Bella Residence в София е новият интериорен проект на ATG Design

Изключително смели интериорни решения, както и най-актуалните тенденции в дизайна на съвременния дом са съчетани умело с функционалност и технология при проектирането на Bella Residence.
10.08.2021
Студио ATG Design
1110
интериорен проект, студио ATG Design, проект Bella Residence
Източник: Студио ATG Design, www.atg-design.com, Снимка: Минко Минев

Bella Residence е новият интериорен проект на ATG Design – едно от водещите български студиа за архитектура и дизайн. Обектът се намира в престижен южен район на София, далеч от градския шум и в близост до планината Витоша. Bella Residence e триетажна къща за младо семейство и на обща площ от 1000 кв.м. разгръща романтична визия с нежна луксозна естетика.

„Bella Residence е един от любимите ми проекти – защото е много артистичен, много цветен, а самите клиенти са страхотни хора и комуникацията с тях бе изключително приятна за мен.“, споделя арх. Ивета Попова. „Отне ни близо 3 години – от началото на проекта до финалните му щрихи. Артистичните елементи създават един приказен свят, в който човек може да се потопи и релаксира. Две от нещата, на които много държим в нашите проекти, са осветлението – тук те са интересни и различни – като истински бижута, както и вратите – те създават изключителен уют и са прекрасен акцент.“, разказва още арх. Попова.

КАК СЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ТАЗИ ГОДИНА?

Мигновено хващат окото изваяните до най-малък детайл бани в този проект. Те чупят всички стереотипи и познати подходи в интериорния дизайн, които арх. Ивета Попова намира за отживелица.


Снимка: Минко Минев

„Дръзко решение бе да поставим тапети в душ зоната на баните. Разбира се, използвахме влагоустойчиви тапети, те са цветни, с красиви флорални детайли, които те отвеждат в страна на чудесата. Това бе много силен подход особено за детските бани.“
– добавя арх. Попова, чиято авторска концепция се разгръща на трите етажа на новия дом.

Освен интересните тапети, в баните се забелязва съчетание между гранитни плочи и влагоустойчива боя – това е трик на ATG Design, който те обичат да използват и създава лекота в дизайна. Все още непопулярен, този стил лесно добавя цветен акцент върху някоя от стените.


Снимка: Минко Минев

Отличителните плочки са друг запазен почерк на студиото при дизайна на бани. Този път обаче интериорните специалисти са стъпили на следващо ниво чрез създаването на изключително авторско решение, същинско произведение на изкуството в интериора. Цветните керамични плочки тотално променят цялостния облик на банята, тъй като са подредени като паркет, който пропълзява по стените на банята. Разнообразните и свежи цветове на плочките превръщат визията в прецизно „изтъкаване“ на облеклото на банята, което се доближава до ръкоделието до известна степен и наподобява уникално изкуство – персонализирано решение за конкретния клиент, което не може да се изкопира.


Снимка: Минко Минев

Друга провокация в проекта е изящният стъклен гардероб в родителската спалня. Арх. Попова харесва да включва в проектите си елементи, които граничат с типични за обществения интериор идеи. Смелото решение е моментално подкрепено от собствениците, които харесват елегантният и ефирен начин, по който прозрачният гардероб добавя блясък в интериора.

Bella Residence е и новият герой във видео поредицата на ATG Design – My Perfect Home. Вижте видеото тук:Това е поредното бижу, дело на дизайнерското студио, след като по-рано през годината работата на екипа бе наградена с 3 отличия на престижни международни интериорни конкурси.

Ефирност в пространството се усеща от големите прозорци и плъзгащи врати, които отварят всекидневната към двора. От друга страна, красивите стъклени витрини в хола придават допълнителна лекота и естетика на интериора. Самата всекидневна кипи от динамика и светлина. За истински уют и комфорт при изграждане на помещението е обърнато заслужено внимание и на най-малките детайли. Свежите пастелни тонове се комбинират изключително приятно със земната палитра, а златистите елементи допринасят за елегантното усещане за лукс.


Снимка: Минко Минев

Комфортът е подсилен от избора на италиански топ брандове в сферата на мебелния дизайн. Функционалността и технологията подкрепят елегантния дизайн и съвсем в крак с тенденциите всяка стая има разработен сценарии за управление на умния дом.

В своята работа екипът на ATG Design обединява дългогодишен опит с иновации, артистично творчество и непрекъснат импулс към съвършенство. Резултатът е уникални и изтънчени дизайни, които отразяват характера на клиентите. Това не остава незабелязано за международните професионалисти.

 

 

Закони Нормативна база Коментари