С интериора търсим уют и спокойствие

Един проект, който се откроява с простотата и изчистените си решения, наречен от дизайнерите Affaire En Pastel е апартаментът на Таня Кюлджиева - истинско пастелно преживяване.
14.03.2016
Надя Ванева
1199
интериор, дизайн, интериорен дизайн, дизайн интериор, volée
Пастелен баланс между качество и простота с внимание към детайла
Източник: Студио за интериорен дизайн Volée

Да живееш в пространство, което да отразява пъстротата на вътрешния ти мир и цялото ти светоусещане е може би съкровената мечта на всеки от нас. И все пак трудно е да съчетаеш всичко, което обичаш и то по най-естетския начин.


Интериорното пространство може да се окаже голямо предизвикателство и умелото му проектиране е изпълнено с творчество, въображение и премерен усет към детайла. На границата на модерното и съвременното изкуство, с все по търсените винтидж или екологични материали и елементи е майсторство да претвориш уникален интериор в обикновен тристаен апартамент. Един проект, който се откроява с простотата и изчистените си решения, наречен от дизайнерите Affaire En Pastel е апартаментът на  Таня Кюлджиева - истинско пастелно преживяване. Франкофон с присъщата им изтънченост и поглед към детайлите, Таня е пътешественик, изследовател и любител на различните култури. Един от любимите й градове е Париж, а от по-далечните краища на земята, които е обиколила, би се връщала в Мексико отново и отново. Фотограф и творец, който запечатва емоции, спомени и вкусове през обектива си. Таня е от онези хора, които можеш да слушаш с часове как разказват преживяванията си, как споделят красотата, която намират навсякъде. Разговаряме за срещата й с дизайнерите, за симбиозата между творец и собственик и за провокациите на интериора в един дом.


Естествени материали и еклектични "намигвания" към различни стилове     Източник: Студио за интериорен дизайн Volée

Още при първата ни среща интуицията ми подсказа, че именно това са хората, които ще направят от моя апартамент уютен дом. Ентусиазмът, разчупеността и нестандартната визия, естетският поглед и професионалният подход ме спечелиха на секундата. Моята представа за уют съчетава естествените материали и липсата на претрупаност от какъвто и да е характер. В това отношение дизайнерите напълно се съобразиха с предпочитанията ми и дооформиха усещането за мекота и спокойствие, чрез изключително умел подбор на цветовете. Когато ги уточнявахме с огромна, но и с много приятна изненада установих, че са избрали точната палитра, която ми допадна още на ниво Mood boаrd.


Дръжките на гардероба в спалнята са направени от естествени клони     Източник: Студио за интериорен дизайн Volée

Почти за всяка стая мога да кажа, че ми е любима! Обожавам акцента с портмантото и гардероба в спалнята, които са направени от естествени клони. Дизайнерският шкаф в спалнята ми дава усещане за свобода и бъдещи приключения, тъй като изглежда като два куфара и пътнически сандък.


Дневната   Източник: Студио за интериорен дизайн Volée

Любимото пространство в апартамента за мен си остава всекидневната, където прекарвам по-голямата част от свободното си време и където имам чудесно удобно бюро и разкошна библиотека, която съдържа много важни за мен съкровища. Това пространство съчетава мои любими акценти, елементи от естествени материали и също прекрасни еклектични "намигвания" към различни стилове. Това разностилие също ми дава усещане за свобода и ме стимулира да експериментирам. Считам, че е изключително важно в твоето си пространство и в твоята собствена зона на комфорт да имаш стимул и порив да опитваш нови неща, концепции, хрумвания и да си играеш с идеите.


Банята     Източник: Студио за интериорен дизайн Volée

Банята! Банята е едно от най-прекрасните пространства в апартамента, не мога да я подмина с мълчание, защото и тя като всекидневната ме кара да се чувствам на мястото си и да обичам дома си. Винаги ще си спомням с усмивка за един прекрасен есенен ден, в който с дизайнерите от Volée седнахме да обсъдим някои от мебелите и стигнахме до споменатата по-горе библиотека. Тогава те отвориха компютърната програмата и започнаха да я чертаят на място, пред мен и с мен. Станах част от екипа, част от процеса на създаване на проекта, а това е невероятно преживяване за един клиент, едно съзаклятие между еднакво мислещи хора. Ремонтът на един апартамент се превръща в съзидателен процес и крайният резултат носи неизмеримо по-голямо удовлетворение, защото си станал част от удоволствието да измислиш, да твориш заедно с истинските творци. Те ме превърнаха в реален участник в създаването на собствения ми дом.


Дизайнерите от Студио за интериорен дизайн Volée определят Affaire En Pastel като пастелен баланс между качество и простота със специално внимание към детайла. Този проект ще остане и за тях като любимо и предизвикателно творческо преживяване, родило едно красиво за окото и леко за сетивата интериорно пространство, създадено в търсене на уют и спокойствие.

 

Закони Нормативна база Коментари