Altherma – едва се вижда, едва се чува,...

...но се усеща чувствително в дома
15.05.2010
Още за къщата
305
отопление, топла вода, охлаждане, енергия, температура
Altherma
Източник: сп. “Още за къщата”

Домът е най-важното място в нашия живот, където търсим уединение, сигурност и топлина. Altherma е гарант, че между собствените ни четири стени винаги може да се поддържа оптимална зададена температура както през зимата, така и през лятото. Цялата система може да бъде инсталирана без преустройства в дома или изкопни работи в градината. Няма нужда от отделно помещение за отопление, тъй като компонентите позволяват оптимален монтаж и спестяване на пространство. Работният режим е безшумен, без миризми. Комфортното обслужване дава възможност всеки да се наслаждава на уютната топлина необезпокояван. С Altherma въздухът се превръща в неизчерпаем източник на енергия, защото въздушните термопомпи могат да превърнат топлоенергията на въздуха в отопление. С тази суровина, която е на разположение безплатно през целия живот, може да постигнете независимост от ограничените изкопаеми горива и повишаващите се цени.

За работата на Altherma има нужда само от малка част електрически ток, с който се произвежда многократно повече отоплителна енергия. Така с 1 kW електроенергия могат да се добият 3 до 5 kW безплатна топлина от външния въздух. Това е инвестиция, която се изплаща бързо. Дори когато въздухът е студен (минус 20°C), се извлича достатъчно отоплителна енергия, която доставя през цялата година уютна топлина. Когато през лятото стане много горещо, Altherma може да се използва и за охлаждане. По този начин не се пилее енергия. Тази система проявява своите предимства особено тогава, когато въздушната термопомпа работи не на пълно натоварване, а в режим на частичен товар. Това се случва в 95% от годината.

Altherma има всички предимства на технологията – въздушни термопомпи, но и едно нововъведение: съобразена с потреблението регулираща система с безстепенно съгласуване на мощността – така наречената инверторно регулирана компресорна техника. Чрез нея се преобразува само толкова енергия от въздуха в топлинна енергия, колкото наистина е необходима за отопление.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРЕДИМСТВА:
• универсално решение за отопление, топла вода и охлаждане
• ниски инвестиционни разходи в сравнение с други отоплителни системи
• висока енергоефективност и спестяване на разходите за отопление
• заема малко място
• тих работен режим, никаква емисия на отработени газове
• идеална за нови сгради с подово или стенно отопление, както и за нискотемпературни радиатори
• няма директно изпускане на СО2
• идеална за нови сгради с подово или стенно отопление, както и за нискотемпературни радиатори
• няма директно изпускане на СО2
• най-икономични по отношение на общите разходи в сравнение с тези на газ, пелети, нафта и другите термопомпи

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари