„Мисията на интериорния дизайн е да решава проблеми“

Представяме Ви едно жилище, чийто интериорен дизайн е реализиран по проект на архитектурно студио VOOOD.
27.11.2020
Теменужка Захариева
6334
интериор реализации, интериор на апартамент, архитектурно студио VOOOD
Източник: www.voood.eu

Интериорен дизайн: студио VOOOD
Фотограф: Андрей Катански

„Мисията на интериорния дизайн е да решава проблеми, но за целта се нуждае от логика, креативност и знания", казва Волен Валентинов, дизайнерът на Andromeda 8 – проект за неголямо, но удобно жилище с много добро функционално разпределение и със специално изработени решения за акустика, озвучаване и съхранение.

 
Фотограф: Андрей Катански

В 60-те квадратни метра на жилището има ясно обособени дневна зона, заедно с кухня и трапезария, спалня, красива модерна баня, дрешник и сервизна зона, където зад сгъваеми варти са скрити пералнята и сушилнята, заедно с достатъчно място за съхранение на всичко необходимо.

Дъбов под и облицовка по стените и тавана придават топлина на преобладаващия бял цвят в жилището.

 
Фотограф: Андрей Катански

Същата материя покрива и красиво окачената плъзгаща се врата пред дрешника. Тъмният метал на окачването тематично продължава и в банята като хармонира с тъмния цвят на смесителите, душа, рамката на стъклената преграда и на самата врата на банята. А те се вписват елегантно в цялостното монохромно решение на банята. Темата за него започва още в настилката в коридора - със същите интересни черно-бели плочки, създаващи внушение за триизмерност.

  Фотограф: Андрей Катански

Жилището се отличава със специалните решения за акустиката, които се вписват успешно в цялостната концепция на интериора. „В кухнята облицовката е разпределена  по стените към жилищна площ и променя не само външния си вид, но и свойствата. От естественото дърво, определящо работната зона в кухнята, до акустичната стена зад телевизора, гарантирайки, че звукът ще се разпространява равномерно в пространството, което дава задоволителен резултат от мултимедийното изживяване,“ казва дизайнерът.

 
Фотограф: Андрей Катански

А частта, в която има по-големи площи топли цветове, е спалнята – тук красивите неутрални мебели са разположени на фона на стени, боядисани в различни цветове, хармониращи на темата, зададена в дневната с меката мебел. И понеже VOOOD Studio, част от което е дизайнерът, не само създава интериори, но и предлага продуктов дизайн и производство, в много от проектите използва собствени продукти. Тук виждаме един от тях - стояща лампа с розов 3D-принтиран абажур.


Фотограф: Андрей Катански

Инвеститорът е поверил изцяло дизайнерските решения на екипа, работещ по проекта, като селекцията на продуктите е направена съгласно предварително уговорен бюджет. И резултатът е едно елегантно, удобно и модерно жилище с прецизно проектиране на всички детайли.

 
Стояща лампа с розов 3D-принтиран абажур - дизайн на Волен Валентинов, VOOOD Studio   Фотограф: Андрей Катански

Подизпълнители:

Врати (баня и барн доор):
Граив ООД
ГРАИВ ООД печелим доверието на нашите партньори и клиенти с отговорно отношение и професионална грижа. Активно участваме в процеса на проектиране и изпълнение - от консултиране на концептуалното решение, съвместно с архитекти, дизайнери и инвеститори, до окончателното завършване и предаване на обекта. Предлаганите от нас висок клас продукти и решения,  обхващат елементи на съвременния интериор и дизайн, които същевременно дават възможност за креативен дизайн и индивидуална функция. Използваните системи и механизми на обекта са на австрийската фирма KRAUSE GmbH и PLAMGLAS GmbH.

 
Фотограф: Андрей Катански

Осветление: интериорно студио VOOOD

Паркет: Паркетен стил
Основната дейност на Паркетен стил е внос, търговия, дистрибуция и монтаж на подови настилки и стенни панели. Фирмата е представител на реномирани немски, белгийски, финландски и полски производители на ламинирани и естествени паркети, като предлага и всички необходими аксесоари за перфектния под – подложки, первази, лайсни и др. В своите 4 магазина и два склада фирмата поддържа големи количества на склад и предлага монтаж на продуктите от професиналисти с доказан опит.

Озвучаване: Bang & Olufsen
BeoSound Shape e модулна аудио система за любителите на музиката, които не пренебрегват дизайна. Като произведение на изкуството, поставено на стената, BeoSound Shape доставя впечатляващ звук, като в същото време може да подобри и акустиката в помещението с помощта на вградените акустични пана. BeoSound Shape е изключително гъвкава система, която може да се надгражда и развива във времето, за да отговори на променящите се изисквания в интериора или в начина на живот. Може да се променят цветовете на кубчетата или да се добавят допълнителни тонколони за увеличаване на звуковата мощ. Може да видите и чуете различни конфигурации на BeoSound Shape в шоурума на Bang & Olufsen, на адрес бул. "Черни връх" 53, ет.2.


Фотограф: Андрей Катански

За интериорно студио VOOOD
Екипът на студиото развива дейността си в три направления: интериорен дизайн, дизайн на осветлението, дизайн на мебели. "Най-важното е, че всичко, което създаваме, се върти около човешкия фактор. Винаги мислим за въздействието на пространството и функцията върху хората. Ние се стремим да създаваме продукти с художествено значение, които позволяват на архитектите и дизайнерите да създадат значими нови взаимоотношения между хората и пространствата, които те заемат."- споделят от студио VOOOD.

Подходът на студиото е да създаде уникална идентичност за всеки проект чрез избора на естествена палитра от материали като камък, дърво и кожа, и споделянето на знания с майстори и фирми.

"Обичаме неща, които остаряват добре. Част от нашата отговорност е даден проект да живее по красив начин дълго, след като си тръгнем." - допълват от VOOOD.

 

 

Автор: Теменужка Захариева
Закони Нормативна база Коментари