„Лаванда” – елегантен проект на къща на два етажа

„Стършанов Архитекти” успяват да създадат дом, който предлага всички удобства за днешния начин на живот и изглежда модерен и класически едновременно.
15.03.2019
Стършанов архитекти
33751
проект на къща, къща на два етажа, къща Лаванда
Проект на къща Лаванда
Източник: Стършанов архитекти, www.arhitekti.bg

„Лаванда” е изключително стилен проект на къща на два етажа, предназначен за обитаване от едно семейство. Предвидена е за строеж в гр. Сопот, върху старо лавандулово поле, откъдето идва и името ѝ.
Къщата е свободностояща и с разгъната застроена площ 285 кв. м, 4 спални, 3 бани, склад, веранда и тераси.

„Стършанов Архитекти” успяват да създадат дом, който предлага всички удобства за днешния начин на живот и изглежда модерен и класически едновременно. Край съвременния силует и големите прозорци деликатно са вплетени елементи от класическата архитектура – елегантни колони, пиластри и арки. Те придават на къщата допълнителна елегантност и усещане за стил и класа. Екстериорът е решен в неутрални цветове, подходящи за еклектичния стил – шампанско за стените, бяло за колоните и пиластрите, графит за керемидите на покрива.


Източник: Стършанов архитекти,  www.arhitekti.bg

Първото ниво в проекта на къща „Лаванда” е отделено за активната част от денонощието. Южната част е заета от голяма дневна, която съчетава в себе си хол, трапезария и кухня. Г-образното помещение осигурява достатъчно пространство за отдих, семейни дни и вечери, посрещане на гости. В чупката е поместен кътът за готвене, а до него предвидливо е планиран голям килер, в който домакините да съхраняват хранителни продукти, уреди и посуда. В него е предвидено да бъде и пералното помещение. Камината в ъгъла гарантира уют дори в студените зимни дни. Пред цялата дневна е разположена широка, покрита веранда с френска врата, която осигурява лесен преход към живот на открито в хубавите дни. Това е допълнително удобство за обитателите на този дом.


Източник: Стършанов архитекти,  www.arhitekti.bg

На този етаж са разположени и тоалетна, и спалня за гости, която може да се превърне в библиотека, офис, стая за игри или кино. В северната част е обособен просторен склад с допълнителен външен вход, който е подходящ за работилница, котелно или други нужди на семейството.
Страхотното разпределение на помещенията в този проект на двуетажна къща продължава и на второто ниво. То е отделено за семейните спални. Всяка една от тях е достатъчно голяма, за да задоволи нуждата от лично пространство за почивка, хоби и усамотение. Двете детски спални използват общ санитарен възел, достъпен от коридора на етажа. Но родителската стая предлага доста повече разкош за домакините. Те разполагат с голяма стая-дрешник, както и с отделна, собствена баня. Това е най-голямата баня в къщата и в нея спокойно се побират вана, душ кабина и двоен умивалник. Към родителската и една от детските спални има и самостоятелни тераси, обърнати към двора.
Проектът на къща „Лаванда” е дело на „Стършанов Архитекти” www.arhitekti.bg

За контакти:

арх. Елена Стършанова
Студио „Стършанов Архитекти"
гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.:0885 826 654, 0888 964 894
Е-mail: office@arhitekti.bg
www.arhitekti.bg

 

Закони Нормативна база Коментари