10 оригинални вили от цял свят

За повечето градски жители представите за райско кътче са пряко свързани с вилата извън големия мегаполис.
15.07.2013
Антоанета Салфисж, www.banispa.com
580
къща, вила, дом, ивънградска къща, уникални вили
1. Живот в контейнер.
Източник: Интернет

За повечето градски жители представите за райско кътче са пряко свързани с вилата извън големия мегаполис. И колкото по-оригинална е извънградската постройка, сякаш толкова по-близко се намира до заветната мечта за  покой и релакс.


Представяме ви 10 наистина уникални вили от целия свят, които впечатляват не с размери и с вложените в тях пари, а с оригиналния си дизайн, често постигнат с ръчен труд, в който са вплетени представите за романтика, комфорт и уединение на техните собственици.


1. Живот в контейнер.
Тази вила е творчески продукт на архитекти от Сан Антонио. Направена е от голям контейнер за боклук, към който са монтирани прозорци и врата. За да подсигурят комфорта на пребиване в металната кутия, архитектите конструират и вграждат  специална охладителна система, която ефективно може да се ползва и за отопление. Важен елемент от климатизацията на контейнера е покрива, покрит с естествена зеленина, която служи като допълнителна изолация. Отвътре контейнерът също е променен до неузнаваемост. Подът му е покрит с бамбуков паркет, стените са с тапети. С помощта на леко модерно обзавеждане металната кофа за боклук се превръща в истински крайградски  дом.


2. Дом втора ръка
Тази вила е собственост на дизайнерката Джесика Хелгерсън. Собственичката решава да опита да създаде малък извънградски дом с всичко необходимо за живот. Изгражда барака на 50 кв. м , който изцяло изпълнява и обзавежда с рециклирани материали. Включително мебелите, всичко в къщата е втора употреба. Заради малките си размери, вилата има минимални разходи за климатизация и се оказва изключително удобна за пълноценен живот през топлите месеци на годината.


3. Самодостатъчна къща
Ако се чудите как да снабдите вилата си с ток и вода, почерпете от опита на американски архитекти. Те успяват да снабдят тази хижа с всичко необходимо като единствено я захранват със слънчева енергия. Покривът и е покрит със слънчеви панели, които генерират достатъчно енергия за осветление и за затопляне на водата, която пък се събира от дъжда в специален казан. 


4. Идеален квадрат
Тази квадратна вила е с площ от 73 кв.м. боядисана е в ярко синьо отвън и жълто отвътре, с което екстравагантно се отличава от планинския ландшафт на околността. Не само тези цветове обаче я правят особена. Постройката се състои от два модула, перфектно съединени с масивни крила. Всички отвори са изолирани със защитни екрани, които предпазват дома от нашествие на летните насекоми. Бараката е разположена директно върху терена, като е качена на платформа. Липсата на ограда и по-специална основа прави дома буквално спуснат сред дивата природа, в само сърце на райското местенце.


5 .Стилизирана къщурка
Нова вила можеш да си направиш и от стари материали. При това е напълно възможно къщичката да изглежда като от приказките – като тази вила. Нейният собственик си я е изработил сам и то само от стари строителни материали.  Дъските, вратите, прозорците, дървените дръжки дори преди са имали стар живот. Прилежно реставрирани и комбинирани по подходящия начин сега те са част от този нов симпатичен дом.


6.Къща около дървото
Вилата може и да е на дървото, при това да е истинска, а не просто детска къщурка за игра. Именно такава е тази  селската къща. Особеното при нея е, че конструкцията й е разгърната около дънера на едно истинско дърво. Същинската спалня с хол е разположена в короната и до нея се стига по дървена стълба. Под стаята, в самия дънер пък е изкована удобна веранда с пейка с маса за вечерна раздумка с приятели. 


7.Вила за колата
Приготвяте се да ходите на село! Внимавайте да не забравите вилата.  Да това наистина може да ви се случи, ако ваканционната ви къща е като тази – миниатюрна и с платформа за пренасяне с автомобил. Къщурката е само 6 кв.м , но в нея има баня, кухня, вградено бюро, диван и разбира се легло. Всъщност тази къща вече е пусната в масово производство. Струва около 160 долара на кв.м.


8. Дом в кутия
Любителите на нестандартните идеи и модерния дизайн може би ще оценят тази вила в кутия. Площта на къщата, проектирана от архитекта Семи  Ринтал е само 19 кв.м . На тази квадратура обаче има дори стая за гости. Пейката за сядане в гостната се превръща в легло. Стилистиката на този дом е смесица между финландските летни къщи и японските традиции.


9. Замаскиран дом
Тази вила, сякаш  скрита в гората, е проектирана от холандския архитект Пиетом  Хайн Иком. Направена е в традиционния стил на дървена хижа.Това, което я прави наистина оригинална, е нейната фасада от дънери. Това дизайнерско решение прави така, че постройката да се скрие и буквално да изчезне в гората.


10.Вила за принцеса
Вилата ви може да заприлича като къщичка на принцеса от приказките, стига да изберете подходящите декоративни орнаменти. Ето как собственичката на тази къща е променила визията на стара ловджийска хижа. С декоративни колони и орнаменти по фасадата във викториански стил, къщичката се е превърнала в истинско бижу, достойно за нощувката на принцеса. Важно е в случая да се отбележи, че почти цялата декорация е осъществена с рециклирани материали и продукти, включително интериора, в който по неповторим начин присъстват множество стари книги и порцеланови сервизи. Всяка вещ е специално избирана, всеки детайл е пипнат на ръка, което прави вилата наистина неповторима. 

+6
Автор: Антоанета Салфисж, www.banispa.com
PIATRAONLINE

Първият възхитителен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България - мрамор, травертин, гранит, варовик и др. Генерираме вдъхновение за Вашия интериор и екстериор!

http://piatraonline.bg/
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари