5 Лесни и евтини идеи за декорация на стена

Малките проекти в стил „направи си сам“ са забавен и изгоден начин да промените облика на дома със собствените си сили и креативност.
20.05.2021
GRANDecor
7311
интериор, фототапети, рамки за картини, декорация на стените, текстилна декорация за стена
Източник: TopTapeti.com

Колкото и да ни допада интериора у дома, рано или късно имаме нужда от промяна, разнообразие и освежаване. Преобзавеждането е тежка и скъпоструваща задача, но малките проекти в стил „направи си сам“ са забавен и изгоден начин да промените облика на дома със собствените си сили и креативност.
Тъй като стените заемат по-голямата част от стаята, можете да се фокусирате върху тях и да постигнете пълна промяна на дома. Подготвили сме ви 5 интересни, лесни и евтини идеи за декорация на стена, които със сигурност ще Ви допаднат.

1.    Фототапети – природни, 3D, абстрактни, тематични и други
Открай време фототапетите са един от най-предпочитаните способи за обновяване на стените в дома. Имате възможност да изберете дали да облепите само малка част от стената или пък цялата, за постигане на по-внушителен ефект. В миналото някои хора се въздържаха от тази опция за декорация, тъй като беше свързана със забъркване на лепило, мазане и лепене, което не е по възможностите на всеки, но TopTapeti.com предлагат самозалепващи фототапети, които гарантират лесен монтаж, без опасност от зацапване. Самозалепващите фототапети ще внесат прекрасни природни картини, 3D изображения или разкошни флорални елементи в дома Ви!

2.    Рамки за картини със сезонни пейзажи, детски рисунки или мотивиращи надписи
Рамките за картини са отличен начин на украсите всяка стена у дома. Можете да подберете рамки с различна форма и големина, които да разположите асиметрично на стената или еднакви рамки, които да подредите в правилна форма. Най-голямото предимство на този вариант за декорация на стената е, че можете да променяте съдържанието на самите рамки според сезона, настроението или интериорния стил у дома. Когато Ви омръзне дадена композиция, само с помощта на принтер можете да преобразите изцяло съществуващата декорация.

3.    Текстилна декорация за стена
Текстилната декорация беше популярна преди години, но сега отново набира скорост и се среща все по-често. Вариантите са най-различни – от текстилно пано вместо картина, до разноцветни ресни по цялата височина на стената или красиво изплетено макраме. Възможно е дори и сега да притежавате подходящ текстилен материал, който да послужи за декорация. Защо не пробвате с ефирен цветен шал, който да закачите на стената зад леглото вместо табла?!

4.    Декорация с шаблони
Ако не можете да рисувате добре, но искате да добавите свой собствен почерк към стената у дома, можете да го направите с помощта на шаблони. Така само ще поставите шаблона на желаното място, ще боядисате в избрания нюанс и пред Вас ще се разкрие перфектно очертание. За по-добър ефект комбинирайте няколко шаблона или използвайте един със застъпване.

5.    Тиксо – необичайно, но много атрактивно!
В случая нямаме предвид обикновеното тиксо, с което лепим скъсаните подвързии, а разноцветно и красиво тиксо, което можете да намерите по крафт магазините. Вариантите наистина са хиляди, а от вас се изисква единствено да подберете подходящ цвят и шарка, и да залепите тиксото на стената като създадете геометрични форми или прави линии, пресичащи стената произволно. Тази техника е доста лесна за изпълнение, а ако желаете да промените визията, винаги можете да отлепите тиксото без проблем.

 

Автор: GRANDecor
Закони Нормативна база Коментари