3 тенденции в обзавеждането на трапезарията

Предлагаме ви 3 вдъхновяващи идеи, с които да преобразите трапезарията, като подмените само част от мебелите в нея и поиграете с детайли като цветове, материи и различни текстури.
13.09.2022
Мебели Carmen
4917
трапезария, маса за хранене, трапезна маса, мебели за трапезария, мебели Carmen
Източник: Мебели Carmen, www.carmen.bg

Ако планирате промяна в трапезарията, търсите баланса между стил и практичност, искате да оптимизирате пространството в дома си или просто сте човек, който наистина се наслаждава на интериорния дизайн, тогава продължете да четете.
Предлагаме ви 3 вдъхновяващи идеи, с които да преобразите трапезарията, като подмените само част от мебелите в нея и поиграете с детайли като цветове, материи и различни текстури.

Скулптурни форми – комбинация от елегантност и практичност

Масата за хранене е една от най-важните мебели в трапезарията, така че е важно да изберете правилната. Ако държите да сте в крак с модните тенденции, трябва да обърнем внимание, че през последната година острите линии отстъпиха назад и дадоха път на трапезни маси със заоблени ръбове.

Тези модели са удобни и създават по-непринудено изживяване по време на хранене. А ако искате да комбинирате удобството с по-луксозна и изтънчена визия, заложете на модел като LUBLIN от мебели Carmen.
 

Трапезна маса Lublin и трапезен стол Dover      Източник: www.carmen.bg

Ефектен дизайн с модерни шарки

Интериорът на трапезариите през 2022 година е по-разнообразен от всякога. Освен масите с дървесна текстура, които са се наложили като класика, сега актуални са моделите с по-нестандартни и модерни шарки, особено тези с плот,  наподобяващ мрамор и неговите разновидности в светли и тъмни варианти. С подобна интересна визия е маса DARWIN, която носи усещане за умерен лукс и изтънченост. Освен удобния механизъм за разтягане, плотът притежава устойчиво на надраскване покритие, което го прави идеален за работа и ежедневна употреба, както и UV защита, която предпазва цветовете от избеляване, в случай че разположите масата близо до прозорец и слънчева светлина.

Трапезна маса Darwin и трапезен стол Dudley     Източник: www.carmen.bg

Смели цветове за поразителен ефект

Комбинацията от цвят дъб и класическо бяло, с каквато е трапезната маса TWINS, откриват пред вас огромно поле за цветови експерименти и позволява да развихрите фантазията си.

Трапезна маса Twins и трапезен стол Tipton     Източник: www.carmen.bg

Едно от най-големите предимства на подобни неутрални тонове е, че изглеждат впечатляващо в комплект със смели, контрастни цветове!

Ако към маса TWINS добавите трапезни столове в по-ярки нюанси, например оранжеви или кехлибарено жълти, гарантирано ще получите зашеметяващ краен резултат. Освен с цветовете, можете да въздействате и чрез материите. Заложете на столове от кадифе и трапезарията ви мигновено ще се превърне в модел, достоен за кориците на престижно списание за интериорен дизайн.

Още вдъхновение и идеи можете да откриете в онлайн магазина на мебели Carmen или да се допитате до професионалните консултанти в шоурумите на адреси:

София, бул. „Брюксел“ 14,
Пловдив, ул. „Нестор Абаджиев“ 13,
Варна, бул. „3-ти март“ 30А,
Бургас, ул. „Одрин“ 50

 

Автор: Мебели Carmen
Закони Нормативна база Коментари