5 полезни функции на смарт часовниците

На ръката си вече имате малко, но изключително функционално и елегантно устройство, чиито 5 най-атрактивни функции ще бъдат разгледани в този материал.
29.04.2021
Ардес
4048
сензорен дисплей, часовници, смарт часовници
Смарт часовник Xiaomi Mi Watch Lite, черен
Източник: www.ardes.bg

Вече всичко е смарт, дори и часовниците, които носим на ръката си. Те вече не са онези малки тиктакащи механични устройства, показващи часа и датата. На ръката си вече имате малко, но изключително функционално и елегантно устройство, чиито 5 най-атрактивни функции ще бъдат разгледани в този материал. Ще разберем кои марки са достъпни в онлайн магазин за техника Ardes.bg.

Какво представляват смарт часовниците?

Това са напълно сравними със смартфоните устройства, които обаче са значително по-компактни и подходящи за носене на китката на ръката, благодарение на специалните си каишки. Те, също както смартфона или компютъра, имат процесор, вградена памет, оперативна памет, операционна система, поддържат инсталиране на приложения и разширяване на функционалността спрямо нуждите Ви. С това обаче възможностите им не приключват.

Чрез съвременните смарт часовници Ardes, могат да се провеждат GSM разговори, да се синхронизират със смартфоните, да се сърфира в интернет и да се правят различни физически и здравни измервания. Притежават собствен сензорен дисплей и подходящ за работа от малкия екран интерфейс на своята OS. Така притежателят на това устройство с лекота използва неговите функции, 5 от които ще разгледаме по-долу.

 
Сн.1 - Смарт часовник ASUS VivoWatch SP HC-A05, черен
Сн.2 - Смарт часовник HUAWEI Watch GT Sport FTN-B19S, черен     Източник: www.ardes.bg


Кои са 5-те най-полезни функции, които притежават?

1.   GPS - смарт часовниците показват местонахождението Ви и могат да Ви водят до различни зададени от Вас локации;
2. Bluetooth - безжичната технология за бърза връзка с устройства на близко разстояние присъства и тук, което позволява директното синхронизиране със смартфона;
3. Различни сензори - позволяват измерване на пулса и кръвното, което прави тези smart устройства спортни и подходящи за фитнес;
4. Те са водоустойчиви - можете да се къпете с тях, да плувате, да се гмуркате. Страхотна функция, позволяваща Ви да не се страхувате, че може да повредите скъпата си джаджа по време на водни процедури;
5.  Приемане или отхвърляне на входящи разговори - вече дори не е необходимо да вадите смартфона си от джоба, за да приемете или отхвърлите входящо телефонно позвъняване.

Смарт часовник Canyon Marzipan, розов     Източник: www.ardes.bg

Какви видове има?
Основните видове смарт часовници са тези, предназначени за жени и за мъже. Те се отличават по своите дизайни и цветовете на каишките, правещи ги подходящи за единия или другия пол. Основно се срещат цветови варианти от рода на розови, сиви и т.н.


Кои са най-популярните марки?

В ИТ магазин за техника Ардес основно са достъпни много красиви и хубави смарт часовници от брандове като Huawei, Samsung, Apple, Xiaomi и др. Достъпни са още и прекрасни smart гривни, които също са за фитнес, но се отличават с опростената си функционалност и по-ниски цени.

Автор: Ардес
Закони Нормативна база Коментари