Atlas Concorde в Cersaie 2011

Изключителни керамични колекции за планиране на уелнес центрове.
09.10.2011
Atlas Concorde
420
интериор, баня, керамични плочки, atlas concorde
ETIC
Източник: Atlas Concorde

За 2011 г. компанията продължи по пътя на Hospitality Design, стартирал миналата година, въвеждайки новия проект Atlas Concorde SPA, посветен на уелнес центрове, където керамиката поставя завършващ щрих на дизайна, създавайки съблазнителна и емоционална атмосфера. Изложбената площ пресъздава идеята за луксозен спа и уелнес център, където новите колекции на Atlas Concorde интерпретират гостоприемната атмосфера и място на истинско благоденствие. Затова Atlas Concorde продължава да заздравява все по-стабилното си партньорство с архитекти и проектанти, занимаващи се с дизайн в хоспиталити и уелнес индустрията.

AMBITION


Компанията показа голям избор на керамични колекции, които са много престижни в техническо и естетическо отношение, предназначени да се превърнат в главните елементи на всеки архитектурен проект и интериорен дизайн. По време на търговския панаир  Atlas Concorde също така показа своите колекции от порцеланова керамика (porcelain stoneware) за високотехнологични приложения в специални проекти, като например вентилирани фасади  и повдигнати подове.


Atlas Concorde - Референтен партньор в производството на керамични плочки


Ceramiche Atlas Concorde е ключова фигура в керамичната индустрия и една от най-важните и признати компании в света. Основана през 1969 г., тя е най-голямата компания в Gruppo Concorde, който е вторият по големина керамичен холдинг в Италия по годишен оборот. Днес Atlas Concorde може да се похвали с международно присъствие на пазара с продукти, които се изнасят в цял свят, и с офиси във всички големи чужди пазари: Atlas Concorde USA INC, Холивуд (Флорида), ООО Atlas Concorde Russia, Stupino и представителство на Atlas Concorde - China в Пекин.


Корпоративната мисия на компанията е да предложи и на най-взискателните клиенти, интериорни дизайнери и архитекти подходящи за всякаква употреба керамични решения, гарантиращи естетика в съответствие с пазарните тенденции и с отлични технически показатели.


Силата на Atlas Concorde е в нейната широка, разнообразна и постоянно обновяваща се продуктова гама. Каталог, включващ повече от шестдесет керамични колекции, предназначени да отговорят на всяка архитектурна нужда: подове и стени за жилищни и търговски обекти, подови настилки за открити площи, технически приложения, като например повдигнати подове и вентилирани фасади, мащабни архитектурни и дизайнерски проекти за градската среда. Цялостното предложение и авторитетът на всяка една колекция на компанията правят Atlas Concorde идеалния партньор за всеки пазар и стил.


През своите четиридесет години в индустрията Atlas Concorde пое водеща роля в развитието на керамичните плочки, въвеждайки авангардни технологични и планови решения, които повишават стойността в световен мащаб на концепцията Made in Italy. Компанията се присъедини към Етичния кодекс, насърчаван от Confindustria Ceramica, и интерпретира Made in Italy като отличен израз на стил, дизайн и качество, както и социална отговорност към околната среда и обществото.


В пълно съответствие със стандартите за качество и опазване на околната среда Atlas Concorde може да се похвали с международен сертификат EN ISO 9001 и преследва по много категоричен начин целите по опазване на околната среда. Atlas Concorde е един от първите производители на керамични плочки, получили знак за качество Ecolabel, а през последните години компанията изразява своята позиция по отношение на околната среда, адаптирайки и разработвайки керамични продукти, които водят до акредитиране на много от нейните колекции, което води до присъждане на LEED точки за сгради, съвместими с екологичните изисквания.ETIC


Нови Колекции Atlas Concorde 2011 
ЕСТЕСТВЕНОСТ И ПРОЕКТ 


ETIC


Естествената душа на съвременния дизайн
Една колекция, която е точна нова интерпретация на седем отлични дървесни типа, всеки със собствена  традиция, външен вид и чар. Etic е колекция от оцветен гранитогрес, която носи очарованието на дърво в съвременните пространства. Etic се предлага в две повърхности: матова, с деликатна, почти невидима микроструктура, пресъздаваща очарованието и мекотата на истинската дървесина;  и текстурирана, имаща  повърхността на механично обработената дървесина. Etic е идеална както за вътрешна употреба, така и за външни площи, където има високи изисквания за устойчивост и безопасност (R11 A + B + C). Etic се предлага в три различни размера, всички с дължина 90 см, които възпроизвеждат характеристиките на дървения паркет и могат да се нареждат един срещу друг по различни монтажни комбинации. Колекцията се допълва с декорите Tatami и Cassettone.

EVOLVE


АРХИТЕКТУРА И МАТЕРИАЛ
EVOLVE


Еволюцията на материала
Грапавият цимент се издига до ниво на висок клас покритие благодарение на невероятното богатство на повърхностни мотиви и техническите характеристики на висококачествената керамика на Atlas Concorde. Тази колекция от технически гранитогрес се предлага в три вида повърхности: матова; полуполирана с нежното усещане на смолиста повърхност; релефна, която наподобява повърхността на бетонен елемент след декофриране.


Релефната повърхност гарантира безопасност и устойчивост (R11 A + B + C) при откритите площи, а когато се използва като облицовка, създава усещане за здравина и сила на стените.


Модерната хроматична селекция на колекцията Evolve предлага осем цвята и се подчертава от два деликатни цветови нюанса, подсилени с метален ефект. Големите плочи 60x120 и новият размер 75x75 предлагат нови дизайнерски решения за широки търговски центрове, както и за престижни жилищни проекти. Evolve също е на разположение в Linea версия с дебелина 4.8 мм  и размер 30x60 в Dogato, Broccato и Mosaico Dek. Evolve е най-подходящият завършек за архитектурни пространства, където използването на постиндустриален материал с отличен потенциал за планиране се трансформира в съвременен метрополитен дизайн.

MAGNIFIQUE


ЕЛЕГАНТНОСТ И  ИНДИВИДУАЛНОСТ
MAGNIFIQUE


Изискан дизайн, висша естетика
Вдъхновена от рисунка с въглен, колекцията Magnifique се откроява със свежа естетика, направена от свободно преливащи се линии и контури. Колекцията Magnifique има изискана цветова палитра, състояща се от шест цветови оттенъка с гланцова отразяваща повърхност и три сатенени нюанса за завладяващи цветови комбинации.  Големите плочи 40x80 подсилват елегантността на колекцията, докато по-малките с размер 20x80, както и изисканият съблазнителен декор, добавят интересни композиционни възможности към проекта.

TRUST


ПРИРОДА И ПРОЕКТ
TRUST


Природата се превръща в дизайнерски проект
Неопитомената и пленителна природа е източник на вдъхновение за керамичната колекция, напомняща естествения камък и неговата повърхност и богатство на детайли. Trust наподобява кварцит и камъни Luserna с повърхност, която се характеризира с интензивна цветна структура, получени благодарение на използването на най-модерните керамични технологии.


Широката гама от различни размери дава възможност за много варианти за подреждане  и монтаж както за вътрешна, така и за външна употреба. Различните противоплъзгащи повърхности (R10 A + B, R11 A + B + е R12 A + B + C) способстват високотехнологичното изпълнение в жилищен и търговски контекст.


За по-нататъшно разширяване на проектните решения характеристиките на колекцията Trust бяха подсилени с нови размери 45x90; 22.5x90 и 15x15, както и размер 60х60 с дебелина 20 мм , R11 A + B + C, за сухо поставяне и повдигнати подове за открити площи, в Gold, Silver and Titanium.ПРЕСТИЖ И ЕЛЕГАНТНОСТ
AMBITION


Привилегията на безкрайната елегантност
Вдъхновена от естетическите модели на вечната елегантност и красота, Ambition е керамика от бяла глина в размер 30,5x91,5 за изискан интериор. Проектиранa да бъде покритие от висока класа за много луксозни бани и съвременни приемни, където луксът, модата и дизайнът живеят в хармония и равновесие. Очарователната му лъскава повърхност и седемте елегантни цвята излъчват меко сияние, подсилено от ефекта на деликатния декор. Ambition е обогатена с изключително изискан, деликатен набор от декори, който напомня за стила на вечната елегантност. За изключителен дизайн, разкриващ дълбоко вкоренена естетика, създадена в съответствие с авангардните съвременни тенденции.


Представител за България:
Таня Тушлекова, моб.: 0878 647 550
e-mail: t.tushlekova@atlasconcorde.it
www.atllasconcorde.it

Автор: Atlas Concorde
Закони Нормативна база Коментари