От началото до края – Банско

Къщата в Банско е изпълнена като дървена сглобяема конструкция.
15.11.2005
АЛКО ЕООД
1426
дървена конструкция, панели, сглобяема къща
Модулната система дава възможност за 1 или 2 етажа.
Източник: http://www.alkoltd.com/

За никого вече не е тайна, че сглобяемото строителство е ненадминато по бързина на изпълнение. Къщата в Банско е изпълнена от фирма “АЛКО” ЕООД, София именно като дървена сглобяема конструкция.Модулната система на фирма “АЛКО” дава възможност да бъдат изградени сгради на 1 или 2 етажа с неограничени размери.


Стенните панели представляват рамки от иглолистна дървесина и дебелина 100 мм (обработена с химикали против гъби, насекоми и огнезащитен импрегнатори) свързани помежду си със специални сглобки. Рамките са оребрени на правоъгълници, запълнени с минерална вата 100мм и са облицовани отвън и отвътре. Облицовката на външните стенни панели отвътре може да бъде изпълнена от гипсофазер 12.5мм или от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, а отвън от гипсофазер 12.5мм, от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, PVC покритие или гипсофазер с 40мм експандиран полистирол EPS с армираща мрежа.

  Облицовката на вътрешните стенни панели е двустранно с гипсокартон.Таванските панели не се различават съществено от стенните. Представляват дървена иглолистна рамка, оребрена на правоъгълници, запълнена с топлоизолация 100мм минерална вата, затворена отдолу с гипсокартон, а към конструкцията - с фазер 3.2 мм.

  

Покривната конструкция се изработва от иглолистна дървесина по конструктивен проект. Прозорците, външните и вътрешни врати са дървени. Стрехите са широки 40 см и са облечени отдолу с иглолистна дървесина или друг, предпочетен от инвеститора материал.

  

Инвеститорите, избрали сглобяем принцип на изпълнение на обекта си, могат да изберат проектант от фирма “АЛКО” или външен проектант. След съгласуване и одобряване на проектите по всички части, следва изпълнение на основите от инвеститора или от фирма “АЛКО”, както и изработка на необходимите строителни елементи в заводски условия. Следващият етап е доставка и монтаж на всички елементи на конструкцията и накрая - довършителни работи.

  

Къщата е решена на две основни нива. На първия етаж се намират: дневна, трапезария, отворена към веранда, кухненски бокс, спалня, баня, сауна, както и гараж за две коли с топла връзка към жилищната част.Интериорът на дневния тракт е решен в топлата гама и най-вече в контрастна комбинация на светло бежово с акценти тъмно кафяво. Перфектната камина, изпълнена в класически стил, е акцент в интериора на дневната и създава настроение.

 

Автор: АЛКО ЕООД
Закони Нормативна база Коментари