Bosch и Fein въвеждат нов системен стандарт на захват

Единен системен захват за още по-голяма ефективност.
20.01.2016
Роберт Бош ЕООД
305
електроинструменти, bosch, стандарт, захват starlock, продукти
Захватът Starlock осигурява бърз напредък в работата и прецизни резултати
Източник: Роберт Бош ЕООД
  • Сътрудничество в развоя – Bosch и Fein въвеждат нов системен стандарт на захват
  • Захватът Starlock осигурява бърз напредък в работата и прецизни резултати
  • Три класа на производителност – Starlock, StarlockPlus и StarlockMax


Лайнфелден/Швебиш Гмюнд
‒ През януари 2016 г. Bosch и Fein, глобалните пазарни лидери в областта на осцилиращите електроинструменти, ще пуснат на пазара съвместно разработения захват Starlock. Целта на кооперирането между двете компании е да се предложи на потребителите единен стандарт с още по-висока производителност, осигуряващ бърз прогрес в работата и по-прецизни резултати.
Поради специалния си принцип на задвижване, осцилиращите мулти инструменти са с универсално предназначение и имат огромен успех по целия свят – вибриращото им движение задвижва аксесоари за рязане, шлайфане, пилене и полиране. Те обаче работят надеждно и икономично единствено ако силата на мотора се предава максимално на ножа или на шлифовъчния диск. Поради това закрепянето на инструмента е изключително важно за бързия напредък в работата и прецизните резултати.
„В момента пазарът е залят от широка гама от монтажни системи за осцилиращи електроинструменти. Продуктите, предлагани от различните производители, са толкова много, че е трудно да се оформи ясна картина“, твърди Вили Фелман, който отговаря за проекта в Бош. “Освен това потребителите трябваше да се примиряват и със загубата на ефективност, ако се ползва адаптор. Ето къде се намесва новата монтажна система Starlock – с този продукт Bosch и Fein установиха съвместен стандарт, гарантиращ максимално предаване на силата“, каза Фелман, описвайки мотивацията зад развойния проект с Fein.
Патентованият захват Starlock работи надеждно с осцилиращите електроинструменти от Bosch и Fein, както и с уредите на други производители с 12-точкова монтажна система. Това означава, че аксесоарът е съвместим с повечето инструменти на пазара. “Системата Starlock с триизмерната си геометрия достига още по-високо ниво на производителност от предшестващите“, твърди Райнер Варницки, мениджър продуктов развой във Fein, говорейки за успешното сътрудничество. „Докато разработвахме захвата за инструменти Starlock, ние, като изобретатели на осцилиращите електроинструменти, нарочно поехме по друг път – съвместният проект обединява експертизата на двете марки. Убедени сме, че Starlock ще се превърне в системен стандарт на пазара.“
През януари 2016 г. е пазарната премиера на аксесоарите със захват Starlock, които ще бъдат доставяни с марките Bosch и Fein. Предлагат се три класа на производителност: Starlock, StarlockPlus и StarlockMax. Тези класове на производителност гарантират, че може да бъде монтиран само аксесоар, съответстващ на мощността на съответния инструмент. През следващите месеци Bosch и Fein ще пуснат на пазара и нови електроинструменти със захват Starlock.
Направление „Електроинструменти“ на Група Бош е световният лидер при електроинструментите, консумативите за електроинструменти и измервателните уреди. През 2014 г. около 19 000 служители от направлението генерират оборот в размер на 4,2 милиарда евро, 85% от които – извън Германия. С марки като Bosch, Skil и Dremel направлението е синоним на фокус върху клиента и технически прогрес. Ключов фактор за успех на Бош Електроинструменти са иновациите. Около 35% от оборота се постига с продукти, които са въведени на пазара преди по-малко от две години. И през 2015 г. Бош Електроинструменти с четирите си подразделения: електроинструменти, консумативи, измервателна и градинска техника, ще пусне на пазара в Германия повече от 100 нови продукта. 

 

Автор: Роберт Бош ЕООД
Закони Нормативна база Коментари