Да поканим Коледния дух в двора

Може би не сте се замисляли, но декорацията на дома Ви отвън въздейства по същия начин на всеки минувач, изпълвайки го с топлина и настроение. Украсете прага на дома и двора си с помощта на някои от следващите креативни идеи.
07.12.2020
Екатерина Бонева
2441
коледна украса, коледна декорация, декорация на двора
Направете си атрактивни кошници за украса на двора
Източник: www.superhitideas.com

С наближаването на най-светлите празници от годината, Коледният дух сякаш витае във въздуха и зарежда всички с положителни емоции. Улици и булеварди заблестяват с празнична украса, от балкони и веранди весело надничат блещукащи светлини, а в магазините ухае на вкусни печива с аромат на канела. Може би не сте се замисляли, но декорацията на дома Ви отвън въздейства по същия начин на всеки минувач, изпълвайки го с топлина и настроение.

Украсете прага на дома и двора си с помощта на някои от следващите креативни идеи.

Декорацията може да изглежда по много различни начини, така че да подхожда на фасадата на дома и на Вашия характер. Красиви светлини в различни нюанси ще блестят величествено, както на перилата по верандата, така и около входната врата, прозорците и покрива. Верандата може да се превърне в зимна приказка, ако я декорирате със светещи кошници и заскрежени клончета, които да пръснете с бял спрей. Добавете блясък, като окачите метални и сребристи елементи по тях. Не е нужно да използвате само играчки, импровизирайте и вкарайте символите на зимата в своята творческа идея. Подберете внимателно украсата, като я съчетайте по стил и цветове.

 
Снимка 1 - Обособете отделни кътове в двора с атрактивни празнични акценти     Източник: www.bhg.com
Снимка 2 - Подредете символите на зимата в уникална празнична композиция www.betweennapsontheporch.net


Обособете различни кътове в двора
Ако искате да придадете повече индивидуалност на празничната обстановка, обособете няколко различни къта, всеки от които да носи свой собствен акцент. Нека в един от тях има алтернативно коледно дърво, направено от шейна и клонки например, или пък струпани във вид на елха малки дървени касетки, които да обиколите със светещи лампички. Разположете разноцветни фенери със свещи от двете страни на дворната пътека или пък ги аранжирайте по стълбите пред входната врата. Сложете в някои от ъглите кашпа с брезови клонки и шишарки, добавете доза блясък или цвят с дребни декоративни играчки и бели пера.

Направете си атрактивни празнични кошници
Светещите кошници ще блещукат пред дома Ви през цялата зима и са лесни за направа. Просто намерете отнякъде две плетени кошници, за предпочитане с по-рехава оплетка, за да можете да промушите малките лампички през дупчиците. Те ще светят като малки перлички в зимната нощ. Напълнете вътрешността на кошницата с незапалим материал, за да не се вижда окабеляването. С такива кошници може да маркирате пътеката в двора, както и да украсите беседката с тях. Със сигурност може да се измислят и други творчески приложения на този уникален креативен щрих от коледната декорация.


Създайте горящи композиции от клонки и лампички     Източник: Better Homes

Създайте украса от „горящи“ растения
Този вид декорация е изключителен хит тази година, пък и съвсем не е труден за изпълнение. С малко въображение и прости материали ще постигнете изумителна имитация на горящи клонки, които ще напомнят за топлината на огъня през зимните вечери. Използвайте метална саксия или кофа и поставете на дъното светещи лампички във вид на гнездо. Съберете съчки и клонки, които внимателно да набучите в пролуките на „горящата жарава“. По такъв начин може да декорирате и вечно зелените растения пред входната врата. Ефектът ще надмине очакванията Ви.

Декорирайте оградата и пощенската кутия
Всеки елемент от двора заслужава да бъде украсен. Когато правите това, не пропускайте кутията за писма и оградата. Помислете за ненатрапчива, но атрактивна декорация от шишарки, фенери и въжета, които да обкичите с имел или борови клонки. Ако искате декорацията да е по-цветна, закачете цветни коледни звезди или панделки. Макар и съвсем незабележим елемент от двора, защото на практика се намира на самата улица, кутията за писма също може да придобие доста по-празничен вид, ако я украсите по подобие на оградата.

 
Снимка 1 - Създайте коледна визия на пощенската кутия      Източник: www.bhg.com
Снимка 2 - Разчупете традиционните идеи и внесете рустикален щрих     Източник: www.homebnc.com


Не забравяйте прозорците и первазите
Използвайте тънки жилави клонки, от които да измайсторите ефектна декорация за прозорците. Вмъкнете рустикален щрих с пръчки от бреза и парчета зебло. За да направите композицията по-празнична, а не просто зимна, декорирайте с бляскави златни или сребрити топки, както и доза зеленина. На первазите сложете саксии с вечнозелени растения. Помислете за артистичен венец за входната врата, който да очарова минувачите и гостите на дома ви. Може да закупите и готов вариант или да си го направите от прости материали – шишарки, клонки от бор, или да сътворите по-креативен модел от пера или брезова кора.

Най-атрактивните декорации са съчетание от подръчни предмети и доза въображение. Можете да изложите всяка своя зимна колекция пред входната врата или на верандата. Комбинация от стари кънки, шейна или ски, коледни лампи и фенери – всичко е въпрос на фантазия и желание.

 

 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари