10 Съвета за модерна трапезария

През последните години интериорният дизайн се фокусира върху създаването на общи пространства, които съчетават няколко зони в едно помещение.
02.09.2020
Виктория Илиева
7347
трапезария, трапезарна маса, модерна трапезария
Източник: GRANDecor www.grandecor.bg Снимка: www.homedit.com

Повечето съвременни жилища нямат отделна трапезария, а такава е обособена в дневната зона, съчетана заедно с кухня. През последните години интериорният дизайн се фокусира върху създаването на общи пространства, които съчетават няколко зони в едно помещение. Затова е необходимо да ги отделите визуално една от друга без да нарушаваме техните функции. Най-лесно това се постига чрез различни мебели и декорации.

Поставете осветление над масата за хранене


Източник: www.homedit.com

Без какво не може една трапезария? Отговорът е ясен, разбира се – без маса за хранене. Тя несъмнено е най-важния елемент в тази зона. Препоръчваме Ви да осигурите индивидуално осветление, което ще направи сервирането и храненето много по-приятно.

Ако имате нужда от нова маса, не пропускайте да разгледате селектираните модели и да купите трапезна маса от GRANDecor.bg. Магазинът предлага голям избор на мебели за интериори в различни стилове.

Заложете на стъклена маса


Източник: www.homedit.com

Ако търсите оригинална визия за трапезарията изберете стъклена маса за хранене. Тя създава визуално впечатление, че заема по-малко място от традиционна масивна маса от дърво. Пространството изглежда ненатоварено, което е отлично решение за малка трапезария.

Украсете масата


Източник: www.homedit.com

Повечето хора намират празната маса за скучна и безлична. Придайте ѝ чар и стил с помощта на красив аксесоар, като например ваза с цветя или купа с плодове.

Няколко маси, вместо една


Източник: www.homedit.com

Едно нестандартно, но пък интересно и практично решение е да се спрете на няколко малки маси, вместо една голяма. Това е добър избор, ако семейството Ви е малко, но пък често посрещате гости. Така ще съобразите масите според броя на хората. Този вариант е удобен, и ако трапезарията Ви е с диван, вместо столове, тъй като дава повече пространство между хората.

Изберете минимализма


Източник: www.homedit.com

Ако искате модерна и стилна трапезария, заложете на маса и столове в минималистичен стил. Те имат ясни и строги форми без излишни орнаменти и декорации.

Добавете цвят


Източник: www.homedit.com

За да превърнете трапезарията в истинско произведение на изкуството, добавете цвят. Това може да стане по много различни начини – чрез подходящи аксесоари, пъстра тапицерия на столовете или покривка, или чрез ярки осветителни тела, които да монтирате над масата.

Изберете класическа комбинация


Източник: www.homedit.com

Какво по-стилно от маса с черно-бял плот в комбинация със столове в естествен дървесен нюанс? Класическо съчетание, с което няма как да сбъркате.

 Поставете килим 


Източник: www.homedit.com

Поставянето на килим в къта за хранене ще го отличи визуално от останалата част на стаята и ще му придаде индивидуален чар.

Създайте еко трапезария


Източник: www.homedit.com

Масата от масивно дърво и красива дървена пейка са всичко, от което има нужда еко трапезарията. Декорирайте с плетени или глинени аксесоари, както и със зелени растения, за да подчертаете еко излъчването.

Комбинирайте столовете с диван


Източник: www.homedit.com

Трапезната маса не е задължително да бъде съчетана само със столове. Комфортът е на първо място при обзавеждането, така че изберете това, което подхожда най-много на Вашия стил и не се страхувайте да съчетаете масата с канапе или пейка. Изборът на тапицерия дава допълнителни възможности за внасяне на цвят и уют.

 

Автор: Виктория Илиева
Закони Нормативна база Коментари