BuildinGreen 2014 - Решения за енергийноефективни сгради

Технологични решения за изграждане на енергийноефективни и „почти нулевоенергийни” сгради Експерти от сферата на проектирането и изграждането на нискоенергийни сгради ще се съберат на BuildinGreen 2
20.02.2014
Агенция Булгарреклама
283
конференция, buildingreen 2014, Строителна седмица, изложение, Интер Експо Център
BuildinGreen 2014 - Решения за енергийноефективни сгради
Източник: Агенция Булгарреклама

Специалисти от Министерството на регионалното развитие ще представят напредъка на проекта „Енергийно обновяване на българските домове”, финансиран с 65 млн. лв.  по ОП „Регионално развитие”, и с какви финансови средства за ЕЕ ще разполага новата ОП „Региони в растеж 2014-2020”.  

Срещата ще е основен акцент на петата поредна Национална конференция за енергийна ефективност и устойчиво строителство Buildingreen 2014.  Тя ще се проведе в първия ден на Българска Строителна Седмица - 19 март в Интер Експо Център – София. Целта на форума е да се представят новите хоризонти и предизвикателства при проектиране, изграждане и обновяване на сгради в съответствие с директива 2010/31/ЕС. 

На Buildingreen 2014 водещи проектанти и представители на бизнеса ще демонстрират актуални проекти и технологични решения за изграждане на енергийноефективни и „почти нулевоенергийни” сгради. Експерти от различни професионални области с доказани познания и практически опит в областта на проектирането и изграждането на нискоенергийни сгради застават зад позицията, че промените в наредбите трябва да създадат реални условия за възприемане на почти нулевоенергийните сгради в България във възможно най-кратки срокове. Те предлагат да се утвърди „цялостен” и „интегриран” подход в проектирането, включващ всички специалисти още в първите фази на проекта.

На конференцията представители на Министерството на инвестиционното проектиране, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма,  на професионалните организации на КАБ, КИИП, БАИС,  НСОРБ и  бизнеса  ще обсъдят актуализацията на нормативни актове в областта на енергийната ефективност и подготовката на Национален план за насърчаване на сгради с близко до нулево енергийно потребление (СБНЕП).  Организатор на Buildingreen 2014 e ГРАДЪТ  Медиа Груп, в партньорство с  Интер Експо Център,  ОПРР; НСОРБ; БАИС, КИИП, КАБ, BGBC,  ЕнЕфект.

Специализираната изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство Българска Строителна Седмица предоставя неповторими възможности за осъществяване на b2b срещи с професионалисти в строителната индустрия от България и страни от Югоизточна Европа. Всеки участник в изложбата ще получи ваучер на стойност 200 лева за 6 месечен VIP абонамент в онлайн каталога comfort.bg - интернет портала за строителство, архитектура и обзавеждане. Изложителите, които вече са абонати на онлайн изданието ще получат рекламни услуги на същата стойност.

Международният строителен форум ще се проведе паралелно с изложенията Sofia Logеxpo и Security Expo, като по този начин привлича по-голям посетителски интерес и увеличава ефекта за деловите участници и изложителите.

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook

Автор: Агенция Булгарреклама
Закони Нормативна база Коментари