на друг фактор, който е от значение за една фасада – замърсяването. Благодарение на нанокристалната решетка  продуктите със знака NQG са с минимална термопластичност, имат висока степен на хидрофобност и фотокаталитичен ефект. Дългогодишните изследвания на този проблем и тестове в най-замърсените градове в света показват, че NQG продуктите са с най-висока степен на защита от замърсяване, което заедно с високия клас А1 на цветоустойчивост гарантира брилянтна и чиста фасада дълги години.

 

„ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ” ЕООД

Централен офис – София, ж.к. „Враждебна”, ул. 46 №3

тел.: 02 832 31 65; факс: 02 832 11 82; e-mail: caparolbg@gmail.com

www.caparol.bg             www.caparol.de

 

+1
Автор: „ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ” ЕООД
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари