100-те най|DESIGN>PEOPLE от dibla.com

За първи път в България 100-те най-изявени интериорни дизайнери се събраха на едно място.
06.04.2016
dibla.com
263
dibla.com, събитие, дизайнери, интериорни дизайнери
100-ТЕ НАЙ|DESIGN>PEOPLE|01-03 април 2016
Източник: www.dibla.com

01-03 април 2016
100 от най-известните интериорни дизайнери в България. Представители на 10 от водещите фирми в бранша. Всички те на едно място. За три дни. Формални и ненормални разговори, закуски, обеди и вечери, представителен блок и купон до зори. Dibla.com го направи.
Какво се случва когато 100-те „най“ в дизайнерската гилдия остяват молива и компютъра на бюрото си и хвърлят симетрично подреден куфар със селектирани тоалети в багажника - отправят се към Пловдив, град на артисти с дългогодишна култура и традиции в гостоприемството на специални мероприятия.
1 април 2016 е ден, който остави отпечатък в историята и постави началото на една нова вълна от спомени, силни приятелства и здрави партньорства. За първи път в България 100-те най-изявени интериорни дизайнери се събраха на едно място без очаквания, дори без предположения, защо оставят отговорните си ангажименти в офиса, за да отделят времето си на една идея, която дори не разбираха.
Идеи са се зараждали и преди, но реализацията на идеите, професионализма и градивната концепция доведоха екипа на dibla.com до абсолютен успех още в самия старт на Първата годишна стратегия за развитие на бизнеса в сферата на интериорния дизайн в България с първото мащабно събитие DESIGN>PEOPLE, по думите на участниците.
DESIGN>PEOPLE бе открито с приветствени думи на двама от представителите на платформата – Симона Стоянова и Генчо Гоев. Сдържани и сериозни, в резултат на доброто си възпитание, удивени от заключениета ни, изненадани от статистиката, впечатлени от концепцията, замислени за самите тях и значимостта си в пазарната икономика, горди от оценката на другите, озадачени от случващото се и впечатлени от положения труд – с такъв интерес подходиха дизайнерите по време на речта на г-н Гоев. И въпреки, че думите не бяха твърде много, предизвикаха много теми за размисъл и емоции, които оставиха отпечатък.
Първото издание на годишния каталога на DIBLA - „Най-доброто от интериорния дизайн през 2015“ – луксозното издание, без никакъв аналог до сега, бе раздадено на самата вечеря и предизвика неочаквана изненада и възторг с мащаба и резултата, който демонстрира. Изданието само по себе си е потвърждение, че ще бъде издавано в началото на всяка следваща година, а целта му е да отразява и популяризира резултатите, постигнати в интериорното проектиране за изминалата година. С това издание DIBLA  се превърна от най-голямата онлайн платформа за интериорни и продуктови дизайнери в реално физическо измерение на дизайнерската гилдия.
Вечерта очаквано прерастна в приятна неформална среда за разговори, запознанства и изграждане на нови контакти между колеги и партньори, а непознатите започваха да стават приятели.
Вторият основен ден от събитието започна с кафе, заредени лица и презентационен панел на 10 от най-утвърдените и перспективни компании, предлагащи продукти и услуги в различни сегменти в сферата на интериора - DJIA, F2 by NIKROM, NOLA7, Призма, BAUHAUS, Carpet Max, Diem, Ideal Standard, Salex и Schneider Electric. Това са фирмите включени в Годишната партньорска програма на dibla.com.
Презентациите бяха подготвени по модел на западни утвъдени платформи за презентиране и се оказаха поредното успешно начинание на DIBLA. Всяка фирма разполагаше с 20 минути за представяне на новите си тенденци, продукти и партньорска програма. Залата бе изпълнена през целия ден, дизайнерите следяха с интерес представената информация, дори представителите на фирмите откриха възможности за сътрудничество помежду си и слушаха с не по-малък интерес представянията на останалите партньори.
Логично,презентационният панел премина в неформална продължителна кафе пауза с луксозни пенливи вина и бе пълноценна възможност, която осиури достатъчно време на всички участници да обсъдят нови възможности за работа помежду си, конкретни проекти за съвместна реализация и дискусии след представеното по-рано през деня. Интересът на участниците един към друг и приятното прекарване заедно, не остави неуползотворено време между кафе паузата и втората вечеря.
Настроението се пренесе и на вечерята, а след кратка почивка „за освежаване“, многобройното дизайнерско войнство, заедно с домакините от dibla.com и партньорските фирми, се отправи към елитен пловдивски нощен клуб. Бяхме се погрижили всичките ни гости да получат особено внимание и обслужване. Явно се е получило, защото купонът приключи далеч след изгрев слънце.
Екипът на dibla.com отправя своето официално БЛАГОДАРЯ за доверието и топлите думи на всички гости, партньори, медийни пратньори и нашият фотограф Пламен Андреев, който успя да запечата емоции и моменти, които дълго ще носят част от приятните усещания, които изпитахме всички.
Приятна музика, много шотове и уиски, и въпреки това останаха и спомени. Е, затова последната сутрин ни убеди окончателно, че събитието е протекло успешно. Както се казва, на никого не му се тръгваше. Има да си каже още една приказка с този, да се снима отново пред рекламното пано на събитието с онзи, да се увери, че наистина е записал телефона на трети, да изпие още едно кафе преди път. Наситено с работа и купони, с новости и емоции, „Дизайнът е повече от хората“ създаде нова близост между различните участници, остави им спомени и – надяваме се – вдъхновение.

+1
Автор: dibla.com
Закони Нормативна база Коментари