„АЛУКЬОНИГЩАЛ” - партньор на „Академия Градът”

Студенти по архитектура и строителство правят първите си стъпки в сферата на остъклените конструкции с помощта на „АЛУ КЬОНИГ ЩАЛ” Компанията е партньор на „Академия Градът”
09.06.2014
Алу Кьониг Щал ЕООД
471
проект, Алукьонигщал ЕООД, архитектура, строителство, Академия градът
Специалистите от фирмата споделиха интересни факти от житейския и професионалния си опит
Източник: Алу Кьониг Щал ЕООД

Арх. инж. Климентин Чернев, управител на „АЛУ КЬОНИГ ЩАЛ” и инж. Тодор Димитров, ръководител на техническия отдел на компанията, приветстваха студенти и ученици от УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов”, НБУ, УНСС, ВТУ „Тодор Каблешков и СГСАГ „Христо Ботев” на откриването на „Академия Градът”, в качеството си на ментори и партньори на проекта.

Те представиха темата „Високите сгради. Предизвикателства при строителната реализация и обновяване. Прилагане на съвременни иновативни продукти и решения в областта на остъклените конструкции при проектирането на сгради с близко до нулевото енергийно потребление” и споделиха интересни факти от житейския и професионалния си опит, като дадоха насоки на младото поколение при проектирането и обновяването на високи сгради.

Целта на задачата е  функционално – архитектурно обновяване на сградата на Министерството на транспорта, чрез прилагането на съвременни иновативни продукти и решения, а целта на менторите – да запознаят студентите със сградната „опаковка” – един от най-важните елементи на сградата, който по думите на арх. инж. Чернев, съчетава знанията на интердисциплинарни екипи от архитекти и инженери. 

Академия Градът е нов проект на Градът Медиа Груп, който има за цел да предостави възможност на ученици и студенти от специализираните училища и университети да се потопят в света на професията по един интересен и иновативен начин. Проектът си постави за задача да изгради активна връзка между младите хора и изявените представители на бизнеса.  

Автор: Алу Кьониг Щал ЕООД
Закони Нормативна база Коментари