A' Design Awards & Competition - покана за записване

Конкурсът A’Design Award & Competition дава поле за изява на дизайнери от всички сфери, като по този начин помага да бъдат забелязани младите таланти, представяйки ги пред широка аудитория от различни специалисти в бранша.
14.09.2022
Вяра Петкова
1123

Световно известният конкурс A'Design Awards & Competition, който набира все повече популярност сред дизайнерите по цял свят, е в търсене на нови таланти и креативни идеи. Конкурсът е отворен за записване, така че призоваваме всички, които работят в сферата на дизайна и искат да представят своята работа пред широката аудитория на конкурса, да не се колебаят и да регистрират своите проекти ТУК:
 

Крайния срок за регистрация е 30- ти септември, а резултатите ще бъдат отразени на 15 април 2023 от онлайн списание „Още за къщата“, което за първа година е медиен партньор на конкурса. 


Сред миналогодишните финалисти може да открием ексцентрични идеи, семпли решения на сложни казуси или просто красиви декорации, но всички те са водени от смелостта да бъдеш себе си и да изразиш творчеството си по най-добрия начин. Такъв е например победителят в категория Мебелен Дизайн - Серджо Фарер и неговият стол DC 3 Stool, вдъхновен от крилата на т.нар моноплан, излязъл на пазара още през 60-те години на миналия век. 
 


 Столът DC 3 Stool. Източник:www.competition.adesignaward.comВ по-мащабен план, международното интериорно студио Lead8, печели сърцата на журито в категория Интериорни Пространства и Експозиционен Дизайн, с изключително иновативния и екстравагантен проект на търговски център The Ring. Центърът впечатлява със своята 42 метра висока ботаническа градина, интерактивни спортове и културни центрове. 
 


Търговският център The Ring. Източник: www.competition.adesignaward.com
 

Конкурсът A’Design Award & Competition дава поле за изява на дизайнери от всички сфери, като по този начин помага да бъдат забелязани младите таланти, представяйки ги пред широка аудитория от различни специалисти в бранша. 


Част от категориите, в които дизайнерите могат да представят своите проекти са: Архитектурен Дизайн, Продуктов Дизайн, Комуникационен Дизайн, Дизайн на Услуги,  Моден Дизайн, Продуктов Дизайн, Интериорен Дизайн и още много други.
Пълният списък може да разгледате на следния линк: https://competition.adesignaward.com/design-award-categories.html
 

Участието в конкурса предлага широк спектър от преимущества както на победителите, така и на всички участници и по този начин подкрепя и промотира всяка една идея. Победителите получават специален кит от медийни и материални награди наречен още "A' Design Prize", както и метален трофей с логото на конкурса. Те стават част от годишния справочник с печеливши проекти, получават специална покана за двама за гала вечерта на наградите, безплатно участие в изложението (както физическо така и онлайн) на победителите, биват включени в платформата BuySellDesign Network, безплатни публикации в IDNN и DXGN Networks и още много други облаги. 


Помислено е и за тези, които по една или друга причина не са достигнали до голямата награда. Те получават достъп до т.нар Submission Guidelines, или наръчник със съвети как да направят своята кандидатура по-интересна и близка до журито. Също така могат да се възползват от предварителна проверка (Free Preliminary Checks) и професионална предварителна оценка (Professional Preliminary Evaluation) при следващо кандидатстване, така че да се подготвят по-добре за крайното оценяване. Участниците стават част от специална бизнес мрежа, в която да получат ценни съвети за развитието на своята работа. Те имат достъп и до т.нар. платформа The Best of You, която представлява мощен PR инструмент, подготвящ участниците как по-добре да се рекламират и да представят своята работа. 


Журито на A' Design Awards & Competition представлява колектив от изявени професионалисти в различни области като академици, медийни специалисти, дизайнери и индустриални експерти, като всяка година към тях се присъединяват нови лица с цел по-обективен поглед над проектите. За да подготвят своята оценка, те следват специална методика, развита през годините след подробно изучаване на стотици печеливши проекти. Членовете на журито гласуват по отделно, без да имат възможност да въздействат един на друг.


За да научите повече за самия конкурс и да разгледате предходните победители, може да посетите следните линкове:
www.designaward.com    и     www.whatisadesignaward.com 


За да ви вдъхновим, сме избрали едни от най-интересните проекти, победители през годините, заради тяхната креативност и иновативен подход, които заслужават да бъдат споменавани и разглеждани отново и отново. 


Push Collection Armchair на студио Moredesign, победител в категория Мебелен Дизайн 2021-2022. Вдъхновени от минимализма, италианското студио създава стол, който да бъде разграден на минимални части, така че лесно да се прибира и да заема изключително малко място. Освен с функционалност, столът се откроява с модерен дизайн и удобство. 
 


Push Collection Armchair . Източник: www.competition.adesignaward.com

 

O3Connect Stool на дизайнерите ДжуУей Чанг, КайЛи Чанг и РуЧун Уанг, победител в категорията Мебелен Дизайн 2021-2022. Още един екстравагантен стол, впечатлява този път с нестандартна визия и опониращ законите на физиката. Дизайнерите са вдъхновени от концепцията за безкрайност на Ин-Ян. Столът е направен от естествено, огънато дърво покрито с естествена кожа. 
 


Столът O3Connect Stool. Източник: www.competition.adesignaward.com


Skyboat Cafe на Ксин Уан, победител в категорията Архитектура, Сгради и Структурен Дизайн 2021-2022. Голяма гъска и играчка акробат, стоят в основата на това спиращо дъха кафене на върха на скалата. Сградата преставлява внушителна метална структура на два етажа, като на първият или т.нар приземен, се намира бутиков хотел, а кафенето на втория етаж се извисява над огромна бездна. 

Skyboat Cafe.  Източник: www.competition.adesignaward.com


Slab Hill Lifestyle Lab на Greentown China Holdings Limited, победител в категорията Архитектура, Сгради и Структурен Дизайн 2021-2022. Студиото пренася най-малката градивна частица на сградата в мащабните, отличителни архитектурни елементи, като препратка към природата и нейното развитие, каквато е и самата сграда - изпълнена със зеленина. 

Slab Hill Lifestyle Lab. Източник: www.competition.adesignaward.com


Blue Sky Lab 2021 на Nio Life, победител в категорията Моден Дизайн 2021-2022. Колекцията е вдъхновена от пилеенето на ресурси в автомобилната промишленост. Всеки един артикул е направен от висококачествени материали, останали след производството на автомобили като например висококачествена кожа или текстил за въздушни възглавници. 
 


Колекцията Blue Sky Lab 2021. Източник: www.competition.adesignaward.com

 

Proof of Existence Womenswear на Хьоньонг Лу, победител в категорията Моден Дизайн 2021-2022. Социалната ангажираност на дизайнерката към крайните слоеве на обществото или хората, които по един или друг начин се чувстват отритнати, вдъхновява тази цветна и много стилна колекция. Всяка една дреха е едноцветна и представлява препратка към цветовете на дъгата – послание за любов, разбирателство и приемственост между хората. 
 


Proof of Existence Womenswear. Източник: wwww.competition.adesignaward.com

 

Capsule Lighting System на Сушант Вора, победител в категорията Светлинен Дизайн 2021-2022. Системата от осветителни тела е проектирана, така че да бъде максимално приспособима към различните нужди от светлина. Чрез пречупване на светлинния лъч през подходящи материали, може да се регулира ъгълът на разпространение на светлината и така с едно осветително тяло да се постигнат различни светлинни ефекти. 
 


 Capsule Lighting System.  Източник: www.competition.adesignaward.com


Green-Backed Tit Nesting Plan Art Installation and Pavilion на И-Чанг Чен, победител в категорията Светлинен Дизайн 2021-2022.  Тази арт инсталация представлява своеобразно гнездо. Пречупването на светлината, както естествена така и изкуствена, създава в павилиона една релаксираща и същевременно вълшебна обстановка, която привлича туристи от цял свят. 
 

Green-Backed Tit Nesting Plan Art Installation and Pavilion. Източник: www.competition.adesignaward.com
 

The Peacock Wine Cellar на Кайли Мъртанс Майер, победител в категорията Интериорни пространства и Експозиционен Дизайн 2021-2022. Проектът възражда една много стара и изчезнала техника за производство на специален син порцеланов гланц. Така направените винени поставки са разпределени във формата на паунови пера и са основната градивна частица на една изключително стилна и иновативна изба. 
 


The Peacock Wine Cellar. Източник: www.competition.adesignaward.com
 

Elemental Lounge Living Room and Bar на Ерика Зиелински, победител в категорията Интериорни пространства и Експозиционен Дизайн 2021-2022. Проектът е вдъхновен от "Casacor Peru" или едно от най-известните изложения за архитектура и интериорен дизайн в Америка, последно проведено под надслов "Planeta Casa" или как нашата планета е нашият дом. Решението барът да се направи изцяло в бяло и черно представлява равноденствието между денят и нощта. 

Elemental Lounge Living Room and Bar. Източник: www.competition.adesignaward.com

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари