ALUKÖNIGSTAHL – специалистът в сградната обвивка!

ALUKÖNIGSTAHL като специалист в сградната обвивка представя на Вашето внимание част от новите системи на предлаганата от тях марка Schüco.
15.07.2016
Алукьонигщал ЕООД
721
дограма, schüco, обков за дограма, alukÖnigstahl, клапи за вентилация
Schüco AWS - прозорците могат да бъдат изпълнени с панорамни размери(Сн. 5)
Източник: ALUKÖNIGSTAHL

Schüco SmartClose и Schüco SmartStop са системи за нов скрит обков за по-голяма сигурност и комфорт при затваряне на плъзгащите се врати Schüco.
При Schüco SmartClose, която се използва за системи с плъзгане и такива с повдигане и плъзгане, крилото се насочва в посока на затваряне при което обкова го спира безопасно без да се удари в касата и го прибира към нея. Докато при Schüco SmartStop, подходящи за плъзгащи се системи, обковът само спира крилото. То се затваря с помощта на дръжката. Използва се нова технология за крила с тегло до 300 кг за Schüco SmartClose и до 400 кг за Schüco SmartStop и техника на затваряне като при модерните мебели. Двата вида обков е подходящ за системите Schüco ASS 50 и Schüco ASS 70.HI. (Сн. 1,2 и 3)


Schüco AWS е система за прозорци с отваряне по средна хоризонтална и вертикална ос. Тя е налична в четири строителни дълбочини за постигане на топлоизолация на ниво за пасивни сгради. Скрит лагер с пружина позволява тегло на крилото да достига до 200 кг. Системата се характеризира с заключваеми дръжки за клас на сигурност RC 3, 180°-позиция за лесно почистване на прозореца отвън и ограничител за отваряне на прозореца.


Schüco AWS прозорците с отваряне по средна хоризонтална ос осигуряват много добро проветрение в помещението и могат да бъдат изпълнени с панорамни размери, като само половината от крилото влиза в помещението при отваряне. Две предимства на тази система са от съществено значениe: системата е разработена със средна гума, с което се постига висока плътност и добра топлоизолация. За тази система е разработен също така лагер с пружина, който позволява тегло на крилото до 200 кг. В зависимост от изискванията за топлоизолация има на разположение четири строителни дълбочини: 60 мм, 70 мм, 75 мм и 90 мм. (Сн. 4 и 5)


Schüco FWS 50.SI е колонно- гредова фасада, отговаряща на изискванията за пасивно строителство с видима ширина 50 мм. Тази фасадна система постига висока топлоизолация чрез нови изолатори. Както и клас на сигурност до RC 3. Schüco FWS 50.SI реализира трансперантни фасадни конструкции с големи размери. За тази система са налични колони и греди със строителна дълбочина от 50 до 250 мм. Schüco FWS 50.SI е фасадна система подходяща за висок клас сгради. С Uf-стойност от 0,7 W/(m²K) системата постига топлоизолация на пасивно ниво (наличен е сертификат от института на д-р Файст). За скрито прекарване на кабели във фасадата са разработени специални E-колони и E-греди. Възможна е интеграция във фасадата на фотоволтаици (BIPV) и осветяване и акцентиране на фасадата чрез LED-осветлението на Schüco Light Skin.  (Сн. 6)


Schüco FWS 50.HI е система за фасада от колонно гредови вид с много добри топлоизолационни качества (Uf-стойност до 0,9 W/m²K) и видима ширина 50 мм. В системата е възможно да бъдат вградени системи за прозорци и врати Schüco и клапи Schüco AWS 114.SI.


Schüco FWS 50.SI реализира трансперантни фасадни конструкции с големи размери и достига клaс на защита до RC 3. За тази система са налични колони и греди със строителна дълбочина от 50 до 250 мм. Schüco FWS 50.SI е фасадна система подходяща за висок клас сгради. (Сн. 7)


Schüco VentoFrame е саморегулираща се клапа за вентилация вградена в касата на прозореца. Системата се характеризира с мрежа за защита от насекоми, добра топло- и шумоизолация, възможност за вграждане в прозоречни каси със строителна дълбочина до 184 мм и малка видима ширина от 74 мм.

Ще намерите следните варианти от нашия асортимент:
- Schüco VentoTec – вентилация с рекуперация до 45%
- Schüco VentoAir – саморегулираща се клапа във фалца на крилото
- Schüco VentoTherm – вентилация с рекуперация до 45%


Schüco VentoTec осигурява децентрализирана вентилация с капацитет до 100 m³/ч. Тази система е разработена специално за офисни сгради. Schüco VentoTec се вгражда в предварително монтиран панел в брюстунг зоната. Управлението става чрез превключвател или панел с LCD-дисплей. Schüco VentoTec има сензор за CO2 и сензор за влага. Системата има опция за свързване към сградната автоматизация, което става чрез LON.


Хибридна вентилация означава, че за вентилацията на едно помещение се използват една или повече електрически системи за вентилация в комбинация с един или повече прозорци. През пролетта, лятото и есента се отварят ръчни или моторизирани прозорци, а през зимата се използва Schüco VentoTec с рекуперация на енерция. В случай на хора с алергия към прах хибридната вентилация не е възможна. (Сн. 8 и 9)


Schüco VentoAir е саморегулираща се клапа без рекуперация. Schüco VentoAir се монтира бързо и лесно във фалца на прозореца и осигурява ефективна вентилация. Възможно е вграждане в каса със строителна дълбочина 70 мм и 75 мм. Дебит на вентилация от 1-10 m3/ч в зависимост от разликата в налягането. Системата се характеризира с защита от влага в помещението и лесна обработка и монтаж.Саморегулиращата се клапа Schüco VentoAir реагира на промяната в налягането и осигурявана контролирана вентилация без да се осеща полъх в помещението. (Сн. 10)


Schüco ролковите панти осигуряват сигурна и надеждна работа на всички типове врати. Ролковите панти са видими и се използват за врати с отваряне навън или навътре. Универсалният канал осигурява лесен и бърз монтаж на крепежните елементи на всяка панта. Регулиране на пантите в трите направления осигурява оптимална плътност на вратите.


Един вид ролкова панта за всички типове отваряне (навътре/ навън / лява / дясна). Дълготрайността на пантата е до 1 милион цикъла, като не е необходима профилактика с масло.


За допълнителна информация и консултация за новите продукти на Schüco търговските представители от ALUKÖNIGSTAHL са на Ваше разположение.

+4
Закони Нормативна база Коментари