Axor Bouroullec – свободен избор за банята

Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек вече се „подписаха и в „банята” с ексклузивната колекция Axor Bouroullec, разработена за Hansegrohe.
15.09.2012
Антоанета Салфидж
275
интериор, баня, дизайн, axor bouroullec, Ронан и Ерван Буруле
Ексклузивната колекция Axor Bouroullec, разработена за Hansegrohe.
Източник: www.banispa.com

Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек вече се „подписаха и в „банята” с ексклузивната колекция Axor Bouroullec, разработена за Hansegrohe. Тя е практична, динамична, многофункционална, предлагаща безброй свободни решения за позициониране на оборудването и вещите в най-личното помещение. 


Axor Bouroullec е отворена система, която дава възможност за действителна свобода на избор. Според братята-дизайнери банята все още е твърде консервативно помещение. Умивалниците са стандартни и робуват на догми – сапунът да се постави в дясно, чатката и пастата да са в чаша от ляво, смесителят да се монтира в средата на умивалника и да се свърже със сифона точно в центъра на коритото. Пестелива доза разнообразие внасят стандартните телени кошници, в които могат да се подредят шампоаните, душ геловете и някакви такива принадлежности. 


Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек са убедени, че с Axor Bouroullec тази диктатура вече е преодоляна. Тяхната система позволява на потребителите да избират нужното им оборудване между  80 елементи – мивки, вани, просторни рафтове, аксесоари, огледала, които лесно влизат в десетки практични комбинации помежду си. Благодарение на иновационния акрилен материал, от който са изработени изделията смесителят може да постави на място по желание и според удобството – в центъра или в страни на борда на умивалника или да се монтира в рафт, интегриран към коритото. 


Рафтовете дават свобода на избор в организиране на пространството, защото предлагат универсално приложение. Те могат да са място за аксесоари и принадлежности, да са борд за смесителя или пък самите те да са смесител и именно от тях да тече водата. 


С Axor Бурулек може би наистина се слага край на  диктатурата на предметите в банята. Едно е сигурно, тази колекция е доказателство, че посткризисният дизайн тепърва ще разработва концепции за свободата на избор при организация на личното пространство, за независимост от дизайна.

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари