5-те най-необичайни дървени настилки

Разгледайте няколко нетрадиционни дървени настилки и почерпете идеи за обзавеждането и обновяването на дома.
15.06.2015
MaistorPlus
715
интериор, настилки, подови настилки, дом, дървени настилки
Изтънченост и изящество
Източник: http://cdn.wallstcheatsheet.com/wp-content/uploads/2014/05/186551300.jpg

Ако планирате подмяна на дървените си подови настилки, или за пръв път ще поставяте такива в жилището си, вероятно ще ви бъде интересно какви варианти, освен традиционните, съществуват. Предлагаме ви да разгледате няколко нетрадиционни дървени настилки и да почерпите нови идеи за обзавеждането и обновяването на вашия дом.


Бамбукова подова настилка
Най-важните предимства на бамбука като материал са неговата влагоустойчивост, в сравнение с повечето дървени подове и бързата му възобновяемост в природата. Като здравина и твърдост, след специална обработка, бамбукът се конкурира дори с най-твърдите паркети. Освен това има красива текстура и може да се боядисва по желание в различни цветове.
Вижте още: 5 продукта от бамбук за последователите на еко-живота


Изкуствено състарена дървена подова настилка
Ако желаете да придадете старинен изглед на жилището си или да съчетаете подовата си настилка с антични мебели, изкуствено състарената дървена настилка е чудесно решение за вашия интериор. Всъщност подовата настилка е съвсем нова и притежава всички качества на току що произведено изделие, но дървесината е обработена по специален начин, за да изглежда старинна. Върху нея са направени изкуствени пукнатини, петна и други несъвършенства, а след това върху тях е положено съвременно покритие, но така че да не личи.


Ръчно обработена дървена подова настилка
Това е подова настилка, за която дъвеният материал е ръчно нарязан на парчетата. Ръчната обработка се познава по това, че текстурата е най-разнообразна, а парчетата не винаги са съвсем еднакви. Когато купувате такава настилка, трябва да обърнете внимание, дали обработнката наистина е ръчна или е имитирана машинно. Имайте прадвид, че ръчно обработената дървесина има по-висока цена.
Вижте още: Как да изберем подходящ дървен материал за направата на веранда


Подова настилка от рециклирана дървесина
Подова настилка от рециклирана дървесина се изработва от дървен материал, който вече веднъж е бил използван. Предпочита се от собственици на жилища, които поддържат природосъобразния начина на живот. Тази настилка има и някои неподозирани предимства – изработва се от стари дървени предмети, които са били направени по времето, когато се е използвала само най-добрата част от дървесината, а самият материал е бил отлежал при естествени условия.


Подова настилка от екзотични или скъпи дървесни видове
Стига да можете да си го позволите финансово, може да се спрете на подова настилка от екзотични или скъпи дървесни видове. Сред тях се отличава бразилската череша (жатоба). Среща се в южно Мексико, Бразилия, Боливия и Перу. Има топла червеникава багра и забележителна дълготрайност. Жатоба е едно от най-твърдите дървета използвани за направата на подови настилки - около 10 пъти е по-твърда от дъба. Други много красиви и скъпи дървесни видове за подови настилки са венге, тик, карелска бреза, мербо (желязво дърво).


Ако търсите съвет или отлични майстори за поставяне, подмяна и поддръжка на дървената ви подова настилка – ще ги намерите в MaistorPlus. Направете безплатно запитване, проучете офертите и изберете най-добрия за вас вариант.

+2
Автор: MaistorPlus
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари